Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

Гостра закуска з кабачків «Тещин язик»

Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» – це оригінальна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Кетчуп томатний – 900 гр.
  • Есенція оцтова – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки. Очищаємо їх від шкірки і насіння.

Крок 2. Нарізаємо овоч невеликими кубиками. Відправляємо в каструлю разом з шматочками болгарського перцю.

Крок 3. Дрібно ріжемо гострий перець. Подрібнюємо за допомогою спеціального преса часник. Відправляємо інгредієнти в загальну масу.

Крок 4. Вливаємо сюди кетчуп, додаємо цукор, сіль, спеції і оцтову есенцію.

Крок 5. Перемішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо на невеликому вогні годину.

Крок 6. Промиваємо і стерилізуємо банки. Виливаємо в них пікантну заготовку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!