Тісто для хачапурі на кефірі
Тісто для хачапурі на кефірі виходить неймовірно м’яким, повітряним і еластичним. З ним дуже легко працювати і з нього нескладно приготувати апетитну грузинське блюдо. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт, щоб порадувати себе і своїх домашніх.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 850 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
 - Кефір – 250 мл
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Яйце – 1 шт.
 - Цукор – 1 ч. л.
 - Сода – 0,5 ч. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, доповнюємо його сіллю і цукром. Перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
Крок 2. Виливаємо сюди кефір кімнатної температури. Продовжуємо перемішувати віночком.
Крок 3. Через дрібне сито просіваємо в рідку суміш вказану кількість борошна разом з содою.
Крок 4. Гарненько перемішуємо вміст і починаємо вимішувати руками.
Крок 5. Вимішуємо і формуємо щільний однорідний ком.
Крок 6. Закриваємо ком харчовою плівкою або рушником. Даємо продукту відпочити протягом 20-30 хвилин.
Крок 7. Тісто для хачапурі на кефірі готово. Розминайте заготівлю руками і приступайте до кулінарного процесу.












