Як приготувати смачне тісто на сметані для заливного пирога?
Такий варіант пирога підійде для сніданку або в якості перекусу. Крім того, він добре поєднується з першими стравами. Злегка хрустке тісто доповнюється соковитою начинкою – смачно і просто.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно — 250 гр.
- Сметана 20% — 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 пакет.
Для начинки:
- Яйце – 5 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Для випікання:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйця моєму і варимо 7-8 хвилин, приготовані яйця краще залити холодною водою і витримати кілька хвилин.
2. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо з рослинним маслом. Потім додаємо туди дрібно нарізані яйця, які потрібно злегка посолити, потім все перемішуємо.
3. У миску розбиваємо яйця, додаємо розпушувач, сіль і цукор, після чого масу потрібно добре збити.
4. Додаємо туди сметану, перемішуємо і порційно засипаємо борошно, ретельно вимішуючи тісто. Дно і бортики підготовленої форми для випікання змащуємо маслом і виливаємо приблизно половину готового тіста, розкладаємо начинку і заливаємо другою частиною тіста.
5. Випікаємо пиріг в духовці. На це потрібно близько 50 хвилин, температура повинна становити 200 градусів. Готовність страви перевіряється з допомогою дерев’яної шпажки: тісто не повинно прилипати до неї при протыкании. Готову страву остудити і подавати порційно, прикрасивши пір’ям зеленого лука.