Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування сочевичного супу з грибами

Сочевиця володіє особливими корисними властивостями і містить велику кількість клітковини і амінокислот. Тому з сочевиці готують велику кількість різноманітних страв. Наприклад, за цим рецептом у вас вийде чудовий суп із сочевиці і грибів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сочевиця – 125 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • овочевий Бульйон – 1,5 л
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чилі сушений – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте.

2. Перець чилі наріжте невеликими шматочками.

3. Печериці промийте, очистіть і наріжте кубиками.

4. Петрушку дрібно порубаєте ножем.

5. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію, обсмажте цибулю і часник до прозорості.

6. Потім додайте в каструлю гриби.

7. Коли гриби зарум’яняться, влийте в каструлю овочевий бульйон, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин від кипіння.

8. З лимона вичавити сік.

9. Сочевицю промити проточною водою. У каструлю з бульйоном, додайте сочевицю і лавровий лист. Продовжуйте варити півгодини, потім посоліть, приправте і влийте лимонний сік.

10. Додайте в суп петрушку, доведіть його до кипіння і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!