Свиняче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ніжне і м’яке свиняче серце, тушковану в сметані

Страви зі свинячого серця дуже різноманітні і кожне добре по-своєму. Тушковану в сметані свиняче серце виходить м’яким і тане в роті. Для аромату можна додати в підливку улюблені спеції: хмелі-сунелі, часник, петрушку, мелений перець і інші.

Час готування: 100

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Серце свиняче – 1 шт.
  • Сметана 15-20 % – 120 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода гаряча – 50-60 мл
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Серце помийте і варіть в підсоленій воді 1-1,5 години. Потім остудіть субпродукт і наріжте великими скибочками.

Крок 2. Цибулю і моркву очистіть і обмийте. Дрібно наріжте овочі. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і моркву, смажте їх на середньому вогні 3-4 хвилини.

Крок 3. Далі додайте нарізаний маринований огірок, перемішайте. Потім викладіть серце, посоліть, приправте інгредієнти і смажте 5 хвилин.

Крок 4. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму, влийте воду і викладіть сметану кімнатної температури, перемішайте.

Крок 5. Блюдо тушкуйте на помірному вогні, але не доводите до кипіння. Коли рідина википить, зніміть сковороду з вогню і подавайте страву до столу. Перед поддачей посипте його рубаною зеленню.