Соковита, смачна і ніжна свинина, запечена цілим шматком в духовці — це блюдо, яке буде відмінно виглядати на святковому столі. Нарізку з такого м’яса можна подавати з гарніром або робити з неї бутерброди. По кожному з підібраних у цій статті 10 рецептів у вас вийде чудове м’ясо.
Шматок свинини, запечений у фользі в духовці
Смачний делікатес з цільного шматка свинини. М’ясо, запечене у фользі в духовці виходить особливо соковитим і ніжним.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 1.3 кг
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Приправа для свинини за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти свинину цілим шматком в духовці? М’ясо краще всього взяти з невеликим прошарком сала. Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками.
- Гірчицю змішайте з майонезом і сіллю в окремій мисці.
- Фольгу складіть у два-три шари. На фольгу покладіть свинину, змастіть її сумішшю майонезу і гірчиці.
- Далі рівномірно посипте м’ясо приправами для свинини.
- Загорніть м’ясо у фольгу і помістіть його в холодильник для маринування. Якщо у вас достатньо часу, то можна маринувати свинину всю ніч. Потім запікайте м’ясо в духовці при 180 градусах 80 хвилин.
- Коли м’ясо буде готове, залиште його в духовці до повного охолодження. Ароматну свинину наріжте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!