Класичний рецепт запіканки за Гостом як у дитячому садку
М’яку і ароматну сирну запіканку, знайому багатьом з дитинства, легко приготувати в домашніх умовах. Спробуйте простий рецепт по ГОСТу. Подавайте страву на сніданок або до чаю, доповнивши сметаною.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир – 0,5 кг
- Молоко – 220 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Крупа манна – 6 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
1. Сир розтираємо в глибокій посуді і вливаємо до нього молоко.
2. Додаємо в масу яйце, манну крупу і цукор. Ретельно розмішуємо вміст до однорідного складу.
3. Форму для випікання гарненько обмазуємо вершковим маслом. Якщо боїтеся пригорання, то дно посипте дрібкою манної крупи. Виливаємо тісто у форму і вирівнюємо поверхню.
4. Випікаємо блюдо 35 хвилин. Оптимальна температура духової шафи 180 градусів.
5. Даємо запіканці трохи охолонути, потім нарізаємо її на невеликі прямокутні шматочки, доповнюємо сметаною і подаємо до столу. Готово!