Покроковий рецепт приготування сочевичного супу з грибами
Сочевиця володіє особливими корисними властивостями і містить велику кількість клітковини і амінокислот. Тому з сочевиці готують велику кількість різноманітних страв. Наприклад, за цим рецептом у вас вийде чудовий суп із сочевиці і грибів.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сочевиця – 125 гр.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- овочевий Бульйон – 1,5 л
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чилі сушений – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте.
2. Перець чилі наріжте невеликими шматочками.
3. Печериці промийте, очистіть і наріжте кубиками.
4. Петрушку дрібно порубаєте ножем.
5. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію, обсмажте цибулю і часник до прозорості.
6. Потім додайте в каструлю гриби.
7. Коли гриби зарум’яняться, влийте в каструлю овочевий бульйон, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин від кипіння.
8. З лимона вичавити сік.
9. Сочевицю промити проточною водою. У каструлю з бульйоном, додайте сочевицю і лавровий лист. Продовжуйте варити півгодини, потім посоліть, приправте і влийте лимонний сік.
10. Додайте в суп петрушку, доведіть його до кипіння і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!