Повітряне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на молоці
В будь-якому рецепті є свої тонкощі, дотримання яких забезпечує успіх страви. При приготуванні дріжджового тіста потрібно запастися терпінням і дати час тесту дуже добре підрости.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 24.
Склад:
- Молоко – 0,5 л.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1/3 склянки
- Борошно пшеничне – 700 гр.
Процес приготування:
1. Змішайте сухі дріжджі і цукор, додайте три столові ложки теплого молока і розмішайте. Сюди ж всипте дві столові ложки борошна і ще раз добре перемішайте. Залиште опару на 10-15 хвилин в теплому місці.
2. В окрему миску просійте борошно і додайте в неї сіль, влийте молоко, що залишилося, перемішайте.
3. Потім додайте в тісто підрослу опару, ретельно перемішайте. Накрийте миску чистим рушником і залиште тісто в теплому місці на 50-60 хвилин.
4. Коли тісто добре підросте, перемніть його ще раз руками і приступайте у ліпленні пиріжків.
Приємного апетиту!