Суп-пюре з печериць з вершками – 8 рецептів грибного крем-супу з покроковими фото

Суп-пюре з печериць з вершками — дуже смачне, ніжне й ситне перше блюдо. Вершки – прекрасний продукт, який додасть м’якість будь-яких страв, у тому числі і супів. Крем-суп з шампіньйонів часто можна знайти в меню представницьких ресторанів, але їх легко можна приготувати і вдома, а результат вийде навіть краще. У цій статті ви дізнаєтеся 8 різних способів приготувати смачний і делікатний крем-суп.

Неймовірно смачний грибний крем-суп з печериць з вершками

Класичний і дуже простий рецепт, результатом якого буде бархатистий і ароматний суп, який вийде не тільки неймовірно смачним, але і корисним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Печериці свіжі 680 гр.
  • Вода-750 мл
  • Вершки 450 мл
  • Цибуля ріпчаста 1.5 шт.
  • Соус соєвий 4.5 ст. л.
  • Масло вершкове 130 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати грибний суп-пюре з печериць з вершками? Готуємо всі необхідні інгредієнти.
  2. Наливаємо в каструлю фільтровану воду, ставимо на вогонь і кип’ятимо.
  3. Промиваємо печериці під проточною водою і просушуємо на рушник. Нарізаємо їх на дрібні кубики. Для прикраси можна два гриби нарізати тонкими пластинами.
  4. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо.
  5. Розтоплюємо на сковороді масло, викладаємо на неї цибулю та печериці.
  6. Обсмажуємо гриби з цибулею на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Декоративні гриби обсмажуємо окремо.
  7. У киплячу воду вливаємо жирні вершки і соєвий соус.
  8. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння.
  9. Додаємо обсмажені гриби з цибулею. Варимо суп трохи більше 10 хвилин на маленькому вогні.
  10. Заглибним блендером пюрируем суп до однорідності.
  11. Перчимо і солимо за смаком і перемішуємо.
  12. Перед подачею розливаємо суп по тарілках і прикрашаємо грибами і зеленню. Приємного апетиту!

Ніжний суп-пюре з печериць з вершками і сиром

Делікатне перше блюдо, в яке неможливо не закохатися. Смак супу виходить тонким і вишуканим за рахунок додавання вершків та вершкового сиру, а готувати його простіше простого!

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Морква – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Вершковий сир – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник сушений мелений – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень свіжа – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі продукти, очищаємо моркву, картоплю і цибулю.

2. Нарізаємо картоплю середніми шматочками.

3. Нарізаємо моркву.

4. Нарізаємо печериці середніми шматочками.

5. Розігріваємо на сковороді масло, викладаємо на неї овочі і обсмажуємо хвилин 10, помішуючи.

6. Перекладаємо овочі в каструлю, вливаємо теплу воду і варимо на помірному вогні 30 хвилин.

7. Додаємо вершковий сир.

8. Вливаємо вершки, додаємо часник, перець і сіль. Перемішуємо і варимо суп ще 8 хвилин.

9. Збиваємо суп заглибним блендером.

10. Прикрашаємо суп зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати домашній суп-пюре з печериць з картоплею і вершками?

Ароматне і смачне блюдо, яке підійде навіть дітям та людям з проблемами шлунку. М’який, корисний і ніжний суп, доступний та простий у приготуванні.

Час готування: 95 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Вершки 20 % – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень свіжа – за смаком

Процес приготування:

1. Печериці промиваємо під краном, обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики.

2. Лук очищаємо, промиваємо і рубаємо на кубики.

3. Картопля також очищаємо, промиваємо.

4. Ріжемо картоплю на середнього розміру шматочки.

5. Перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою. Кип’ятимо воду на великому вогні, потім міняємо його на помірний. Підсолюємо картоплю і варимо під кришкою протягом півгодини.

6. Варену картоплю подрібнюємо до стану пюре.

7. Цибулю обсмажуємо з маслом на середньому вогні, періодично помішуючи, поки не утвориться золотава скоринка.

8. До цибулі додаємо гриби, підсолюємо. Перемішуємо інгредієнти і смажимо до тих пір, поки вся рідина з печериць не випарується.

9. Пюрируем блендером гриби з цибулею до однорідної маси.

10. Перекладаємо до картоплі пюре, додаємо вершки, перець і сіль, ретельно перемішуємо, ще раз подрібнюємо блендером. Суміш варимо на повільному вогні доводимо до закипання і відразу знімаємо з плити.

11. Подрібнюємо зелень для прикраси.

12. Посипаємо суп зеленню і подаємо. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт крем-суп з печериць з вершками в мультиварці

Навіть самим вибагливим гурманам сподобається такий суп. Він виходить неймовірно смачною, ситною і корисним, а ще за рахунок приготування в мультиварці суп не забере багато часу.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Вершки 20 % – 100 мл
  • Вода фільтрована – 400 мл
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо шматочками товщиною близько 2 сантиметрів.

2. Цибулю також очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками.

3. Моркву чистимо і подрібнюємо.

4. Гриби промиваємо, обсушуємо рушником і розрізаємо на 4 частини.

5. Подрібнюємо зелень.

6. Накладаємо в чашу мультиварки картопля, цибуля, часник, гриби і зелень. Заливаємо водою, приправляємо перцем і сіллю, перемішуємо всі інгредієнти. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Суп» або «Варка на пару» на 25-30 хвилин.

7. Коли суп звариться, даємо йому настоятися в мультиварці ще протягом 15 хвилин. Подрібнюємо блендером до стану пюре, вливаємо в нього вершки і перемішуємо, щоб консистенція стала однорідною. Виливаємо суп-пюре назад в каструлю і ставимо в режим «Підігрів» або «Суп» на 5-7 хвилин.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо залишками зеленню. Приємного апетиту!

Дуже смачний суп-пюре з печериць з куркою і вершками

Дуже м’який і делікатний крем-суп, що бере все найкорисніше з курки та грибів, але при цьому неймовірно смачний. Такий суп добре втамовує апетит за рахунок своєї структури, а зробити його досить легко.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 375 гр.
  • Грудка куряча – 150 гр.
  • Сливка 20 % – 375 мл
  • Вода – 1,5 л
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо холодною водою курячу грудку і варимо до готовності.

2. Миємо печериці і нарізаємо їх тонкими пластинами. Розтоплюємо масло в сковороді і тушкуємо на ній гриби близько 3 хвилин.

3. Додаємо печериці до курки за кілька хвилин до її готовності. Дістаємо з готового бульйону курку та гриби. Кілька пластинок залишаємо для прикраси.

4. Розтоплюємо на сковороді олію і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Вливаємо до борошні вершки, перемішуючи, щоб не утворилися грудки.

5. Розбираємо грудку на волокна і подрібнюємо їх за допомогою блендера з невеликою кількістю бульйону. Також подрібнюємо блендером печериці. Змішуємо гриби з куркою і додаємо в бульйон. Ретельно перемішуємо до однорідності.

6. Вливаємо вершки з борошном в суп і, перемішуючи, прогріваємо його на плиті, не доводячи до кипіння.

7. Солимо і перчимо суп розливаємо по тарілках. Прикрашаємо його зеленню і грибами. Приємного апетиту!

Ароматний суп-пюре з печериць з вершками і плавленим сиром

Апетитний крем-суп, для приготування якого не займе багато вашого часу та сил. Плавлений сир, ніжні вершки і апетитні гриби разом створюють просто неймовірно смачний суп, який на вигляд і смак вийде не гірше, ніж у ресторані.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 180 гр.
  • Картопля – 720 гр.
  • Вершки 20 % – 120 мл
  • Сир плавлений – 240 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 290 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1,8 л.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю, нарізаємо часточками.

2. Наливаємо холодну воду в каструлю, насипаємо в неї часточки картоплі і доводимо воду до кипіння. Після цього варимо картоплю ще 15 хвилин.

3. Очищаємо моркву і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю також очищаємо і дрібно ріжемо.

4. Промиваємо печериці, нарізаємо їх дрібними шматочками.

5. Висипаємо моркву, гриби і цибулю на сковороду з прогрітим олією, солимо їх і смажимо на середньому вогні близько 8 хвилин, помішуючи.

6. Трьом плавлений сир на крупній тертці.

7. Додаємо до варящемуся картоплі вміст сковороди і сир.

8. Помішуючи, вливаємо вершки, додаємо сіль і приправи. Після закипання варимо суп на слабкому вогні близько 5 хвилин.

9. Подаємо суп зі свіжої зеленню. Приємного апетиту!

Як зварити суп-пюре з печериць з вершками і броколі в домашніх умовах?

Корисний, а головне смачний суп з витонченою структурою. На контрасті з вершками і печерицями брокколі надає страві незвичайний смак, але від цього вона тільки виграє. Обов’язково спробуйте цей рецепт, на нього піде зовсім небагато часу, але результат перевершить всі очікування.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Брокколі – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вершки 10 % – 300 гр.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Відварюємо в підсоленій воді броколі до м’якого стану.

3. Нарізаємо печериці четвертинками і додаємо до брокколі. Варимо їх протягом 6 хвилин.

4. Кладемо в чашу блендера брокколі і гриби, додаємо масло, вершки, часник і півсклянки бульйону. Подрібнюємо все інгредієнти до однорідності.

5. Отриманий суп доводимо до кипіння і подаємо. Приємного апетиту!

Ніжний суп-пюре з печериць з вершками і сухариками

Смачний і гарний суп, приготувати який не складе праці будь кулінару. Подається він з сухариками, що додає супу як естетичності, так і смаку – на тлі хлібних сухарів суп сприймається ще більш ніжним.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вершки 10 % – 500 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Хліб пшеничний – 3 шматочки

Процес приготування:

1. Нарізаємо печериці довільними шматочками.

2. Розтоплюємо вершкове масло і подтушиваем на ньому гриби 9-10 хвилин. Перчимо і солимо за смаком.

3. За допомогою блендера подрібнюємо печериці.

4. Гриби змішуємо з вершками, кладемо в каструлю і знову тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин, не перестаючи помішувати.

5. Нарізаємо хліб дрібними кубиками.

6. Сушимо їх на сковорідці. При бажанні можна додати трохи вершкового або рослинного масла. Підсушити сухарики також можна і в духовці.

7. Подаємо суп із зеленню і сухариками. Приємного апетиту!