Сир з молока в домашніх умовах — це натуральний, ніжний і дуже смачний продукт. Щоб процес пройшов легко і порадував результатом, готуйте за перевіреними рецептами. Оцініть яскраву добірку з 7-і кулінарних ідей з покроковим описом і фотографіями.
Ніжний сир з молока в домашніх умовах
Приготувати ніжний і повітряний сир з молока зовсім нескладно. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт в домашніх умовах. Готовий продукт потішить приємним смаком.
Інгредієнти на
0.4 порц.
- Молоко коров’яче 2 л
- Чорний житній хліб 60 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати сир з молока в домашніх умовах? Беремо два літри молока за вашим смаком. Брати продукт можна будь-якої марки і жирності.
- Вливаємо молоко в каструлю і нагріваємо його до теплого стану. Для закваски опускаємо сюди пару невеликих шматочків чорного хліба.
- Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на один-два дні.
- За цей час продукт добре заквасится. Акуратно прибираємо шматочки хліба. Каструлю з вмістом ставимо на водяну баню. Кип’ятимо і варимо близько 20 хвилин.
- Далі вимикаємо плиту і залишаємо продукт остигати.
- Відкидаємо заготовку на друшляк і даємо стекти сироватці.
- З двох літрів молока вийде, приблизно 400 грамів продукту.
- Ніжний і повітряний домашній сир з молока готовий.
Як приготувати домашній сир з молока і кефіру?
Простий спосіб приготувати ніжний домашній сир з молока і кефіру. Другий продукт дозволить заготівлі швидко закваситься. Використовуйте кулінарну ідею для створення смачного і повністю натурального частування.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 150 гр.
Склад:
- Молоко – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість кефіру і молока. Продукти можуть бути як хатніми, так і магазинними. Допустима будь-яка жирність.
2. Спочатку в каструлю вливаємо молоко і кип’ятимо його. Далі додаємо кефір, перемішуємо вміст і прибираємо з вогню.
3. Це важливо зробити до того, як кефір почне згортатися. Даємо продукту охолонути.
4. Відкидаємо його на дрібне сито і ретельно відбираємо його від сироватки. Також можна використовувати марлю.
5. Ніжний сир з молока і кефіру готовий. Можна пробувати і пригощати близьких!
Як зробити сир з кислого молока в домашніх умовах?
Кисле молоко – універсальний продукт, який не варто викидати. З нього можна готувати млинці, оладки і навіть домашній сир. Використовуйте простий і перевірений багатьма господинями кулінарний рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Молоко кисле – 2,5 л.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість кислого молока.
2. Кислий продукт переливаємо в підходящу каструлю. Кип’ятимо його до температури 50 градусів. В процесі постійно помішуємо вміст, поки сироватка не почне від’єднуватися.
3. У глибоку ємність кладемо друшляк. На нього укладаємо марлю. Сюди акуратно вливаємо гаряче продукт. Чекаємо, поки сироватка стече в окрему ємність.
4. Зав’язуємо марлю з вмістом і підвішуємо на 30 хвилин, щоб рідина максимально скла.
5. Через цей час сир можна витягати з марлі. Домашній продукт готовий!
М’який і ніжний сир з козячого молока
Корисний і ніжний на смак сир можна приготувати з козячого молока. Спробуйте яскраву кулінарну ідею. Порадуйте себе і близьких натуральним продуктом. Його можна їсти просто так або використовувати для створення інших ласощів.
Час готування: 1 добу
Час приготування: 1 год
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Молоко козине – 1 л
- Сіль – 3 щіпки.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість козячого молока. Нагріваємо його, але не кип’ятимо. Розмішуємо із зазначеною кількістю солі і знімаємо з плити.
2. Накриваємо заготівлю кришкою або марлею і залишаємо на добу в теплому місці.
3. Знову ставимо каструлю з вмістом на вогонь і нагріваємо його. Не доводячи до кипіння, вимикайте плиту.
4. Далі продукт необхідно процідити від сироватки. Виливаємо його в друшляк з марлею, складеною в кілька шарів. Після підв’язуємо заготовку в мішечок і підвішуємо його на 1 годину.
5. Домашній сир з козячого молока готовий. Виймайте його з марлі і перекладайте в ємність для зберігання.
Дуже смачний домашній сир з молока і сметани
Апетитний домашній сир можна приготувати на основі молока і сметани. Порадує натуральним складом, приємним смаком і простотою приготування. Беріть на замітку!
Час готування: 1 добу
Час приготування: 5 годин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Молоко – 4 л.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко нагріваємо в каструлі, але не доводимо до кипіння. Невелику частину продукту залишаємо незмінним.
2. Молоко, що залишилося вимішуємо зі сметаною і занурюємо в гаряче молоко. Далі продукт прибираємо в тепле місце. Для того щоб утворилася сирна маса, необхідно витримати від 10 годин до 2 діб.
3. Через час знову нагріваємо продукт протягом 15-20 хвилин. Процедуру можна повторити два рази.
4. Остуджуємо частування і переливаємо його в сито з марлею, складеною в кілька разів.
5. Зав’язуємо продукт в мішечок і підв’язуємо на 4 години, щоб вся сироватка стекла.
6. Апетитний домашній сир готовий.
Простий і смачний рецепт сиру з молока і лимона
Один з популярних домашніх рецептів приготування сиру – з молока і лимона. Цитрус дозволить частування добре закваситься. У підсумку частування вийде пористим і неймовірно ніжним.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Молоко – 2 л
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Вливаємо потрібну кількість молока в каструлю. Нагріваємо його, але не доводимо до кипіння. Відразу зменшуємо вогонь.
2. В гарячий продукт видавлюємо лимонний сік. Стежимо, щоб сюди не потрапили кісточки.
3. Дуже швидко молоко почне згортатися. Це сирна маса відділяється від сироватки. Варимо вміст на слабкому вогні ще 5-7 хвилин. Вимикаємо плиту.
4. Даємо масі охолонути протягом 15 хвилин. За цей час необхідна частина продукту виявиться на поверхні.
5. За допомогою дрібного сита або марлі віджимаємо масу від сироватки. Домашній сир готовий!
Як приготувати домашній сир з молока і оцту?
Простий спосіб приготувати сир в домашніх умовах – з молока і оцту. З докладним покроковим рецептом легко справляться навіть новачки. Спробуйте виконати блюдо. Порадуйте рідних натуральним частуванням.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 650 гр.
Склад:
- Молоко – 3,8 л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Оцет 5% — 8 ст. л.
Процес приготування:
1. Вливаємо необхідну кількість молока в каструлю. Додаємо сюди сіль.
2. Доводимо молоко до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь. Постійно помішуємо вміст.
3. Повільно вливаємо оцет і продовжуємо розмішувати.
4. Дуже швидко ви побачите, як утворюється сирна маса і відділяється сироватка. Це сигнал про те, що пора вимикати плиту.
5. Даємо масі трохи охолонути.
6. Далі переливаємо її в дрібне сито. Даємо повністю стекти сироватці. Можна залишити на 20 хвилин.
7. Перекладаємо отриманий сир в підходящу ємність і зберігати його в холодильнику.
8. Домашній продукт готовий. Перед вживанням перемішувати його.