Тісто на кефірі для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачне тісто на кефірі для пиріжків з капустою

Пиріжки з капустою – випічка, яка знайома кожному з дитинства. Соковита капустяна начинка чудово поєднується з пишним тестом, обсмаженим до хрусткої скоринки.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.

Процес приготування:

1. Виделкою або вінчиком збийте яйце з цукром і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте кефір і рослинне масло.

2. Борошно просійте і додавайте її частинами в миску. Замісіть тісто. Коли маса добре загусне, всипте соду і продовжуйте додавати борошно і вимішувати тісто.

3. Густе тісто викладіть на посипану борошном дошку і продовжуйте вимішувати тісто руками.

4. У вас вийде дуже слухняна і еластичне тісто. Розділіть його на кілька рівних шматків і починайте ліпити пиріжки з начинкою їх тушкованої капусти.

Приємного апетиту!