Суп з лисичками – це дуже смачне і ароматне обідня страва, яке нікого не залишить байдужим. Яскравий суп можна приготувати по-різному: з картоплею з додаванням м’яса або без нього. Кращі кулінарні варіанти ви знайдете в нашій перевіреної збірці з десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Грибний суп з свіжих лисичок
Грибний суп з свіжих лисичок порадує вас апетитним виглядом і дивним ароматом. Його можна подавати до столу з хлібом, сметаною і зеленню за смаком. Приготувати апетитний грибний суп нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти на
4 порц.
- Лисички свіжі 350 гр.
- Вода 1.2 л.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 40 гр.
- Масло рослинне 1.5 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Підготуємо продукти для приготування грибного супу з лисичок.
- Відміряємо потрібну кількість свіжих грибів, перебираємо їх і добре промиваємо під водою.
- Перекладаємо лисички в каструлю для варіння супу. Заливаємо зазначеною кількістю води.
- гриби Варимо близько 20-25 хвилин. При необхідності, знімаємо пінку.
- Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо невеликими кубиками.
- Відправляємо картоплю до грибів.
- Варимо до повної готовності овочів.
- Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його ножем.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди ріпчасту цибулю і тушкуємо його до рум’янцю.
- Відправляємо цибулю в каструлю. Додаємо сіль.
- Варимо все разом близько 5-7 хвилин.
- Вимикаємо вогонь і опускаємо в суп, шматочок вершкового масла для більш ніжного смаку.
- Перемішуємо вміст каструлі.
- Грибний суп з свіжих лисичок готовий. Можна подавати до столу, доповнивши ароматною зеленню і сметаною.
Суп із заморожених лисичок
Суп із заморожених лисичок відрізняється швидким кулінарним процесом, незабутнім смаком і ароматом. Таке блюдо виходить дуже поживним і апетитним. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Гриби заморожені лисички – 200 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо суп із заморожених лисичок. Першим ділом відміряємо потрібну кількість заморожених грибів, даємо їм відтанути.
Крок 2. Якщо лисички великі, розрізаємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 4. Обсмажуємо гриби на сковороді з рослинним маслом. Коли піде зайва волога, приєднуємо цибулю і моркву. Смажимо всі продукти до готовності.
Крок 5. Чистимо картоплю, промиваємо її і нарізаємо кубиками. Відправляємо інгредієнт в каструлю з водою. Ставимо на плиту.
Крок 6. Солимо вміст, доповнюємо спеціями. Опускаємо сюди гриби з цибулею і морквою. Варимо все разом до готовності картоплі. В кінці дістаємо з супу лавровий лист.
Крок 7. Суп із заморожених лисичок готовий. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!
Грибний суп з сушених лисичок
Грибний суп з сушених лисичок виходить неймовірно ароматним і насиченим смаком. Від такого яскравого обіду ніхто не зможе відмовитися. Урізноманітніть домашнє меню і обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Не пошкодуєте!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Гриби лисички сушені – 40 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб зварити смачний грибний суп з сушених лисичок, насамперед підготуємо всі інгредієнти.
Крок 2. Сушені гриби залити теплою водою. Найкраще це зробити з вечора і залишити на ніч.
Крок 3. Промиваємо лисички і нарізаємо невеликими шматочками. Можна соломкою.
Крок 4. Воду в якій вимочували гриби проціджуємо і додаємо в каструлю. Доливаємо чисту воду і занурюємо сюди лисички. Ставимо на вогонь і варимо 15 хвилин після закипання. Періодично знімаємо пінку.
Крок 5. Очищаємо і натираємо на тертці моркву.
Крок 6. Картоплю нарізаємо акуратною соломкою.
Крок 7. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в сковороду разом з морквою.
Крок 8. Тушкуємо овочі на рослинному маслі до м’якості, постійно помішуючи.
Крок 9. Відправляємо засмажку в каструлю з грибами.
Крок 10. Сюди ж кладемо соломку картоплі.
Крок 11. Солимо, перчимо і варимо ще 20 хвилин.
Крок 12. Опускаємо в суп локшину і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо блюдо настоятися близько 10 хвилин.
Крок 13. Грибний суп з сушених лисичок готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Грибний крем-суп з лисичками і вершками
Грибний крем-суп з лисичками і вершками – це оригінальна кулінарна ідея для першого страви на обід. Таке частування виходить неймовірно ніжним, смачним, поживним і ароматним. Можна подавати до столу з сухариками або свіжою зеленню. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби лисички – 0,5 кг
- Картопля – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Вода/бульйон – 400 мл
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як приготувати грибний крем-суп з лисичками і вершками. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо його пару хвилин в сковороді з рослинним і вершковим маслом.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і викладаємо його до картоплі. Перемішуємо і смажимо близько трьох хвилин.
Крок 3. Перебираємо і промиваємо лисички. Викладаємо їх до овочів.
Крок 4. Продавлюємо сюди зубчики часнику. Готуємо все разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Вливаємо сюди воду (можна бульйон) і тушкуємо близько 10 хвилин. Солимо за смаком. Після перебиваємо блендером до отримання однорідної маси.
Крок 6. З’єднуємо отриману масу з вершками, перемішуємо, кип’ятимо і відразу знімаємо з плити.
Крок 7. Грибний крем-суп з лисичками і вершками готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Суп з лисичками і плавленим сиром
Суп з лисичками і плавленим сиром порадує вас привабливим і апетитним виглядом, а також дивним ароматом. Його можна подавати до столу, доповнивши хлібом, сметаною і зеленню за смаком. Для приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Гриби лисички – 250 гр.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Картопля – 2 шт.
- спаржева Квасоля – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо приготування супу з лисичками і плавленим сиром з підготовки інгредієнтів за списком. Гриби можна використовувати свіжі або заморожені.
Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його і нарізаємо кубиками.
Крок 3. Відправляємо картоплю і лисички в каструлю з водою. Ставимо на плиту і відварюємо.
Крок 4. Очищаємо цибулю та моркву. Ріжемо овочі на невеликі шматочки. Можна обробити їх півкільцями.
Крок 5. Коли картопля буде наполовину готовий, відправляємо в каструлю квасоля, цибуля та морква.
Крок 6. Вливаємо олію і варимо до готовності всіх продуктів.
Крок 7. У цей час нарізаємо плавлений сир кубиками.
Крок 8. Відправляємо сир в суп. Солимо і перчимо вміст. Перемішуємо і готуємо пару хвилин до розплавлення сиру. Можна вимкнути вогонь.
Крок 9. Суп з лисичками і плавленим сиром готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Суп з куркою і лисичками
Суп з куркою і лисичками – це дуже смачне і поживне кулінарне рішення для вашого домашнього обіду. Нескладний у виконанні страва неодмінно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Гриби лисички – 400 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Вода – 1,5 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби промиваємо і відміряє потрібну кількість інших продуктів для приготування супу з куркою і лисичками.
Крок 2. Промиваємо і ріжемо кубиками куряче філе.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо куряче філе до легкого рум’янцю. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю.
Крок 5. Промиті лисички обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 6. Викладаємо цибулю в масло, що залишилося від курки.
Крок 7. Обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.
Крок 8. Опускаємо сюди лисички.
Крок 9. Перемішуємо і смажимо все разом близько 10 хвилин.
Крок 10. Очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 11. Кип’ятимо воду в каструлі. Занурюємо в неї куряче філе, картопля і гриби з цибулею.
Крок 12. Варимо вміст до м’якості картоплі.
Крок 13. За 5 хвилин до готовності, солимо за смаком і доповнюємо частування лавровим листком.
Крок 14. Вимикаємо вогонь і дістаємо лавровий лист.
Крок 15. Суп з куркою і лисичками готовий. Розливайте по тарілках, посипайте подрібненим кропом і подавайте до столу. Можна також додати сметану.
Суп з лисичок з картоплею
Суп з лисичок з картоплею нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитне перше блюдо різноманітить ваш сімейний обід, а також порадує цікавим смаком, ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Гриби лисички – 350 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1 л
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ось рецепт приготування супу з лисичок з картоплею. Гриби перебираємо, промиваємо.
Крок 2. Гриби варимо до готовності і після ріжемо їх на частини.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і часник і обсмажуємо його в каструлі з товстим дном з двома видами масла.
Крок 4. Викладаємо до цибулі терту на тертці моркву. Обсмажуємо все разом до м’якості близько 5 хвилин.
Крок 5. Відправляємо в каструлю кубики картоплі. Постійно помішуємо вміст і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Дрібно рубаємо зелень ножем. Стебла прибираємо.
Крок 7. Половину подрібненої зелені відправляємо в загальну масу. Солимо, перчимо і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після варимо до напівготовності картоплі.
Крок 8. Викладаємо сюди лисички і варимо ще 15 хвилин.
Крок 9. Відправляємо в суп оставшуюся зелень і лавровий лист. Варимо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Даємо супу постояти під кришкою 10 хвилин.
Крок 10. Суп з лисичок з картоплею готовий. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!
Суп на яловичому бульйоні з лисичками
Суп на яловичому бульйоні з лисичками – це неймовірно поживна і смачна кулінарна рішення для вашого сімейного столу. Нескладний у виконанні страву точно урізноманітнює домашнє меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гриби лисички – 300 гр.
- Яловичина на кістці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Суп на яловичому бульйоні з лисичками рекомендуємо готувати за нашим рецептом. Яловичину на кістці заливаємо літром води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо не менше години до м’якості яловичини.
Крок 2. Перебираємо лисички і добре промиваємо їх під водою.
Крок 3. Заливаємо гриби окропом і залишаємо на 20 хвилин. Після знову промиваємо.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю, моркву і часник.
Крок 5. Яловичину на кістці виймаємо з бульйону. Знімаємо з м’ясо і відправляємо назад в каструлю. Сюди ж кладемо кубики картоплі і інші овочі.
Крок 6. Варимо на невеликому вогні до м’якості картоплі і моркви.
Крок 7. Додаємо лисички, солимо і перчимо. Варимо ще 15 хвилин.
Крок 8. Суп на яловичому бульйоні з лисичками готовий. Можна розливати по тарілках і подавати до столу!
Суп з лисичками і вермішеллю
Суп з лисичками і вермішеллю порадує вас апетитним виглядом і дивовижним смаком. Яскравий аромат грибів нікого не залишить байдужим. Приготувати апетитну обідня страва нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Гриби лисички – 250 гр.
- Вода – 1 л
- Картопля – 1 шт.
- Вермішель – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо гриби для приготування супу з лисичками і вермішеллю.
Крок 2. Гриби промиваємо й варимо до готовності в літрі води. На це піде приблизно 30 хвилин.
Крок 3. У глибокій сковороді смажимо цибулю на рослинній олії. Після викладаємо сюди морква (частину можна натерти на тертці, а частина дрібно нарізати). Коли овочі стануть м’якими, викладаємо до них гриби. Обсмажуємо пару хвилин на великому вогні.
Крок 4. Доповнюємо заготівлю кубиками картоплі. Можна обсмажити протягом 5 хвилин.
Крок 5. Заливаємо продукти бульйоном, що залишився після лисичок. Варимо близько 10 хвилин до м’якості картоплі. Солимо за смаком.
Крок 6. Додаємо вермішель і варимо ще 5 хвилин. Після вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися протягом 10 хвилин.
Крок 7. Суп з лисичками і вермішеллю готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною.
Суп з м’ясом і лисичками
Суп з м’ясом і лисичками порадує вас нескладним кулінарним процесом, незабутнім смаком і ароматом. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Таке блюдо виходить дуже поживним і апетитним. Відмінне рішення для сімейного обіду.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби лисички – 200 гр.
- Свинина на кістці – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кіноа – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо бульйон для супу з м’ясом і лисичками. Для цього м’ясо заливаємо водою, доповнюємо зеленню зі стеблами і відварюємо до готовності.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо овочі. Перебираємо і промиваємо лисички.
Крок 3. Обсмажуємо цибулю з тертого на терці морквою на олії. Сюди ж відправляємо лисички і смажимо все разом.
Крок 4. З готового бульйону дістаємо свинину. Відокремлюємо м’ясо і відправляємо його назад в каструлю. Сюди ж відправляємо кіноа. Можна використовувати мікс з рисом басматі. Варимо 5 хвилин.
Крок 5. Через 5 хвилин викладаємо сюди кубики картоплі.
Крок 6. Коли картопля буде готовий, додаємо в суп гриби з овочами.
Крок 7. Солимо, перчимо і проварюємо все разом ще пару хвилин. Вимикаємо вогонь.
Крок 8. Суп з м’ясом і лисичками готовий. Можна посипати свіжою зеленню і пробувати!