Тісто на молоці для пиріжків – 10 рецептів з покроковими фото

Швидке бездріжджове тісто на молоці для смаження пиріжків на сковороді

Пишне і просте тісто без дріжджів готується легко і швидко з молока, борошна, яєць, солі, цукру і рослинної олії. На ньому вийдуть прекрасні смажені пиріжки з будь-якою начинкою.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо через сито в глибоку миску, щоб наситити його киснем. Таким чином тісто вийде пишним і повітряним. Туди ж додаємо дрібку солі і цукру. Все акуратно перемішуємо з допомогою віночка.

2. По центру суміші формуємо невелику воронку і додаємо туди куряче яйце.

3. Далі вливаємо молоко. Воно має бути кімнатної температури. Суміш ретельно перемішуємо до однорідної маси.

4. Тепер перекладаємо тісто на присипану борошном поверхню і починаємо вимішувати його руками протягом декількох хвилин, поки воно не набуде щільну і однорідну текстуру.

5. Змащуємо тісто олією і замішуємо ще якийсь час. Йому не треба підходити, тому можемо відразу ж починати формувати наші пиріжки і додавати в них будь-яку начинку. Обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Приємного апетиту!