Як зробити домашній суші-торт з червоною рибою і огірком?
Цей рецепт в домашньому варіанті обійдеться вам набагато дешевше, ніж доставка суші або ролів. Ви здатні самі вибирати інгредієнти, які увійдуть в блюдо. Подачу можна зробити максимально незвичайною, а смак дуже схожий на оригінальний.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порцій – 5.
Склад:
- Круглий рис – 120 гр.
- Оцет рисовий – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- Норі – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Червона риба – 300 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Вершковий сир – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рис нам необхідно ретельно промити. Робіть це до тих пір, поки не помітите, що вода стала повністю прозорою. Перекладаємо рис на друшляк і даємо йому трохи постояти. Потім перекладаємо в каструлю і заливаємо 360 мл холодної води. Ставимо на вогонь і варимо протягом 5 хвилин, не знімаючи кришку з каструлі. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на столі на 15 хвилин.
2. Приступаємо до заправки для рису. Нам необхідно змішати 3 столові ложки рисового оцту, 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку солі. Отриману суміш переміщаємо в мікрохвильовку і підігріваємо. У результаті цукор повинен повністю розчинитися. Готової ми поливаємо заправкою рис і ретельно перемішуємо його дерев’яною лопаткою.
3. Переходимо до підготовки риби. Ми повинні нарізати на невеликі кубики. Найзручніше використовувати гострий ніж. Переносимо її в ємність, додаємо 2 столові ложки кунжуту. Добре все перемішуємо.
4. Огірок вимиваємо під проточною водою. Нам необхідно очистити його від шкірки. Огірок нарізаємо на тонку і дрібну соломку.
5. Наступним елементом нашого торта стане авокадо. Промиваємо його від забруднень і очищаємо від шкірки. Нарізаємо наше авокадо поперек плода. В результаті у вас повинна вийти тонка соломка.
6. Невеликими шматочками нарізаємо зелень. Її ви можете вибрати на свій смак. Додаємо зелень до 3 столових ложок вершкового сиру і ретельно перемішуємо.
7. Приступаємо до складання торта. Нам доведеться використовувати форму для випічки. З її допомогою ми вирізаємо лист норі у вигляді кола і укладаємо його на велике блюдо.
8. Першим шаром у нас йде рис. Нам необхідно рівномірно розподілити його по всій площі листа норі. Ущільнюємо наш перший шар.
9. На рис починаємо викладаємо вершковий сир із зеленню. Ви можете зробити це за допомогою кондитерського мішка або скористатися звичайною ложкою. Акуратно і рівномірно розподіляємо сир.
10. Наступним шаром у нас підуть овочі. Викладаємо огірки щільно один до одного. Зверху на огірках розміщуємо тонко нарізане авокадо.
11. На авокадо викладаємо червону рибу з кунжутом. Шматочки повинні щільно прилягати один до одного. Всі вирівнюємо. Потім ми ще раз повторюємо всі шари у такій же послідовності. Торт залишаємо в холодильнику на 60 хвилин.
12. Для прикраси ви можете використовувати зелень або маринований імбир. Торт виходить ніжним і схожим на всіма улюблені суші. Завдяки годині в холодильнику він стає дуже щільним і не розвалюється на частини. Насолоджуйтеся цим неймовірним смаком.