«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів
«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Помідори – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ст.л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 25 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
Крок 2. Ріжемо невеликими кубиками кабачок. Відправляємо їх у сотейник або іншу підходящу посуд.
Крок 3. Доповнюємо кабачки невеликими шматочками моркви.
Крок 4. Викладаємо сюди четвертинки ріпчастої цибулі.
Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.
Крок 6. Додаємо сюди сіль, цукор і вливаємо олію. Перемішуємо вміст.
Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після тушкуємо близько 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Іноді заготівлю помішуємо. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь через пару хвилин.
Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 9. «Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.