Сирний крем для прикраси торта в домашніх умовах
Щоб крем сирний крем вийшов гладким і однорідним, рекомендуємо брати для його приготування пастоподібний сир. Оптимальна жирність для смаку і консистенції – 9%. А для того, щоб готовий крем добре тримав форму і дозволяв відсадити будь-які прикраси, додаємо вершкове масло. Це має бути виключно натуральний продукт з вершків, ні в якому разі не рослинний маргарин. Такий крем ідеальний як для прошарку коржів, так і для декоративного оформлення тортів.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 400 гр. готового крему орієнтовно.
Склад:
Сир пастоподібний – 260 гр.
Масло вершкове – 150 гр.
цукрова Пудра – 200 гр.
Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
1. Перед приготуванням крему сир краще добре охолодити, а ось вершкове масло, навпаки, залишити при кімнатній температурі для повного розм’якшення. Розтоплювати його не можна, оскільки це повністю порушить консистенцію маси і не дозволить сформуватися крему.
2. У миску відповідного обсягу перекладаємо пастоподібний охолоджений сир, висипаємо ванілін і кладемо кубики розм’якшеного вершкового масла. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи оберти. Потрібно отримати однорідну трохи пишну масу.
3. Якщо міксер досить потужний, на попередньому етапі можна відразу до сиру і масла додавати пудру і збивати за один прийом. Якщо техніка низької або середньої потужності, додавання пудри краще робити після попереднього збивання сирно-масляної суміші.
4. Продовжуємо збивати міксером, поки пудра не розчиниться. Повинна вийти однорідна, гладка, зберігає форму маса. Прибираємо приготований крем в холодильник і даємо йому охолонути п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього крем можна використовувати для прикраси торта.
Приємного апетиту!