Тісто на кефірі для пирога – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Тісто на кефірі для пирога — основа для ніжною, м’якою і духмяної випічки. Для кожної страви є свій варіант виконання. Оцініть підбірку з 10 перевірених рецептів з покроковим описом! Приготуйте ідеальну основу для вашого частування.

Рідке тісто на кефірі для заливного пирога в духовці

Щоб домашня випічка вийшла ніжною і м’якою, приготуйте її з рідкого тесту на кефірі. Такий продукт ідеально підходить для заливних пирогів. Візьміть на замітку простий і швидкий рецепт!

Інгредієнти на
0.6 кг.

  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Масло рослинне 60 мл
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне тісто на кефірі для пирога? Два курячих яйця розбиваємо в глибоку зручну для замішування посуд. Сюди ж виливаємо кефір.
  2. Збиваємо рідку масу і після виливаємо до неї рослинне масло.
  3. Окремо просіваємо борошно з розпушувачем. Змішуємо продукт з сіллю і цукром.
  4. Занурюємо суху масу до збитого кефіру з яйцями. Віночком починаємо вимішувати продукт до розбивання грудок.
  5. Рідке і гладке тісто на кефірі готово. Використовуйте його в подальшому для приготування заливного пирога. Підходить як для солодких, так і для солоних начинок.

Ідеальне тісто на кефірі без дріжджів для пирога з капустою

Ідеальне бездріжджове тісто для капустяного пирога – на кефірі. Готовий продукт порадує ніжним смаком. З простим процесом приготування справляться навіть новачки в кулінарній справі!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 650 гр.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Куряче яйце розбиваємо в глибоку миску. До нього ж додаємо сіль і цукор.

2. Збиваємо суміш і розмішуємо її з кефіром і рослинним маслом.

3. Окремо просіваємо борошно кілька разів, щоб продукт наситився киснем.

4. Розмішуємо суху суміш з содою і викладаємо її в рідку масу. Починаємо старанно розмішувати, щоб позбутися від небажаних грудочок.

5. Тягуче тісто для пирога з капустою готово. Розподіліть його по формі для випікання і займайтеся приготуванням соковитою начинки!

Швидке холодець тісто на кефірі для пирога з м’ясом

Для м’ясних домашніх пирогів можна приготувати рідке холодне тісто на кефірі. Рецепт на швидку руку порадує квапливих кулінарів. Порадуйте близьких смачною і простий випічкою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Вливаємо склянку кефіру в глибоку тарілку. Занурюємо в рідкий продукт соду і відразу ж його розмішуємо до повного розчинення.

2. Нагріваємо масу на рідкій бані кілька хвилин, періодично помішуючи.

3. Окремо куряче яйце збиваємо з дрібкою солі до легкої піни. Виливаємо суміш у теплий кефір.

4. Сюди ж висипаємо просіяне борошно. Починаємо вимішувати вміст до зникнення грудочок.

5. Тягуче рідке тісто по швидкому рецептом на кефірі готово! Використовуйте його для приготування заливного м’ясного пирога.

Як приготувати рідке тісто на кефірі для пирога з картоплею?

Кефір – ідеальний компонент для домашнього рідкого тіста. Готовий продукт можна використовувати в якості основи для картопляного пирога. Блюдо вийде ніжним і м’яким.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо два курячих яйця в глибоку миску. До них ж додаємо одну другу чайної ложки солі.

2. Збиваємо продукти віночком до легкої піни.

3. Вливаємо в яєчну суміш склянку кефіру кімнатної температури. Продукт заздалегідь дістаємо з холодильника.

4. Сюди ж додаємо потрібну кількість борошна, попередньо просіяти через сито.

5. Гасимо соду оцтом і швидко опускаємо її в борошно. Починаємо вимішувати.

6. Збиваємо продукти до зникнення грудочок і утворення гладкої маси.

7. Готове рідке тісто виливаємо на деко і використовуємо для приготування картопляного пирога.

Домашнє дріжджове тісто на кефірі як пух для пирога в духовці

Домашнє тісто на кефірі і дріжджах виходить легким і повітряним. Такий продукт стане ідеальною основою для пирогів. Підходить як для солодких, так і для м’ясних начинок.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 900 гр.

Склад:

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Сухі дріжджі розмішуємо з чайною ложкою цукру. Розчиняємо продукти в невеликій кількості теплої води. Залишаємо заготовку до розпускання дріжджів.

2. У невеликій сотейник вливаємо кефір і додаємо до нього рослинне масло.

3. Ставимо посуд з вмістом на плиту і тримаємо до закипання. Постійно помішуємо масу. Далі розчиняємо в ній сіль і цукор, що залишився.

4. Окремо просіваємо борошно через дрібне сито.

5. З’єднуємо теплу масу з борошном і активованими дріжджами. Вимішуємо продукти до однорідного щільного кома.

6. Далі ком перекладаємо в металевий посуд. Накриваємо заготівлю рушником і ставимо її в розігріту до 40 градусів духовку на 10 хвилин. Після вимикаємо техніку і тримаємо тісто ще 20 хвилин.

7. Готовий дріжджовий продукт для домашнього пирога готовий. Розминайте його руками і використовуйте за призначенням!

Простий і смачний рецепт тесту на кефірі для осетинського пирога

Осетинські пироги – справжній тест для молодих господинь. Щоб блюдо вийшло правильним і смачним, необхідно велику увагу приділити тесту. Оцініть ідеальний рецепт продукту на кефірі!

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Борошно ретельно просіваємо з сіллю, щоб вона добре засвоїла киснем. Сухі дріжджі окремо розмішуємо в теплому кефірі і наполягаємо близько 15 хвилин. Потім вливаємо олію і все перешиваємо.

2. Змішуємо сухий продукт з рідким. Вимішуємо тісто руками до однорідного стану. Залишаємо заготовку на 1 годину в теплому місці.

3. Через годину знову вимішуємо щільне тісто.

4. Занадто великий продукт можна розділити на кілька коржів. Їх накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин.

5. Борошняний продукт на кефірі готовий! Використовуйте його в подальшому при приготуванні пирога.

Ніжне і повітряне тісто на кефірі для пирога з яблуками

Ніжне тісто для домашнього яблучного пирога можна приготувати на кефірі. Господині оцінять легкий і швидкий кулінарний процес. Порадуйте близьких приємним смаком і ароматом свіжої випічки.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 80 гр.

Процес приготування:

1. Шматок вершкового масла заздалегідь розтоплюємо до стану крему. Викладаємо до нього цукор і ванілін, розбиваємо куряче яйце.

2. Вимішуємо продукти до гладкого стану і вливаємо сюди кефір. Знову перемішуємо.

3. Окремо просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем.

4. Поступово викладаємо суху суміш заготовку з кефіру, яйця і масла. Відразу ж вимішуємо тісто.

5. Продовжуємо вимішувати продукт руками до м’якого і повітряного стану. Готово, можна використовувати у приготуванні яблучного пирога!

Просте і швидке тісто на кефірі і майонезі для рибного пирога

Простий і яскравий варіант тесту для рибного пирога – на кефірі і майонезі. Готовий продукт виходить ніжним, з тонкою хрумкою скоринкою. Ідеальне рішення для солоної випічки!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 850 гр.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Майонез – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір виливаємо в глибоку ємність і розмішуємо в ньому соду. Гасити оцтом не потрібно, так як потрібна реакція піде і від кисломолочного продукту.

2. Окремо змішуємо куряче яйце з майонезом, сіллю і цукром. Збиваємо продукти до однорідності.

3. В майонезну суміш відправляємо попередньо просіяне борошно. Знову збиваємо, поки не зникнуть грудочки.

4. Переливаємо кефір із содою. Розмішуємо до з’єднання двох частин.

5. Тісто з кефіру і майонезу готово. Можете використовувати його для приготування рибного пирога!

Як приготувати дуже смачне тісто для солодкого пирога на кефірі?

Домашнє тісто для пирога з солодкою начинкою краще всього готувати на кефірі. Простий кулінарний процес дозволяє отримати м’який і ніжний продукт. Випічка обов’язково порадує смаком і ароматом.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 кг

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Мед – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо соду, лимонну кислоту, корицю і мускатний горіх. Розмішуємо масу.

2. Окремо змішуємо кефір, цукор, мед і рослинне масло.

3. Рідку масу ретельно збиваємо до однорідності. Сухі інгредієнти повинні повністю розчинитися.

4. Суху суміш висипаємо в рідку і починаємо вимішувати до зникнення грудочок.

5. Солодке тягуче тісто для пирога готово! Використовуйте його для подальшого випікання.

Ніжне і розсипчасте пісочне тісто на кефірі для пирога

Ніжне розсипчасте тісто для домашньої випічки можна приготувати на кефірі. Використовуйте готовий продукт для смачних пісочних пирогів. Оцініть цікаву і не складну кулінарну ідею!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно кілька разів через дрібне металеве сито, щоб вона добре засвоїла киснем. Розмішуємо в сухому продукті соду.

2. Шматок вершкового масла натираємо на велику або середню терку.

3. Борошняну суміш викладаємо в загальну миску з тертим вершковим маслом. Починаємо вимішувати масу руками до однорідності.

4. В окремому посуді змішуємо кефір з цукром і дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і гарненько збиваємо продукти.

5. З’єднуємо дві складові частини тесту. Вимішуємо їх до щільного клубка. Охолоджуємо заготовку в холодильнику 30-40 хвилин, після використовуємо за призначенням. Готово!