Домашнє печиво на старій сметані
Домашнє печиво на старій сметані вражає своєю м’якою і ніжною текстурою, завдяки якій фігурна випічка в буквальному сенсі тане в роті! Для приготування нам будуть потрібні виключно ті продукти, що є під рукою у кожного кулінара: борошно, яйця, цукор і вершкове масло.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10-15.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.+ для змазування форми.
- Сметана стара – 200 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Цукор-пісок ванільний – 20 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. В робочій ємності розтираємо яйце з додаванням цукрового піску. В однорідну суміш вводимо ароматний цукор.
Крок 2. Слідом до маси відправляємо м’яке вершкове масло, перемішавши, доповнюємо кислою сметаною.
Крок 3. Змішуємо борошно і розпушувач, просіваємо прямо в масляний склад і замішуємо тісто.
Крок 4. Сформувавши грудку, кладемо на 20 хвилин на полицю холодильної камери.
Крок 5. Далі робочий стіл «припудрюємо» жменею борошна, розкачуємо основу в корж товщиною близько 5 міліметрів. Горлечком склянки або спеціальними формочками вирізаємо заготовки.
Крок 6. Викладаємо напівфабрикати на деко, змащене тонким шаром вершкового масла. Випікаємо протягом 20 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!