Сирний кекс — дуже смачна і проста випічка, яку можна приготувати в духовці. Краща частина такого кексу – це дуже прості інгредієнти, які часто є у кожного в будинку. З них виходить смачна випічка за короткий проміжок часу. Пропонуємо вам 10 варіантів приготування з різними начинками, а також варіант без вершкового масла і ПП кекс.
Класичний сирний кекс по ГОСТу в духовці
Незважаючи на прості інгредієнти, у вас вийде ніжний кекс з хрусткою скоринкою. Цей кекс виходить дуже смачним, навіть без будь-яких наповнювачів. Не поспішайте додавати менше цукру, так як кекс вийде зовсім інший.
Інгредієнти на
6 порц.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сир 200 гр.
- Ванілін 2 гр.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 280 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати смачний сирний кекс у духовці? Сир протираємо через дрібне сито в зручну ємність, щоб вийшло ніжне тісто без грудок.
- В окремій ємності збиваємо масло разом з цукром, поки не вийде однорідна консистенція схожа на крем.
- До вершкового масла додаємо сир і ретельно збиваємо.
- До отриманої маси по одному вводимо яйця, все ретельно збиваючи після додавання кожного. Просіваємо Через сито борошно, розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо. Тісто готове.
- Форму діаметром 26 см змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Заливаємо у форму тісто і ставимо в розігріту до 180оС духовку. Кекс випікаємо 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою сірника.
- Готовий кекс присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачні сирні кекси в силіконових формочках?
Завдяки силіконовим формах ваші кекси не підгорять і вийдуть золотистими і ароматними. Сир надає кекси приємний аромат і чудовий смак.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Родзинки – 3 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – ½ ч. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Розм’якшене вершкове масло, цукор, яйця і сир кладемо в блендер і збиваємо на маленькій швидкості, поступово збільшуючи її.
2. Перекладаємо отриману суміш з блендера в іншу ємність. Просіваємо через сито до неї трохи борошна.
3. Додаємо сіль, ванільний цукор і розпушувач. Все ретельно перемішуємо, поступово додаючи решту муки.
4. Родзинки промиваємо водою і даємо йому висохнути на паперовому рушнику. Додаємо родзинки до тесту і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
5. Все ще раз ретельно перемішуємо. Тісто для кексів має бути однорідним.
6. Силіконові формочки не треба нічим змащувати. Викладаємо тісто порціями, щоб в кожній формі було приблизно однакову його кількість.
7. Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо в неї кекси. Випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Вироби повинні придбати золотистий колір. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.
8. Готові сирні кекси присипаємо цукровою пудрою і даємо охолонути. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирного кекси з родзинками
Поєднання сиру і родзинок дарує цього кексу приголомшливий аромат і смак. Також в цьому рецепті використовується сметана, яка додасть виробу ще більше ніжності.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 1 год.
Порції – 6.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сир 5% – 250 гр.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Борошно – 280 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Ізюм – 100 гр.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В мікрохвильовій печі або на водяній бані розтоплюємо вершкове масло. До нього додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Потім додаємо яйця і знову перемішуємо.
2. Вміст ємності збиваємо міксером до однорідності.
3. В окремій мисці перетираємо через сито сир, додаємо до нього сметану. Добре все перемішуємо і висипаємо до суміші сіль і ванільний цукор. Ще раз перемішуємо.
4. До олії додаємо сирну суміш і збиваємо все міксером до однорідності.
5. До одержаної маси через сито просіваємо 140 грам борошна, соду і розпушувач. З допомогою міксера все ретельно перемішуємо.
6. Тепер додаємо другу половину борошна і родзинки. Все перемішуємо лопаткою до однорідної маси.
7. Форму для випікання кексу змащуємо рослинним маслом і заливаємо в неї тісто. Даємо йому постояти 15-20 хвилин. Духовку розігріваємо до 175оС і ставимо в неї форму. Випікаємо близько години.
8. Готовність перевіряємо зубочисткою. Готовий кекс виймаємо з форми і даємо трохи охолонути. Зверху посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
М’який і ніжний сирно-банановий кекс у духовці
В цьому рецепті до сиру додається банан, що робить цей кекс не таким солодким. Тим не менше за смаковими якостями він не поступається класичному варіанту. Всередині м’який і золотистий зовні кекс обов’язково вам сподобається.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Банани – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 1 ч. л.
- Борошно рисова або пшенична – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Розпушувач – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. У миску розбиваємо яйце і насипаємо туди цукор. Збиваємо міксером, поки не вийде пишна піна. Цукор використовувати необов’язково, або замість нього можна додати підсолоджувач.
2. До збитим яйця, додаємо сир і сметану. Все добре перемішуємо.
3. Очищаємо банан від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. Також можна пом’яти банан виделкою, якщо ви хочете, щоб кекс був зі шматочками.
4. До яйцям з сиром і сметаною бананове пюре і додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
5. Формочки змащуємо маслом і викладаємо в них готове тісто. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній кекси близько 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки.
6. Готові вироби дістаємо з формочок і даємо трохи охолонути. Перед подачею можна злегка посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
ПП дієтичний сирний кекс без борошна і цукру
У цьому рецепті використовується цільнозернові борошно та яблучне пюре, а також в ньому немає яєць і цукру. Тому цей варіант приготування підійде всім, хто стежить за своєю фігурою.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно полбяна – 250 гр.
- Вівсяні пластівці – 80 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця – ½ ч. л.
- Гвоздика – ½ ч. л.
- Кардамон – ½ ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Яблучне пюре 150 гр.
- Масло кокосове – 45 гр.
- Сир знежирений – 250 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Для початку змішуємо всі сухі інгредієнти. Кладемо В ємність полбяную борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, сіль, корицю, гвоздику і кардамон. Все змішуємо силіконової лопаткою.
2. Ретельно промиваємо родзинки і викладаємо його на паперовий рушник, щоб він повністю висох. Додаємо його до сухих інгредієнтів.
3. Зверху наливаємо яблучне пюре і все перемішуємо.
4. До суміші додаємо кокосову олію і злегка збиваємо.
5. Тепер додаємо сир і перемішуємо до однорідності.
6. Через те, що суміш виходить досить суха, додаємо до неї воду і перемішуємо до однорідного стану.
7. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо туди тісто. Розрівнюємо все ложкою. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс близько 40 хвилин.
8. Коли кекс приготується, дайте йому охолонути. Потім вийміть з форми і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний сирно-шоколадний кекс в домашніх умовах
Цей рецепт сподобається всім, хто любить шоколад. В тісто додається какао, а також родзинки, який відмінно поєднується з таким кексом.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Какао-порошок – 5 ч. л.
- Ізюм – 80-100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- масло – 180 гр.
Процес приготування:
1. В мікрохвильовій печі або на водяній бані розтоплюємо вершкове масло і залишаємо до повного охолодження. В окремій ємності з допомогою міксера збиваємо яйця, цукор і сир до отримання однорідної маси.
2. До готової суміші додаємо просіяне через сито борошно, какао, розпушувач і родзинки. Все ретельно перемішуємо.
3. До майже готового тіста додаємо вже остигле масло.
4. Все добре перемішуємо міксером. Тісто має вийде повітряним і нагадувати по консистенції растаявшую шоколадну пасту.
5. Беремо формочки для кексів і заливаємо в них тісто приблизно на половину. Можна використовувати одну велику форму і спекти кекс в ній. Духовку розігріваємо до 200оС і ставимо в неї кекси на 15 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки.
6. Готові кекси вийміть з формочок і дайте їм охолонути. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або вашим улюбленим шоколадом. Приємного апетиту!
Ароматний і неймовірно смачний сирно-лимонний кекс
Цедра надає цьому кексу приємний лимонний аромат і злегка терпкий смак, а лимонна глазур тільки прикрашає і дає приємну кислинку.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 1 годину.
Порції – 10.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цедра лимона – за смаком.
- Ванільний екстракт – 1 ч. л.
- Борошно – 280 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Сік лимонний – 3-4 ст. л.
- Вода гаряча – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Міксером розм’якшене вершкове масло збиваємо до однорідної пишної маси. По одному додаємо яйця і добре збиваємо.
2. Сир протираємо через сито або пробиваємо блендером. Додаємо його до масла з цукром і яйцями. Насипаємо дрібку солі, додаємо лимонну цедру, ванільний екстракт і все перемішуємо міксером.
3. Через сито просіваємо борошно з розпушувачем і содою. Перемішуємо силіконової лопаткою до однорідності.
4. У форму викладаємо пергамент і заливаємо в неї тісто.
5. Розігріваємо духовку до 170 o с і випікаємо приблизно годину. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки. Готовий кекс виймаємо з форми і даємо охолонути на решітці.
6. Переходимо до приготування глазурі. В окрему ємність просіваємо цукрову пудру і додаємо до неї лимонний сік. Все добре перемішуємо і додаємо гарячу воду. Якщо є необхідність, додаємо води або лимонного соку, поки не вийде потрібна для глазурі консистенція.
7. Остиглий кекс поливаємо готовою глазур’ю і зверху прикрашаємо лимонною цедрою. Приємного апетиту!
Як приготувати сирний кекс без вершкового масла в духовці?
Без вершкового масла кекси вийдуть нежирними і повітряними. Порівняно із звичайними кексами, ці вийдуть більш щільними і трохи сухими, але все одно дуже смачними.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Крохмаль – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 250 гр.
Процес приготування:
1. З допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до отримання пишної піни.
2. В окремій ємності збиваємо блендером сир зі сметаною до однорідної маси.
3. До збитим яєць поступово додаємо сирну суміш і добре все перемішуємо.
4. Просіваємо Через сито крохмаль і ретельно перемішуємо.
5. До суміші додаємо просіяне через сито борошно, розпушувач, соду і сіль. Все добре перемішуємо силіконової лопаткою до отримання однорідної маси. Тісто має вийти досить густим.
6. За допомогою ложки формочки для кексів заповнюємо тісто приблизно на 3/4. Краще всього використовувати силіконові формочки, так як паперові сильно чіпляються до таких кексів.
7. Духовку розігріваємо до 200оС і випікаємо при такій температурі 10 хвилин. Потім зменшуємо її до 180оС і випікаємо ще близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки.
8. Даємо готовим кекси трохи охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт соковитого кексу з сиру з вишнею
Завдяки вишні кекс стане соковитим і в міру солодким. Ця ягода дуже добре поєднується з сиром і прекрасно вписується у сирний кекс.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 210 гр.
- Крохмаль – 35 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Сир 9% – 125 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Вишня без кісточки – ¾ склянки
Процес приготування:
1. В окремій ємності збиваємо міксером вершкове масло кімнатної температури з цукром кілька хвилин, поки не вийде повітряний крем.
2. До масла по одному додаємо яйця і все добре перемішуємо.
3. Просіваємо Через сито борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо лимонну цедру і ретельно перемішуємо силіконової лопаткою до майже однорідної маси.
4. Сир протираємо через сито або пробиваємо блендером. Додаємо до інших інгредієнтів разом зі сметаною і перемішуємо.
5. Тепер додаємо вишню і акуратно перемішуємо ложкою, щоб вона розподілилася по всьому тесту.
6. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто. Розрівнюємо поверхню лопаткою або ложкою. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній кекс близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
7. Готовий кекс виймаємо з форми і даємо охолонути. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний сирний кекс з яблуками в духовці
Сир надає випічці легкість, в той час як яблука – кислинку і соковитість. Завдяки такому поєднанню кекс виходить дуже ароматним і з незвичайним і приємним смаком.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Яблука – 1-2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці виделкою ретельно перетираємо сир разом з цукром. Можна використовувати блендер, щоб кекс вийшов більш ніжним.
2. До сиру додаємо яйця і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо блендером до отримання однорідної маси.
3. Через сито просіваємо борошно з розпушувачем. Додаємо ванілін і все ретельно перемішуємо ложкою.
4. Яблука миємо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в тісто. Перемішуємо, поки вони не розподіляться рівномірно по всій масі.
5. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Вирівнюємо поверхню ложкою або лопаткою. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
6. Даємо готового кексу трохи охолонути і присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!