«Тещин язик» з кабачків з помідорами
«Тещин язик» з кабачків з помідорами – це неймовірно яскрава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна просто подавати з хлібом в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9% – 35 мл
- Масло рослинне – 35 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре промиваємо під водою. Видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Якщо шкірка овоча задоволена груба, її потрібно зняти. Для цього зробіть хрестоподібні надрізи на плодах і обшпарте їх. Після шкірка легко знімається.
Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння і розбираємо на невеликі частини.
Крок 4. Очищені помідори і шматочки болгарського перцю прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо сюди олію, цукор і сіль. Перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин.
Крок 5. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо плоди акуратними брусочками.
Крок 6. Занурюємо кабачки в масу з помідорів. Тушкуємо на тихому вогні близько 20 хвилин. Періодично помішуємо, щоб овочі не пригоріли.
Крок 7. Відправляємо в масу подрібнений часник і червоний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.
Крок 8. Виливаємо в заготовку оцет, кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Частування розливаємо по простерилизованным банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. «Тещин язик» з кабачків з помідорами готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.