Прісне тісто для пиріжків на кефірі
Прісне тісто легко в приготуванні і пиріжки з нього виходять дуже пишні. Коли немає часу на приготування дріжджового тіста, цей рецепт доведеться якраз до речі.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Кефір 2,5 % – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В підходящу за обсягом миску налийте кефір і всипте соду. Перемішуйте інгредієнти протягом однієї хвилини. Коли сода вступить в реакцію з кефіром, маса стане пишною.
2. Додайте сіль і цукор, влийте соняшникову олію, розмішайте.
3. Борошно просійте, вводите її частинами і замішують тісто.
4. Коли тісто стане дуже густим, перекладіть його на посипаний борошном стіл і продовжуйте вимішувати руками. Потім накрийте тісто чистим рушником і залиште на кілька хвилин. За цей час тісто підійде і буде готове для подальшої роботи.
Приємного апетиту!