Сирна паска з желатином і сметаною
Сирна паска з желатином і сметаною швидко готується, швидко застигає і буде не тільки смачним частуванням до великоднього столу, але і незвичайним легким десертом для будь-якого столу, та й калорійність її невисока. Желатин і родзинки для пасхи заздалегідь замочуємо у холодній воді. У цьому рецепті великдень доповнимо родзинками, горіхами та цукатами.
Час приготування: 3 години 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана 20% – 50 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Желатин – 10 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Волоські горіхи – 50 гр.
- Вода – 50 мл
- Цукати – 50 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Всі інгредієнти для паски відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. В окремий посуд покладіть сир, додайте до нього сметану з цукром і заглибним блендером змішайте ці інгредієнти до м’якою і гладкою текстурою.
Крок 3. Замочений ізюм обсушіть серветкою. Горіхи трохи обсмажте на сухій сковороді і порубаєте ножем. До сирної маси перекладіть цукати, подрібнені горіхи і родзинки.
Крок 4. Розтопіть вершкове масло і трохи остудіть. Замочений у воді желатин розчиніть на невеликому вогні. Ці інгредієнти перелийте в сирну масу.
Крок 5. Потім ложкою все добре перемішайте.
Крок 6. Пасочницу або глибоке сито застеліть вологою марлею і помістіть його в тарілку.
Крок 7. Компактно викладіть у форму сирну масу і добре ложкою ущільніть. Загорніть на сир краї марлі.
Крок 8. Потім зверху помістіть плоску тарілку і будь-який вантаж. Залиште великдень, бажано в холодному місці, на 3 години для застигання.
Крок 9. Після закінчення цього часу великдень акуратно переверніть на тарілку і приберіть марлю.
Крок 10. Приготовану сирну паску зі сметаною і желатином декоруйте по своєму смаку і можете сервірувати до святкового столу. Приємного апетиту!