Низькокалорійний салат «Олів’є» без майонезу
Даний рецепт присвячується всім любителям класичного салату «олів’є», однак, зі зниженою калорійністю. Замінивши варену ковбасу курячим філе, а майонез натуральним йогуртом без добавок і сметаною, ми отримуємо неймовірно ситний і смачний салат, який можна їсти навіть на ніч без докорів совісті.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8-10.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
 - Яйця (варені) – 6 шт.
 - Картопля (відварна) – 4-5 шт.
 - Морква (варена) – 2 шт.
 - Горошок консервований – 1 банка.
 - Огірки мариновані – 4-6 шт.
 - Сметана – 200 гр.
 - Йогурт натуральний – 120 гр.
 - Гірчиця – 1-2 ч. л.
 - Масло олію – 1-2 ч. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Спеції для курки – за смаком.
 - Часник гранульований – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відварені овочі остуджуємо і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Куряче філе ретельно промиваємо водою, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками, додаємо сіль і приправи.
Крок 3. У сковорідці розігріваємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо м’ясо по 5 хвилин з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Крок 4. Картоплю ріжемо кубиками середнього розміру.
Крок 5. Відварені яйця очищаємо і дрібно рубаємо.
Крок 6. Морква подрібнюємо аналогично картоплі.
Крок 7. Злегка остигле м’ясо нарізаємо соломкою або кубиками.
Крок 8. Мариновані або солоні огірки ріжемо таким же способом.
Крок 9. Для соусу в окремій посуді змішуємо сметану, йогурт, гранульований часник, гірчицю, сіль і чорний мелений перець.
Крок 10. Змішуємо всі компоненти в глибокій тарілці, підсипаємо горошок і заправляємо сметанно-часниковим соусом – перемішуємо.
Крок 11.Розкладаємо апетитний салат по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!












