ПП сирний торт в домашніх умовах
Якщо ви бережете свою фігуру, вам зовсім не потрібно відмовлятися від домашніх ласощів. Пропонуємо приготувати смачний і корисний сирний торт. Частування вийде ніжним, повітряним і низькокалорійним.
Час готування: 8 годин
Час приготування: 4 години
Порцій – 8
Склад:
- Борошно рисова – 10 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Какао – 10 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
- Розпушувач – ¼ ч. л.
- Вода – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Натуральний підсолоджувач – за смаком.
Для сирного шару:
- Сир знежирений – 250 гр.
- Йогурт натуральний – 200 гр.
- Молоко 1,5% — 100 мл
- Натуральний підсолоджувач – за смаком.
- Желатин – 7 гр.
- Вода – 70 мл
Для вишневого шару:
- Вишня заморожена – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Желатин – 5 гр.
- Натуральний підсолоджувач – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку вишню заливаємо гарячою водою і залишаємо на час.
- Готуємо перший шар. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до пишної піни разом з натуральним підсолоджувачем.
- Жовтки збиваємо з підсолоджувачем і сіллю.
- Розмішуємо борошно з какао, кукурудзяним крохмалем і розпушувачем. Відправляємо суміш до жовтків і починаємо збивати.
- Додаємо сюди збиті білки. Розмішуємо.
- Переливаємо заготовку в силіконову форму для випікання.
- Готуємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Ставимо бісквіт на тарілку зі спеціальним кільцем для формування.
- Для іншого шару збиваємо сир, йогурт, молоко і підсолоджувач.
- розчиняємо Желатин у воді і даємо йому набрякнути.
- Далі його нагріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Вливаємо остиглий желатин в сирну масу, перемішуємо.
- Виливаємо заготовку на бісквіт. Ставимо форму в холодильник на 3-4 години.
- Через деякий час витягаємо вишню з води, даємо їй обсохнути і розподіляємо по творожному шару.
- З решти вишневого соку відміряємо 150 мл. Розчиняємо в ньому желатин, даємо йому набрякнути і нагріваємо.
- Остившім продуктом заливаємо ягоди.
- Ставимо десерт в холодильник до повного застигання верхнього шару.