Як приготувати суп з свіжих білих грибів?
Замочені гриби відварюють 40 хвилин, потім до них додається картопля і все готується ще 10 хвилин. Далі в суп відправляється зажарка з моркви з цибулею, лавровий лист, сіль і перець. Виходить корисний і ароматний суп.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гриби білі – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку замочуємо боровики в холодній воді на півгодини, щоб вся лісова бруд отмокла. Далі добре промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо шматочками середнього розміру.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
3. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці.
4. На сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової або іншої рослинної олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору подрібнені овочі.
5. Нарізані гриби кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 40 хвилин. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо середнім кубиком. Тепер відправляємо його до грибів і варимо все ще 10 хвилин.
6. Тепер закидаємо в каструлю готову зажарку і лавровий лист. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і все перемішуємо. Варимо суп ще пару хвилин і знімаємо з вогню. При бажанні додаємо мелконарезанного свіжу зелень. Даємо страві настоятися під кришкою, після чого розливаємо його по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!