Ніжне і м’яке свиняче серце, тушковану в сметані
Страви зі свинячого серця дуже різноманітні і кожне добре по-своєму. Тушковану в сметані свиняче серце виходить м’яким і тане в роті. Для аромату можна додати в підливку улюблені спеції: хмелі-сунелі, часник, петрушку, мелений перець і інші.
Час готування: 100
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- Сметана 15-20 % – 120 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода гаряча – 50-60 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Серце помийте і варіть в підсоленій воді 1-1,5 години. Потім остудіть субпродукт і наріжте великими скибочками.
Крок 2. Цибулю і моркву очистіть і обмийте. Дрібно наріжте овочі. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і моркву, смажте їх на середньому вогні 3-4 хвилини.
Крок 3. Далі додайте нарізаний маринований огірок, перемішайте. Потім викладіть серце, посоліть, приправте інгредієнти і смажте 5 хвилин.
Крок 4. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму, влийте воду і викладіть сметану кімнатної температури, перемішайте.
Крок 5. Блюдо тушкуйте на помірному вогні, але не доводите до кипіння. Коли рідина википить, зніміть сковороду з вогню і подавайте страву до столу. Перед поддачей посипте його рубаною зеленню.












