Соковита свинина з грибами і ананасами
Соковита свинина з грибами і ананасами особливо сподобається сильній статі. Щоб м’ясо було найбільш ніжним і м’яким, можна його попередньо злегка відбити кухонним молоточком. А гриби і ананас зроблять смак страви чарівним.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 35-40 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Масло рослинне без запаху – 0,5 ч. л. + для смаження.
- Гриби гливи – 100 гр.
- Сіль поварена – 6 пучок.
- Перець чорний мелений – 6 пучок.
- Ананаси консервовані – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розморозьте м’ясо або купіть на ринку свіже охолоджене. З консервованих ананасів злити сік. Гриби помийте.
Крок 2. М’якоть свинини наріжте пластинками до сантиметра завтовшки, посоліть і поперчіть шматочки м’яса з обох сторін. Жаростійку форму або на деко для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї рівномірним шаром пластинки свинини.
Крок 3. Зверху по м’ясу розкладіть шматочки консервованих ананасів. Якщо у вас ананас в кільцях, то їх необхідно нарізати більш дрібно.
Крок 4. Печериці наріжте скибочками і обсмажте на сковороді з рослинною олією до рум’яного кольору. Розкладіть їх по м’ясної заготівлі.
Крок 5. Далі зробіть тонку майонезну сіточку по всій площі.
Крок 6. Свинину запікайте в духовці при 190 градусах протягом 50-60 хвилин. Можна на перші півгодини накрити форму фольгою, потім прибрати її.
Крок 7. Перед подачею запечену свинину з ананасами і грибами можна прикрасити свіжою зеленню. Приємного апетиту!