Сирний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування сирного супу з креветками

Сирний суп з даного рецептом виручить вас у випадку, коли потрібно швидко приготувати обід, так як всі інгредієнти для нього завжди можна знайти в холодильнику. Щоб суп був більш яскравим, додайте в нього спеції, які надають стравам насичений колір.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 8-10.

Склад:

  • Креветки очищені – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Петрушка сушена – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп сушений – 2 ч. л.
  • Вода – 1,5-2 л
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену воду вливаємо в каструлю. Коли вона закипить на включеній плиті, солимо за смаком. Розчиняємо у вируючій воді плавлений сир. Заздалегідь готуємо картоплю: вимиваємо бульби, позбавляє їх від шкірки і нарізаємо не дуже крупно кубиками. Викладаємо в бульйон і варимо 10-15 хвилин.

Крок 2. Щоб смак і запах супу були більш насиченими, потрібно додати терту моркву: очищену, вимиту і подрібнену з допомогою терки, а потім обсмажену в сковороді.

Крок 3. У розігріту сковороду з олією викладаємо подрібнену моркву пасеруємо її до пом’якшення близько чотирьох хвилин.

Крок 4. Після того, як нарізаний картопля звариться, додаємо в суп обсмажену моркву і очищені креветки. Коли страва закипить, солимо його і перемішуємо.

Крок 5. В кінці варіння додаємо сушені кріп і петрушку. Перемішуємо рідку масу і вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 30 хвилин.

Приємного апетиту!