Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп «пити» з баранини і нуту

Класика азербайджанської кухні – це, звичайно ж, ароматний і дуже ситний суп «піті», який готується на м’ясному бульйоні з додаванням нуту, сухофруктів і овочів. Таку страву надовго дарує відчуття насичення і багато енергії, якої точно вистачить на цілий день.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Баранина на кісточці – 600 гр.
  • Чорнослив – 5-6 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Нут/горох сушений зелений – ¼ склянки
  • Жир курдючний – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • пряні Трави – за смаком.

Процес приготування:

1. Попередньо готуємо всі потрібні продукти і для швидкості дій викладаємо їх на робочу поверхню.

2. Баранину промиваємо під струменем води і нарізаємо великими шматками (разом з кістками), перекладаємо у велику каструлю і заливаємо водою – відправляємо на плиту.

3. Жир дрібно ріжемо і вытапливаем в сковороді.

4. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо – злегка підсмажуємо на розтопленому салі.

5. Смажимо цибулю до легкого золотистого кольору.

6. Підрум’янений ріпчасту цибулю перекладаємо в глибоку піалу і з’єднуємо зі спеціями, перцем горошком і листям лавра.

7. Картоплю «звільняємо» від шкірки і ріжемо навпіл.

8. Як тільки бульйон закипить, знімаємо піну, зменшуємо полум’я і засипаємо цибулю зі спеціями. Не перемішуючи компоненти, варимо близько півтори години.

9. Через 90 хвилин засипаємо в суп нут або зелений горох, картоплю і варимо інгредієнти ще півгодини.

10. Через пару хвилин після картоплі – занурюємо в бульйон столову ложку томатної пасти і все добре перемішуємо.

11. За 5 хвилин до готовності страви, додаємо подрібнений чорнослив.

12. Гарячий суп «піті» розливаємо по порційних тарілках, щедро посипаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!