Тісто для заливного пирога – 8 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачне тісто на сметані для заливного пирога?

Такий варіант пирога підійде для сніданку або в якості перекусу. Крім того, він добре поєднується з першими стравами. Злегка хрустке тісто доповнюється соковитою начинкою – смачно і просто.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування:15 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно — 250 гр.
  • Сметана 20% — 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 пакет.

Для начинки:

  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Для випікання:

  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця моєму і варимо 7-8 хвилин, приготовані яйця краще залити холодною водою і витримати кілька хвилин.

2. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо з рослинним маслом. Потім додаємо туди дрібно нарізані яйця, які потрібно злегка посолити, потім все перемішуємо.

3. У миску розбиваємо яйця, додаємо розпушувач, сіль і цукор, після чого масу потрібно добре збити.

4. Додаємо туди сметану, перемішуємо і порційно засипаємо борошно, ретельно вимішуючи тісто. Дно і бортики підготовленої форми для випікання змащуємо маслом і виливаємо приблизно половину готового тіста, розкладаємо начинку і заливаємо другою частиною тіста.

5. Випікаємо пиріг в духовці. На це потрібно близько 50 хвилин, температура повинна становити 200 градусів. Готовність страви перевіряється з допомогою дерев’яної шпажки: тісто не повинно прилипати до неї при протыкании. Готову страву остудити і подавати порційно, прикрасивши пір’ям зеленого лука.