Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ніжна свинина з ананасами і болгарським перцем в кисло-солодкому соусі

Результат складного процесу приготування — дуже смачне і ніжне м’ясо, де сік ананаса пом’якшує і без того податливу свинину, а винний оцет додає страві пікантності, підтримуючи часникову пряність. А якщо простіше, то це безпрограшне доповнення до гарніру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:35 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У цьому рецепті ми приготуємо м’ясо в клярі. З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем, маслом і поступово вливаємо воду.

2. Все добре перемішуємо вміст і за необхідності додаємо відсутні компоненти, з метою отримання густого по консистенції кляру.

3. Далі стрімко свиняче м’ясо нарізаємо на кубики середніх розмірів.

4. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії і відправляємо обсмажуватися шматочки м’яса, попередньо обвалявши їх у клярі.

5. Паралельно з ці очищаємо і нарізаємо цибулю.

6. Досить крупно нарізаємо моркву.

7. І також крупно нарізаємо болгарський перець.

8. Перевіряємо готовність м’ясо, до цього часу воно повинно було покритися приємною і світлої скоринкою.

9. Перекладаємо свиняче м’ясо в окрему ємність і приступаємо до обжарке подрібнених овочів. Сюди ж відправляємо нарізані ананаси.

10. Обсмажування овочів займає приблизно 10-15 хвилин, після чого даємо овочам трохи часу охолонути.

11. Для соусу з’єднуємо томатну пасту з оцтом, ананасовим сиропом, чорним перцем і, за бажанням додаємо часник. Однорідну масу відправляємо на сковорідку і доводимо до кипіння, потім залишаємо нудитися протягом трьох хвилин. Для отримання необхідної солодощі соусу додаємо трохи цукрового піску і добре перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.

12. У киплячий соус перекладаємо свинину з овочами, знову перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою на маленькому вогні протягом п’яти хвилин.

13. М’ясо подаємо в гарячому вигляді на додаток до смачного гарніру. Ваш повноцінний обід або вечеря готова.

Бажаємо приємного апетиту!