Тефтелі класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати тефтелі з картоплею в духовці

Як приготувати тефтелі з картоплею? Для того щоб побалувати себе і своїх домочадців, нам знадобиться всього лише 15 хвилин активних дій і продукти, перелічені в списку вище – вуаля, на вашому столі вже «красується» апетитна і дуже смачна вечеря або обід!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Соль – 1 ст.л.
  • Рис відвареної – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Приправа для картофеля – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо і промиваємо водою, ріжемо тонкими слайсами і висипаємо у форму для запікання. Приправляємо сіллю та спеціями, збризкуємо соняшниковою олією та ретельно перемішуємо.

Крок 2. В окрему чашу викладаємо фарш, додаємо відварений рис, сіль та приправи – вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Змочуємо руки у воді та формуємо кульки, кладемо поверх картоплі.

Крок 4. У глибокій піалі розбиваємо яйце зі сметаною та щіпкою солі.

Крок 5. Поступово виливаємо соус до заготівлі.

Крок 6. Запікаємо 40 хвилин при температурній відмітці 180 градусів і подаємо до столу, відразу ж після закінчення термічної обробки. Смачного!