Страви зі старої сметани – 6 швидких і смачних рецептів приготування з кислої сметани з покроковими фото

Домашнє печиво на старій сметані

Домашнє печиво на старій сметані вражає своєю м’якою і ніжною текстурою, завдяки якій фігурна випічка в буквальному сенсі тане в роті! Для приготування нам будуть потрібні виключно ті продукти, що є під рукою у кожного кулінара: борошно, яйця, цукор і вершкове масло.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-15.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.+ для змазування форми.
  • Сметана стара – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 20 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. В робочій ємності розтираємо яйце з додаванням цукрового піску. В однорідну суміш вводимо ароматний цукор.

Крок 2. Слідом до маси відправляємо м’яке вершкове масло, перемішавши, доповнюємо кислою сметаною.

Крок 3. Змішуємо борошно і розпушувач, просіваємо прямо в масляний склад і замішуємо тісто.

Крок 4. Сформувавши грудку, кладемо на 20 хвилин на полицю холодильної камери.

Крок 5. Далі робочий стіл «припудрюємо» жменею борошна, розкачуємо основу в корж товщиною близько 5 міліметрів. Горлечком склянки або спеціальними формочками вирізаємо заготовки.

Крок 6. Викладаємо напівфабрикати на деко, змащене тонким шаром вершкового масла. Випікаємо протягом 20 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!