Покроковий рецепт приготування домашніх суші з тунцем
Роли з тунцем популярні не тільки серед гурманів. Цю рибу люблять за особливу ніжність і вишуканість смаку, нагадує ніжне м’ясо. Готують роли в основному з консервованого тунця, тунцової стружки, а в запропонованому рецепті – з підкопченої риби. Невід’ємними деталями в приготуванні будуть також бамбукова рогожа і спеціальний японський рис. Роли з тунцем доповнимо вершковим сиром і свіжим огірком.
Час готування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Рис для суші – 50 гр.
- Листи норі – 1 шт.
- Тунець підкопчений – 80 гр.
- Сир вершковий – 2 ст. л.
- Свіжий огірок – 60 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуйте спеціальний рис для суші так, як зазвичай варять рис для будь-яких ролів. Також підготуйте в потрібній кількості інші інгредієнти.
2. Бамбуковий килимок застелити харчовою плівкою і на ній розкладіть лист водоростей. Поверх норі тонким і нещільним шаром укладіть підготовлений рис, залишивши вільним частина краю для згортання ролу.
3. На тонкі довгі смужки наріжте огірок і підкопченого тунця. Цю соломку укладіть поверх рису і на неї розкладіть чайною ложкою вершковий сир.
4. Потім за допомогою килимка акуратно загорніть рол у вигляді рулету, починаючи з одного краю.
5. Рол при цьому руками трохи притискайте, щоб рис щільніше з’єднався з норі і начинкою.
6. Приготований рол з тунцем наріжте мокрим ножем на 6 шматочків.
7. Їх акуратно укладіть на тарілку, сервіруйте маринованим імбиром, васабі і подайте до них соєвий соус.
Приємного апетиту!