Тещин язик з кабачків на зиму – це дуже смачна і яскрава заготівля для домашнього обіду або святкового столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і апетитним ароматом. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів салату з покроковими фотографіями.
Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму
Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму – це яскрава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Інгредієнти на
1 л.
- Кабачок 1 кг
- Помідори 1 кг
- Перець болгарський 300 гр.
- Часник 1 головка
- Перець чилі 1 шт.
- Паприка 2 ч. л.
- Масло рослинне 50 мл
- Цукор-пісок 25 гр.
- Оцет яблучний 6% 30 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити тещин язик з кабачків на зиму? Промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.
- Розрізаємо плід навпіл і видаляємо м’якоть з насінням.
- Підготовлений продукт ріжемо акуратними брусочками.
- Промиваємо помідори, розділяємо їх і викладаємо в чашу блендера.
- Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.
- Подрібнюємо вміст заглибним блендером до однорідного стану.
- У сотейник або іншу підходящу посуд виливаємо овочеву масу. Додаємо сюди рослинне масло, оцет, додаємо сіль з цукром.
- Доповнюємо вміст подрібненими зубчиками часнику і перцем чилі, який попередньо звільняємо від насіння. Висипаємо солодку паприку. Доводимо вміст до кипіння, опускаємо брусочки кабачків і після закипання варимо 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи лопаткою.
- Готуємо вміст без кришки, щоб волога випаровувалася, і знімаємо з плити.
- Розливаємо заготовку за чистим і стерилізованим банкам. Ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин після закипання води.
- Акуратно дістаємо банки з окропу. Закатуємо, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
- Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
