Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів

«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Помідори – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 25 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.

Крок 2. Ріжемо невеликими кубиками кабачок. Відправляємо їх у сотейник або іншу підходящу посуд.

Крок 3. Доповнюємо кабачки невеликими шматочками моркви.

Крок 4. Викладаємо сюди четвертинки ріпчастої цибулі.

Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.

Крок 6. Додаємо сюди сіль, цукор і вливаємо олію. Перемішуємо вміст.

Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після тушкуємо близько 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Іноді заготівлю помішуємо. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь через пару хвилин.

Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 9. «Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.