Завдяки соєвого соусу свинина стає м’якою і соковитою. Як доповнення туди можна додати мед, гірчицю, овочі та рис. Це блюдо стане ідеальним обідом або вечерею. Тому пропонуємо вам 7 покрокових рецептів його приготування.
Свинина в соєвому соусі на сковороді
Свинина обсмажується на сковороді, потім туди додається соєвий соус, сіль, чорний мелений перець і все обсмажується до випаровування соусу. Потім м’ясо перекладається на тарілку, посипається зеленою цибулею і подається до столу. Виходить смачне і ситне блюдо.
Інгредієнти на
2 порц.
- Свинина 300 гр.
- Соус соєвий 35 мл
- Перець чорний мелений 6 пучок
- Масло рослинне по смаку
- Цибуля зелена 2 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати свинину в соєвому соусі? М’ясо добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими брусочками, щоб свинина встигла приготуватися.
- На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на сильному вогні свинину не більше 10 хвилин, постійно помішуючи лопаткою. Готуємо, поки на м’ясі не утворюється легка скоринка.
- Далі заливаємо до свинини соєвий соус.
- Потім додаємо сіль за смаком (важливо не додавати багато, так як соєвий соус досить солоний) і шість пучок чорного меленого перцю.
- Тепер продовжуємо обсмажувати свинину, поки соєвий соус повністю не випарується.
- Перекладаємо готову страву на тарілку, присипаємо його дрібно нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу з гарніром. Приємного апетиту!
Як запекти свинину в соєвому соусі в духовці?
Свиняча корейка обмазується маринадом із соєвого соусу, часнику і гірчиці і відправляється в холодильник на 12 годин. Через час, необхідний м’ясо перекладається на фольгу, поливається рослинним маслом, загортається і запікається протягом 80 хвилин. Виходить смачне і ніжне м’ясо.
Час готування: 13 ч. 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Свинина (корейка) – 700 гр.
- Сіль – за смаком.
- соєвий Соус – 100 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку готуємо маринад. У невелику ємність відправляємо соєвий соус, пропущений через прес зубчики часнику, гірчицю і все ретельно перемішуємо.
Крок 2. Свинячу корейку ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім обрізаємо зайві шматочки, посипаємо сіллю з чорним меленим перцем і за допомогою виделки робимо проколи, щоб маринад проник всередину.
Крок 3. Перекладаємо м’ясо на тарілку, рясно змащуємо маринадом і відправляємо в холодильник на 12 годин.
Крок 4. Через деякий час перекладаємо корейку на два аркуші фольги і поливаємо м’ясо, рослинним маслом.
Крок 5. Далі щільно загортаємо м’ясо у фольгу, перекладаємо у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 80 хвилин.
Крок 6. Готову свинину нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу з гірчицею і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Свинина в маринаді з соєвого соусу з медом і гірчицею
Стейки з свинини відбиваються з двох сторін і посипаються сіллю. Далі вони витримуються в маринаді з олії, меду, гірчиці, спецій і соєвого соусу протягом години. Потім м’ясо обсмажується з двох сторін до готовності, перекладається на тарілку і подається з соусом.
Час готування: 1 год 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина (корейка) – 350 гр.
- Мед – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Краще всього для цієї страви підійде корейка. Нарізаємо її однаковими по товщині стейками, злегка відбиваємо їх з двох сторін і солимо за смаком.
Крок 2. Тепер готуємо маринад. В окрему ємність відправляємо дві столові ложки рослинної олії, мед, гірчицю, приправу для м’яса соєвий соус і добре все перемішуємо.Крок 3. Відправляємо в отриманий маринад стейки з звинины і даємо їм постояти в ньому протягом однієї години.
Крок 4. На сковороді розігріваємо олію, стейки віджимаємо і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на помірному вогні.
Крок 5. Перекладаємо готове м’ясо на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і гострим соусом, аджикою або кетчупом. Приємного апетиту!
Соковита свинина з овочами в соєвому соусі
Свинина маринується в соєвому соусі, імбиру і часнику. Далі на сковороді обсмажується цибуля з морквою, потім туди додається вода і все гаситься під кришкою протягом 6 хвилин. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу з рисом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Імбир мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.Крок 2. Далі перекладаємо м’ясо в тарілку, вливаємо до нього соєвий соус, додаємо мелений імбир, сіль, чорний мелений перець, пропущений через прес часник і добре перемішуємо. Потім даємо постояти при кімнатній температурі пару хвилин.
Крок 3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до м’якості натерту на тертці моркву і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, періодично помішуючи.
Крок 4. Далі викладаємо туди шматочки свинини, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин. Потім вливаємо воду, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо протягом 6 хвилин.
Крок 5. Через це час знімаємо пробу і при необхідності додаємо сіль.Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу з рисом і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Пікантна свинина в соєвому соусі по-китайськи
Свинина нарізають шматочками, обвалюється в крохмалі і обсмажується до рум’яності. Далі вона заливається соусом з оцту, соєвого соусу, цукру, крохмалю та часнику. М’ясо нудиться ще 5-7 хвилин, посипається кунжутом і подається до столу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- М’якоть свинина – 350 гр.
- Соус соєвий – 150 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет винний або яблучний – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо м’ясо тонкими смужками.
Крок 2. У невелику ємність відправляємо столову ложку картопляного крохмалю і обвалюємо там кожен шматочок свинини.
Крок 3. На сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії і обсмажуємо на невеликому вогні м’ясо протягом 2-3 хвилин до рум’яної скоринки.
Крок 4. Далі готуємо соус. В підходящу ємність наливаємо оцет, додаємо до нього соєвий соус, цукровий пісок, другу ложку крохмалю і подрібнений часник. Все добре перемішуємо.
Крок 5. Заливаємо подрумянившуюся свинину приготованим соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 5-7 хвилин, поки соус не загусне.
Крок 6. Реалізуємо свинину по-китайськи на тарілку, посипаємо кунжутом і подаємо до столу з рисом. Приємного апетиту!
Як приготувати шашлик з свинини в соєвому соусі?
Свинина нарізати великими шматочками і маринується разом з ріпчастою цибулею в соєвому соусі, оливковій олії, перці і меленої зіре протягом двох годин. Далі м’ясо нанизується на шампури і смажиться на мангалі 15-20 хвилин. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.
Час готування: 2 ч. 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Мелена зіра – ¼ ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо свинину під проточною водою, обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо великими шматочками по 2 див. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Потім перекладаємо його в глибоку ємність і злегка притискаємо руками, щоб він пустив сік. Далі відправляємо до нього м’ясо.Крок 2. Тепер готуємо маринад. У невелику ємність наливаємо соєвий соус, рослинну олію, додаємо мелену зіру, чорний мелений перець і добре все перемішуємо. При необхідності додаємо сіль.
Крок 3. Заливаємо свинину з ріпчастою цибулею получившимся маринадом, ретельно перемішуємо, накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі протягом двох годин або даємо постояти в холодильнику ніч.
Крок 4. Через деякий час нанизуємо м’ясо з цибулею на шампури і обсмажуємо шашлик над добре прогрітими вугіллям протягом 15-20 хвилин, періодично повертаючи шампури, щоб м’ясо рівномірно просмажене.
Крок 5. Подаємо готовий шашлик зі свинини в соєвому соусі до столу разом зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Свинина в соєвому соусі, запечена у фользі
Свиняча лопатка викладається на фольгу і поливається соєвим соусом. Далі зверху викладається нарізаний часник, спеції, після чого всі загортається і запікається 1.5-2 години. За 10-15 хвилин до готовності фольга розкривається, щоб м’ясо підрум’янилося.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Часник – 3 зубчики.
- соєвий Соус – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лопатка свиняча – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу лопатку ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і викладаємо на лист фольги.
Крок 2. Далі поливаємо соєвим соусом м’ясо і розподіляємо його по всьому шматку.
Крок 3. Часник очистити, дрібно нарізаємо і викладаємо його зверху на свинину.
Крок 4. Тепер посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Найкраще підійде приправа для свинини. Ми використовували петрушку і кріп.
Крок 5. Потім щільно загортаємо свинячу лопатку в соєвому соусі у фольгу, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на півтори-дві години. За 10-15 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо м’яса підрум’янитися.
Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!