Суп-пюре з кабачків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп-пюре з кабачків — це смачне перше блюдо, яке відрізняється поживними і корисними властивостями. Крем-суп готують з різних продуктів, вибір за вами. Пропонуємо спробувати літній варіант гарячого страви з кабачка. Продукт порадує яскравим смаком і простим кулінарним процесом. Оцініть 10 ідей для вашого домашнього меню.

Класичний суп-пюре з кабачків і картоплі

Густий суп-пюре з картоплі та кабачків легко приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде яскравим і смачним. Оцініть простий рецепт поживного частування для вашого обіду.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Шавлія 2 гілки
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати суп-пюре з кабачків за класичним рецептом? Очищаємо цибулю з морквою. Далі овочі нарізаємо на невеликі шматки.
  2. Також чинимо з кабачком і картоплею. Їх можна нарізати кубиками.
  3. Цибуля з морквою кладемо в каструлю, дно якої заздалегідь обмазуємо рослинним маслом. Смажимо овочі до м’якого стану.
  4. Слідом відправляємо в каструлю кабачок і картоплю. Заливаємо продукти водою, солимо і доводимо до кипіння.
  5. Доповнюємо блюдо спеціями. Варимо 25 хвилин до готовності овочів, а після перемелюємо заглибним блендером.
  6. Живильний крем-суп з кабачка і картоплі готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу.

Ніжний крем-суп з кабачків з вершками

Щоб домашній крем-суп з кабачків вийшов ніжним, приготуйте його з додаванням вершків. Простий рецепт стане яскравою ідеєю для вашого обіднього меню. Оцініть поживне і корисне частування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вершки – 100 мл
  • Сир – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Кабачок промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.

2. У каструлю вливаємо олію. Обсмажуємо в ньому цибулю з часником до появи яскравого аромату. Сюди ж і викладаємо кабачки.

3. Вливаємо до овочів невелику кількість води. Доповнюємо масу сіллю і перцем, варимо до готовності.

4. Подрібнюємо вміст блендером до однорідного стану.

5. Отриману масу доповнюємо вершками. Знову ставимо на вогонь і розмішуємо.

6. Опускаємо в киплячий суп дрібно порізаний сир. Розмішуємо і ставимо страву з вогню.

7. Ніжний вершковий крем-суп з кабачків готовий. Розливайте частування по тарілках і ставте його на стіл.

Дієтичний крем-суп з кабачків і цвітної капусти

Низькокалорійне, але при цьому неймовірно поживне блюдо для вашого обіднього столу – крем-суп з кабачка і цвітної капусти. Продукт порадує ніжним смаком і цікавим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Куряче яйце відварюємо до готовності. Воно знадобиться для прикраси. Якщо під час варіння трісне шкаралупа, доповніть воду ложкою солі.

2. Очищаємо від шкірки кабачок і цибулю. Поділяємо цвітну капусту на суцвіття.

3. Далі кабачок нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо.

4. Занурюємо овочі в каструлю. Солимо їх і заливаємо невеликою кількістю води.

5. Обережно зливаємо гарячий бульйон в склянку. Відварені овочі подрібнюємо за допомогою блендера.

6. Додаємо до маси вершкове масло і спеції. Розмішуємо.

7. Назад вливаємо в овочеве пюре бульйон. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

8. Яйце очищаємо від шкаралупи, а після подрібнюємо.

9. Готовий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо яєчної крихтою. Можна подавати до столу!

ПП корисний суп-пюре з кабачків

Корисний і низькокалорійний суп-пюре можна приготувати з кабачка. Поживне блюдо стане відмінним рішенням для вашого обіду. Порадуйте рідних ніжним і цікавим за смаком частуванням.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Горіхи кедрові – 20 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо.

2. У каструлю занурюємо шматочки кабачків і цибулі. Додаємо трохи води і тушкуємо до м’якості продукту.

3. В цей час промиваємо і подрібнюємо петрушку.

4. Після готовності овочів, солимо і перчимо масу. Якщо води утворилося дуже багато, то прибираємо її черпаком.

5. Підготовлену зелень з’єднуємо в чаші блендера з шматочками сиру, часником, кедровими горішками і лимонним соком. Подрібнюємо.

6. Тим часом суп перетворюємо в ніжну кашку з допомогою заглибного блендера.

7. Додаємо в масу суміш з сиру, зелені та спецій. Розмішуємо і прибираємо з вогню.

8. Готовий крем-суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Як приготувати ніжний кабачковий крем-суп з плавленим сиром?

Ніжний домашній крем-суп можна приготувати з кабачка і плавленого сиру. Гаряче блюдо порадує яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Можна подавати до обіду разом із зеленню або сухариками.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачок старанно промиваємо під водою. Надто грубу шкірку зрізаємо, сам овоч обробляємо на шматочки.

2. Плавлений сир нарізаємо рівними за розміром кубиками.

3. У підсоленій воді відварюємо до м’якості шматочки кабачків. У гарячу воду опускаємо плавлений сир.

4. Варимо блюдо, поки весь сир повністю не розчиниться. Подрібнюємо вміст блендером і додаємо за смаком спеції.

5. Готове частування розливаємо по порційних тарілках. Ніжний суп-пюре з сиром і кабачками готовий до подачі.

Ситний і дуже смачний крем-суп з кабачків з куркою

Неймовірно ситний і смачний крем-суп в домашніх умовах можна приготувати з кабачка і курки. Готову страву порадує своїм корисним складом, а також низькою калорійністю. Підходить для домашнього обіду.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Насіння соняшнику – для прикраси.

Процес приготування:

1. На рослинному маслі обсмажуємо до м’якості цибулю.

2. Додаємо до цибулі терту моркву. Продовжуємо підготовку.

3. Слідом опускаємо до інгредієнтів брусочки очищеного кабачка.

4. Тушкуємо продукти до готовності і доповнюємо їх окремо відвареною курячим філе.

5. Солимо і посипаємо спеціями загальну масу. Сюди ж додаємо подрібнений часник і борошно.

6. Перемелюємо продукти до гладкого стану.

7. Доповнюємо отримане пюре невеликою кількістю окропу. Також регулюємо спеції.

8. Кип’ятимо заготовку на плиті.

9. На вершковому маслі обсмажуємо насіння соняшнику 1-2 хвилини.

10. Гарячий крем-суп розливаємо по тарілках. Прикрашаємо порції насінням і зеленню. Можна подавати до столу.

Покроковий рецепт приготування супу-пюре з брокколі і кабачків

Поживний і густий суп-пюре можна приготувати з кабачків і брокколі. Домашнє частування стане відмінною кулінарної ідеєю для обіднього столу. Оцініть простий у виконанні рецепт.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Брокколі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Горіхи кедрові – 1 ст. л.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Тримаємо його в сотейнику на оливковій олії.

2. Додаємо до цибулі кубики заздалегідь промитого кабачка.

3. Доповнюємо вміст суцвіттями брокколі. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо їх спеціями.

4. Варимо масу до повної готовності всіх продуктів, після чого вміст подрібнюємо заглибним блендером.

. Ніжний крем-суп розливаємо по порційних тарілках. Прикрашаємо його кедровими горішками та іншими доповненнями за смаком. Можна подавати до столу.

Простий і смачний рецепт кабачкового крем-супу з морквою

Яскравий крем-суп в домашніх умовах можна приготувати з кабачка і моркви. Поживне частування порадує швидким та простим кулінарним процесом. Оцініть корисну і смачну ідею для вашого столу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо очищену цибулину. Обсмажуємо підготовлений овоч на сковороді в рослинному маслі до легкого рум’янцю.

2. Дрібно нарізаємо моркву і кладемо її до цибулі. Тушкуємо близько 5-10 хвилин до повної готовності.

3. Кубиками розбираємо промитий кабачок. Смажимо його окремо до м’якого стану.

4. З’єднуємо продукти в загальній посуді, солимо їх, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після цього перемелюємо масу блендером.

5. Густий і яскравий овочевий суп-пюре готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Грибний крем-суп з кабачків і печериць

Ароматний грибний крем-суп можна приготувати з додаванням кабачка. Поживна страва вийде густим і неймовірно апетитною. Підходить для домашнього обіду, а також дитячого меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Відправляємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо їх до м’якого стану.

2. Сюди ж відправляємо і кубики заздалегідь очищеного і промитого картоплі.

3. Занурюємо і подрібнені гриби з кабачком.

4. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо їх спеціями. Відварюємо їх до повної готовності.

5. У гарячу масу кладемо шматочки плавленого сиру. Розмішуємо до розчинення.

6. Далі вміст подрібнюємо за допомогою блендера.

7. Розливаємо гарячий суп-пюре по тарілках, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу.

Корисний і смачний суп-пюре з кабачків і селери

Корисна і поживна ідея для домашнього обіду – ароматний суп-пюре з кабачка і селери. Просте у виконанні страва порадує яскравим зовнішнім виглядом і ніжним смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Селера – 180 гр.
  • Цибуля-порей – 200 гр.
  • Базилік зелений – 50 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сир бринза – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 3 склянки
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо кабачок і нарізаємо його дрібними шматками.

2. Тонкими кільцями розбираємо цибулю-порей. Обсмажуємо його пару хвилин в каструлі з рослинним маслом.

3. Сюди ж відправляємо і дрібно порізаний селера.

4. Доповнюємо продукти подрібненим часником і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

5. Викладаємо підготовлені кабачки.

6. Заливаємо продукти водою. Солимо і посипаємо їх спеціями. Відразу ж додаємо і половину базиліка.

7. Варимо масу до готовності всіх продуктів.

8. Далі подрібнюємо вміст за допомогою блендера.

9. Повинна вийде ніжна зелена маса.

10. Викладаємо в заготовку залишився базилік.

11. Готову страву розливаємо по тарілках. Доповнюємо частування шматочками бринзи і подаємо до столу.