Тісто на кефірі для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Прісне тісто для пиріжків на кефірі

Прісне тісто легко в приготуванні і пиріжки з нього виходять дуже пишні. Коли немає часу на приготування дріжджового тіста, цей рецепт доведеться якраз до речі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір 2,5 % – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В підходящу за обсягом миску налийте кефір і всипте соду. Перемішуйте інгредієнти протягом однієї хвилини. Коли сода вступить в реакцію з кефіром, маса стане пишною.

2. Додайте сіль і цукор, влийте соняшникову олію, розмішайте.

3. Борошно просійте, вводите її частинами і замішують тісто.

4. Коли тісто стане дуже густим, перекладіть його на посипаний борошном стіл і продовжуйте вимішувати руками. Потім накрийте тісто чистим рушником і залиште на кілька хвилин. За цей час тісто підійде і буде готове для подальшої роботи.

Приємного апетиту!