Стручкова квасоля на зиму в банках – 8 рецептів з покроковими фото

Стручкова квасоля в томатному соусі на зиму

Заготовка з квасолі дуже корисна: вона містить масу вітамінів, які так необхідні нашому організму в зимову пору. Овочеву закуску можна подавати до столу замість салату або в якості гарячого легкого вечері.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 700 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 7 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Помідор – 1 кг
  • Цукор – 30 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Нам знадобляться дрібно нарізані цибулю і часник. Для початку очищаємо їх від лушпиння. Потім ріжемо цибулю на дві частини вздовж головки і тільки потім рубаємо маленькими шматочками. Аналогічну процедуру здійснюємо з часником.

2. Стручкову квасолю спочатку ретельно перебираємо, а потім обрізаємо кожен пагін з обох сторін, щоб не залишалося дуже щільних і грубих ділянок. Перекладаємо квасолю на друшляк і промиваємо. Коли пагони обсохнуть, нарізаємо їх невеликими частинами.

3. Вливаємо воду в каструлю. На включеній плиті доводимо її до кипіння і солимо. Слідом відправляємо квасоля. Варимо 2 хвилини. Зливаємо воду з квасолею в друшляк.

4. Розподіляємо рослинна олія по дну сковороди. Підігріваємо ємність на плиті близько хвилини і висипаємо в олія цибулю. Обсмажуємо його, помішуючи, 3-4 хвилини. Моркву очищаємо. Промиваємо водою і натираємо на тертці. Висипаємо її до цибулі і перемішуємо інгредієнти. Продовжуємо обсмажувати їх близько трьох хвилин.

5. Промиваємо помідори. Позбавляємо їх від шкірки: доводимо до кипіння воду і заливаємо нею томати. Через пару хвилин зливаємо рідину в раковину і заливаємо томати холодною водою. Через пару хвилин легко знімаємо шкірку.

6. Томатну м’якоть викладаємо в блендер і подрібнюємо. Виливаємо пюре в каструлю і включаємо газ. Доводимо томатну масу до кипіння і викладаємо овочі. Слідом відправляємо квасоля і часник. Солимо і додаємо цукор. Знову доводимо масу до кипіння й тушкуємо 2 хвилини, постійно помішуючи.

7. Гарячу суміш розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Зберігаємо до повного охолодження кришками вниз під ковдрою.

Приємного апетиту!