Простий і смачний рецепт супу з білих грибів з вермішеллю
Замочені сушені гриби обсмажуються разом з морквою та цибулею, після чого відправляються в каструлю з картоплею і вермішеллю. Суп виходить дуже ароматним і смачним. Він подається до столу з зеленню, сметаною або грінками.
Час готування: 1 ч. 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гриби білі сушені – 50 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 1/3 склянки
- Часник – 1 зубчик
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку беремо сушені білі гриби, кладемо їх у відповідну ємність і заливаємо їх холодною водою. Замочуємо протягом півгодини. Далі проціджуємо грибну воду через марлю і перелити її в каструлю. Знову відправляємо туди боровики, ставимо все на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин. Тепер дістаємо гриби за допомогою шумівки, а отриманий бульйон ще кілька разів проціджуємо через марлю.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості. Морква також чистимо, натираємо на крупній тертці і відправляємо її до цибулі. Пасеруємо ще пару хвилин, після чого звільняємо місце в центрі сковороди і закидаємо туди поросяти, ягняти часник. Обсмажуємо його приблизно півхвилини і все перемішуємо.
3. Білі гриби ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо в сковороду з іншими овочами. Додаємо перець по смаку, перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.
4. В цей час очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кубиками середнього розміру. Додаємо його в бульйон з грибів і варимо майже до готовності. Далі закидаємо вермішель і доводимо все до кипіння.
5. Відправляємо в каструлю з картоплею і вермішеллю готову засмажку. Солимо до смаку, перемішуємо і варимо ще пару хвилин до готовності макаронів.
6. Розливаємо готовий ароматний суп по тарілках, прикрашаємо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу зі сметаною або грінками. Приємного апетиту!