Домашній сирно-вершковий крем для торта
Такий крем відмінно підходить для прошарку тортів. Це вдала альтернатива популярному крем чизу, і особливо вона порадує тих, хто любить сирний смак в десертах. Жирність сиру, за великим рахунком, для крему значення не має. Важливо вибрати якісний, свіжий сир з приємним смаком і ніжною консистенцією – це запорука отримання смачного крему. Не забуваємо також, що для використання в крем годяться тільки жирні вершки, а перед приготуванням їх потрібно обов’язково охолодити в холодильнику.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 600 гр. готового сирного крему.
Склад:
Сир – 350 гр.
Молоко згущене – 2 ст. л.
Вершки 30-33% — 300 мл
цукрова Пудра – 50 гр.
Процес приготування:
1. Сир покласти в підходящу ємність і додаємо до нього згущене молоко. Заглибним блендером пробиваємо масу. Працювати потрібно так довго, як того потребує конкретна сир. Важливо повністю розбити всі крупинки і домогтися ніжною однорідної консистенції маси.
2. Добре охолоджені вершки виливаємо в об’ємну миску, висипаємо до них цукрову пудру і ванілін. Починаємо збивати суміш міксером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Як тільки вершки стануть пишними і почнуть формувати піки від віночка, збивання припиняємо, щоб ніжний продукт не розшарувалося.
3. У миску до вершків частинами додаємо підготовлений сир. Після кожного додавання, акуратно перемішуємо.
4. Після додавання всього кількості сиру готовий крем повинен придбати густу, гладку і оформлену консистенцію. До моменту використання масу потрібно зберігати в холодильнику.
5. Крем добре тримає форму і його можна використовувати для відсадження об’ємних декорацій. Краї отсаженного крему можуть мати злегка рвані обриси – це «поведінка» сиру в складі.
Приємного апетиту!