Сирне тісто — основа, з якої вийде смачною абсолютно будь-яка випічка. Текстура цього кисломолочного продукту у збитому або навіть просто в перемішаному стані зробить тісто ніжним, смачним і апетитним. Сирне тісто просте у приготуванні. Достатньо купити те, що необхідно, перемішати і можна починати випікати.
Сирне пісочне тісто в домашніх умовах
Сирно-пісочне тісто замішується з простих і доступних інгредієнтів: вершкового масла, пшеничного борошна, сиру і невеликої кількості цукру і солі. З такого тіста виходять відмінними відкриті пироги, тістечка кошички, тарталетки і особливо смачне домашнє печиво, причому начинка для випікання може бути солодкою, так і солоною. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна.
Інгредієнти на
0.5 кг.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно 250 гр.
- Сир 150 гр.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати сирне тісто в домашніх умовах? Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі продукти для замісу тесту.
- Вершкове масло дістаємо з холодильника, витримуємо 10-15 хвилин при звичайній домашньої температурі, потім нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в чашу комбайна з насадкою «ріжучий ніж».
- Потім у чашу кладемо сир. Жирність сиру особливого значення не має, важливо тільки, щоб він не був надто сухим і не містив великих крупинок.
- Пшеничне борошно просіваємо через сито для збагачення її киснем і пересипаємо в чашу.
- Потім додаємо цукор, харчову соду і щіпку солі.
- Чашу закриваємо кришкою, ставимо на кухонний комбайн і замішуємо тісто на середній швидкості протягом 1-2 хвилин.
- Замішане тісто має вийти однорідної текстури і не прилипати до стінки чаші і долонь. З нього можна готувати будь-яку випічку.

Смачних і вдалих страв!