Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Повітряне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на молоці

В будь-якому рецепті є свої тонкощі, дотримання яких забезпечує успіх страви. При приготуванні дріжджового тіста потрібно запастися терпінням і дати час тесту дуже добре підрости.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 24.

Склад:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1/3 склянки
  • Борошно пшеничне – 700 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте сухі дріжджі і цукор, додайте три столові ложки теплого молока і розмішайте. Сюди ж всипте дві столові ложки борошна і ще раз добре перемішайте. Залиште опару на 10-15 хвилин в теплому місці.

2. В окрему миску просійте борошно і додайте в неї сіль, влийте молоко, що залишилося, перемішайте.

3. Потім додайте в тісто підрослу опару, ретельно перемішайте. Накрийте миску чистим рушником і залиште тісто в теплому місці на 50-60 хвилин.

4. Коли тісто добре підросте, перемніть його ще раз руками і приступайте у ліпленні пиріжків.

Приємного апетиту!