Суп-пюре з кабачків — це смачне перше блюдо, яке відрізняється поживними і корисними властивостями. Крем-суп готують з різних продуктів, вибір за вами. Пропонуємо спробувати літній варіант гарячого страви з кабачка. Продукт порадує яскравим смаком і простим кулінарним процесом. Оцініть 10 ідей для вашого домашнього меню.
Класичний суп-пюре з кабачків і картоплі
Густий суп-пюре з картоплі та кабачків легко приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде яскравим і смачним. Оцініть простий рецепт поживного частування для вашого обіду.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кабачок 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Шавлія 2 гілки
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати суп-пюре з кабачків за класичним рецептом? Очищаємо цибулю з морквою. Далі овочі нарізаємо на невеликі шматки.
- Також чинимо з кабачком і картоплею. Їх можна нарізати кубиками.
- Цибуля з морквою кладемо в каструлю, дно якої заздалегідь обмазуємо рослинним маслом. Смажимо овочі до м’якого стану.
- Слідом відправляємо в каструлю кабачок і картоплю. Заливаємо продукти водою, солимо і доводимо до кипіння.
- Доповнюємо блюдо спеціями. Варимо 25 хвилин до готовності овочів, а після перемелюємо заглибним блендером.
- Живильний крем-суп з кабачка і картоплі готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу.
Ніжний крем-суп з кабачків з вершками
Щоб домашній крем-суп з кабачків вийшов ніжним, приготуйте його з додаванням вершків. Простий рецепт стане яскравою ідеєю для вашого обіднього меню. Оцініть поживне і корисне частування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Вершки – 100 мл
- Сир – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Кабачок промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
2. У каструлю вливаємо олію. Обсмажуємо в ньому цибулю з часником до появи яскравого аромату. Сюди ж і викладаємо кабачки.
3. Вливаємо до овочів невелику кількість води. Доповнюємо масу сіллю і перцем, варимо до готовності.
4. Подрібнюємо вміст блендером до однорідного стану.
5. Отриману масу доповнюємо вершками. Знову ставимо на вогонь і розмішуємо.
6. Опускаємо в киплячий суп дрібно порізаний сир. Розмішуємо і ставимо страву з вогню.
7. Ніжний вершковий крем-суп з кабачків готовий. Розливайте частування по тарілках і ставте його на стіл.
Дієтичний крем-суп з кабачків і цвітної капусти
Низькокалорійне, але при цьому неймовірно поживне блюдо для вашого обіднього столу – крем-суп з кабачка і цвітної капусти. Продукт порадує ніжним смаком і цікавим зовнішнім виглядом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Капуста цвітна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Куряче яйце відварюємо до готовності. Воно знадобиться для прикраси. Якщо під час варіння трісне шкаралупа, доповніть воду ложкою солі.
2. Очищаємо від шкірки кабачок і цибулю. Поділяємо цвітну капусту на суцвіття.
3. Далі кабачок нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо.
4. Занурюємо овочі в каструлю. Солимо їх і заливаємо невеликою кількістю води.
5. Обережно зливаємо гарячий бульйон в склянку. Відварені овочі подрібнюємо за допомогою блендера.
6. Додаємо до маси вершкове масло і спеції. Розмішуємо.
7. Назад вливаємо в овочеве пюре бульйон. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
8. Яйце очищаємо від шкаралупи, а після подрібнюємо.
9. Готовий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо яєчної крихтою. Можна подавати до столу!
ПП корисний суп-пюре з кабачків
Корисний і низькокалорійний суп-пюре можна приготувати з кабачка. Поживне блюдо стане відмінним рішенням для вашого обіду. Порадуйте рідних ніжним і цікавим за смаком частуванням.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 2 зубчики.
- Сир твердий – 20 гр.
- Горіхи кедрові – 20 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо.
2. У каструлю занурюємо шматочки кабачків і цибулі. Додаємо трохи води і тушкуємо до м’якості продукту.
3. В цей час промиваємо і подрібнюємо петрушку.
4. Після готовності овочів, солимо і перчимо масу. Якщо води утворилося дуже багато, то прибираємо її черпаком.
5. Підготовлену зелень з’єднуємо в чаші блендера з шматочками сиру, часником, кедровими горішками і лимонним соком. Подрібнюємо.
6. Тим часом суп перетворюємо в ніжну кашку з допомогою заглибного блендера.
7. Додаємо в масу суміш з сиру, зелені та спецій. Розмішуємо і прибираємо з вогню.
8. Готовий крем-суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Як приготувати ніжний кабачковий крем-суп з плавленим сиром?
Ніжний домашній крем-суп можна приготувати з кабачка і плавленого сиру. Гаряче блюдо порадує яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Можна подавати до обіду разом із зеленню або сухариками.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Сир плавлений – 250 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачок старанно промиваємо під водою. Надто грубу шкірку зрізаємо, сам овоч обробляємо на шматочки.
2. Плавлений сир нарізаємо рівними за розміром кубиками.
3. У підсоленій воді відварюємо до м’якості шматочки кабачків. У гарячу воду опускаємо плавлений сир.
4. Варимо блюдо, поки весь сир повністю не розчиниться. Подрібнюємо вміст блендером і додаємо за смаком спеції.
5. Готове частування розливаємо по порційних тарілках. Ніжний суп-пюре з сиром і кабачками готовий до подачі.
Ситний і дуже смачний крем-суп з кабачків з куркою
Неймовірно ситний і смачний крем-суп в домашніх умовах можна приготувати з кабачка і курки. Готову страву порадує своїм корисним складом, а також низькою калорійністю. Підходить для домашнього обіду.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Насіння соняшнику – для прикраси.
Процес приготування:
1. На рослинному маслі обсмажуємо до м’якості цибулю.
2. Додаємо до цибулі терту моркву. Продовжуємо підготовку.
3. Слідом опускаємо до інгредієнтів брусочки очищеного кабачка.
4. Тушкуємо продукти до готовності і доповнюємо їх окремо відвареною курячим філе.
5. Солимо і посипаємо спеціями загальну масу. Сюди ж додаємо подрібнений часник і борошно.
6. Перемелюємо продукти до гладкого стану.
7. Доповнюємо отримане пюре невеликою кількістю окропу. Також регулюємо спеції.
8. Кип’ятимо заготовку на плиті.
9. На вершковому маслі обсмажуємо насіння соняшнику 1-2 хвилини.
10. Гарячий крем-суп розливаємо по тарілках. Прикрашаємо порції насінням і зеленню. Можна подавати до столу.
Покроковий рецепт приготування супу-пюре з брокколі і кабачків
Поживний і густий суп-пюре можна приготувати з кабачків і брокколі. Домашнє частування стане відмінною кулінарної ідеєю для обіднього столу. Оцініть простий у виконанні рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Брокколі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Горіхи кедрові – 1 ст. л.
- Масло оливкова – 60 мл
Процес приготування:
1. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Тримаємо його в сотейнику на оливковій олії.
2. Додаємо до цибулі кубики заздалегідь промитого кабачка.
3. Доповнюємо вміст суцвіттями брокколі. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо їх спеціями.
4. Варимо масу до повної готовності всіх продуктів, після чого вміст подрібнюємо заглибним блендером.
. Ніжний крем-суп розливаємо по порційних тарілках. Прикрашаємо його кедровими горішками та іншими доповненнями за смаком. Можна подавати до столу.
Простий і смачний рецепт кабачкового крем-супу з морквою
Яскравий крем-суп в домашніх умовах можна приготувати з кабачка і моркви. Поживне частування порадує швидким та простим кулінарним процесом. Оцініть корисну і смачну ідею для вашого столу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо очищену цибулину. Обсмажуємо підготовлений овоч на сковороді в рослинному маслі до легкого рум’янцю.
2. Дрібно нарізаємо моркву і кладемо її до цибулі. Тушкуємо близько 5-10 хвилин до повної готовності.
3. Кубиками розбираємо промитий кабачок. Смажимо його окремо до м’якого стану.
4. З’єднуємо продукти в загальній посуді, солимо їх, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після цього перемелюємо масу блендером.
5. Густий і яскравий овочевий суп-пюре готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.
Грибний крем-суп з кабачків і печериць
Ароматний грибний крем-суп можна приготувати з додаванням кабачка. Поживна страва вийде густим і неймовірно апетитною. Підходить для домашнього обіду, а також дитячого меню.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Сир плавлений – 50 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Відправляємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо їх до м’якого стану.
2. Сюди ж відправляємо і кубики заздалегідь очищеного і промитого картоплі.
3. Занурюємо і подрібнені гриби з кабачком.
4. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо їх спеціями. Відварюємо їх до повної готовності.
5. У гарячу масу кладемо шматочки плавленого сиру. Розмішуємо до розчинення.
6. Далі вміст подрібнюємо за допомогою блендера.
7. Розливаємо гарячий суп-пюре по тарілках, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу.
Корисний і смачний суп-пюре з кабачків і селери
Корисна і поживна ідея для домашнього обіду – ароматний суп-пюре з кабачка і селери. Просте у виконанні страва порадує яскравим зовнішнім виглядом і ніжним смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Селера – 180 гр.
- Цибуля-порей – 200 гр.
- Базилік зелений – 50 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Сир бринза – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 3 склянки
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо кабачок і нарізаємо його дрібними шматками.
2. Тонкими кільцями розбираємо цибулю-порей. Обсмажуємо його пару хвилин в каструлі з рослинним маслом.
3. Сюди ж відправляємо і дрібно порізаний селера.
4. Доповнюємо продукти подрібненим часником і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
5. Викладаємо підготовлені кабачки.
6. Заливаємо продукти водою. Солимо і посипаємо їх спеціями. Відразу ж додаємо і половину базиліка.
7. Варимо масу до готовності всіх продуктів.
8. Далі подрібнюємо вміст за допомогою блендера.
9. Повинна вийде ніжна зелена маса.
10. Викладаємо в заготовку залишився базилік.
11. Готову страву розливаємо по тарілках. Доповнюємо частування шматочками бринзи і подаємо до столу.