Ніжна свинина з ананасами і болгарським перцем в кисло-солодкому соусі
Результат складного процесу приготування — дуже смачне і ніжне м’ясо, де сік ананаса пом’якшує і без того податливу свинину, а винний оцет додає страві пікантності, підтримуючи часникову пряність. А якщо простіше, то це безпрограшне доповнення до гарніру.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:35 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- соєвий Соус – 6 ст. л.
- Ананас консервований – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У цьому рецепті ми приготуємо м’ясо в клярі. З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем, маслом і поступово вливаємо воду.
2. Все добре перемішуємо вміст і за необхідності додаємо відсутні компоненти, з метою отримання густого по консистенції кляру.
3. Далі стрімко свиняче м’ясо нарізаємо на кубики середніх розмірів.
4. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії і відправляємо обсмажуватися шматочки м’яса, попередньо обвалявши їх у клярі.
5. Паралельно з ці очищаємо і нарізаємо цибулю.
6. Досить крупно нарізаємо моркву.
7. І також крупно нарізаємо болгарський перець.
8. Перевіряємо готовність м’ясо, до цього часу воно повинно було покритися приємною і світлої скоринкою.
9. Перекладаємо свиняче м’ясо в окрему ємність і приступаємо до обжарке подрібнених овочів. Сюди ж відправляємо нарізані ананаси.
10. Обсмажування овочів займає приблизно 10-15 хвилин, після чого даємо овочам трохи часу охолонути.
11. Для соусу з’єднуємо томатну пасту з оцтом, ананасовим сиропом, чорним перцем і, за бажанням додаємо часник. Однорідну масу відправляємо на сковорідку і доводимо до кипіння, потім залишаємо нудитися протягом трьох хвилин. Для отримання необхідної солодощі соусу додаємо трохи цукрового піску і добре перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.
12. У киплячий соус перекладаємо свинину з овочами, знову перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою на маленькому вогні протягом п’яти хвилин.
13. М’ясо подаємо в гарячому вигляді на додаток до смачного гарніру. Ваш повноцінний обід або вечеря готова.
Бажаємо приємного апетиту!