Суп з білих грибів – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати суп з свіжих білих грибів?

Замочені гриби відварюють 40 хвилин, потім до них додається картопля і все готується ще 10 хвилин. Далі в суп відправляється зажарка з моркви з цибулею, лавровий лист, сіль і перець. Виходить корисний і ароматний суп.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гриби білі – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку замочуємо боровики в холодній воді на півгодини, щоб вся лісова бруд отмокла. Далі добре промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо шматочками середнього розміру.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

3. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. На сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової або іншої рослинної олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору подрібнені овочі.

5. Нарізані гриби кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 40 хвилин. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо середнім кубиком. Тепер відправляємо його до грибів і варимо все ще 10 хвилин.

6. Тепер закидаємо в каструлю готову зажарку і лавровий лист. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і все перемішуємо. Варимо суп ще пару хвилин і знімаємо з вогню. При бажанні додаємо мелконарезанного свіжу зелень. Даємо страві настоятися під кришкою, після чого розливаємо його по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!