Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

«Тещин язик» з кабачків з помідорами

«Тещин язик» з кабачків з помідорами – це неймовірно яскрава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна просто подавати з хлібом в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цукор – 50 гр.
  • Оцет 9% – 35 мл
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промиваємо під водою. Видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Якщо шкірка овоча задоволена груба, її потрібно зняти. Для цього зробіть хрестоподібні надрізи на плодах і обшпарте їх. Після шкірка легко знімається.

Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння і розбираємо на невеликі частини.

Крок 4. Очищені помідори і шматочки болгарського перцю прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо сюди олію, цукор і сіль. Перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 5. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо плоди акуратними брусочками.

Крок 6. Занурюємо кабачки в масу з помідорів. Тушкуємо на тихому вогні близько 20 хвилин. Періодично помішуємо, щоб овочі не пригоріли.

Крок 7. Відправляємо в масу подрібнений часник і червоний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.

Крок 8. Виливаємо в заготовку оцет, кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Частування розливаємо по простерилизованным банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. «Тещин язик» з кабачків з помідорами готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.