Покроковий рецепт приготування сирного супу з креветками
Сирний суп з даного рецептом виручить вас у випадку, коли потрібно швидко приготувати обід, так як всі інгредієнти для нього завжди можна знайти в холодильнику. Щоб суп був більш яскравим, додайте в нього спеції, які надають стравам насичений колір.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 8-10.
Склад:
- Креветки очищені – 400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Морква – 250 гр.
- Сир плавлений – 400 гр.
- Петрушка сушена – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп сушений – 2 ч. л.
- Вода – 1,5-2 л
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену воду вливаємо в каструлю. Коли вона закипить на включеній плиті, солимо за смаком. Розчиняємо у вируючій воді плавлений сир. Заздалегідь готуємо картоплю: вимиваємо бульби, позбавляє їх від шкірки і нарізаємо не дуже крупно кубиками. Викладаємо в бульйон і варимо 10-15 хвилин.
Крок 2. Щоб смак і запах супу були більш насиченими, потрібно додати терту моркву: очищену, вимиту і подрібнену з допомогою терки, а потім обсмажену в сковороді.
Крок 3. У розігріту сковороду з олією викладаємо подрібнену моркву пасеруємо її до пом’якшення близько чотирьох хвилин.
Крок 4. Після того, як нарізаний картопля звариться, додаємо в суп обсмажену моркву і очищені креветки. Коли страва закипить, солимо його і перемішуємо.
Крок 5. В кінці варіння додаємо сушені кріп і петрушку. Перемішуємо рідку масу і вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 30 хвилин.
Приємного апетиту!