Гостра закуска з кабачків «Тещин язик»
Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» – це оригінальна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2,5 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець гострий стручковий – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка.
- Кетчуп томатний – 900 гр.
- Есенція оцтова – 1 ст. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо кабачки. Очищаємо їх від шкірки і насіння.
Крок 2. Нарізаємо овоч невеликими кубиками. Відправляємо в каструлю разом з шматочками болгарського перцю.
Крок 3. Дрібно ріжемо гострий перець. Подрібнюємо за допомогою спеціального преса часник. Відправляємо інгредієнти в загальну масу.
Крок 4. Вливаємо сюди кетчуп, додаємо цукор, сіль, спеції і оцтову есенцію.
Крок 5. Перемішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо на невеликому вогні годину.
Крок 6. Промиваємо і стерилізуємо банки. Виливаємо в них пікантну заготовку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!