Як самостійно приготувати тісто на молоці для пиріжків з картоплею?
Тісто для цих пиріжків готується на сухих дріжджах і виходить дуже легким і смачним. Картопляна начинка стане прекрасним доповненням для нього, і ви отримаєте чудові ситні пиріжки.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко 2.5% – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 2.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко прогріваємо на невеликому вогні. Головне не дати йому закипіти або перегрітися. Воно повинно бути теплим. Перевіряємо температуру термометром, або занурюємо в нього чистий палець. Переливаємо молоко в окрему ємність і додаємо до нього цукор. Перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Далі додаємо дріжджі і перемішуємо до утворення піни.
2. Борошно просіваємо через сито, щоб наситити його киснем. Висипаємо її в глибоку ємність і робимо по центру невелику воронку. Туди виливаємо молоко з цукром і дріжджами. Залишаємо в бік приблизно на 15 хвилин, щоб дріжджі почали процес бродіння. Повинна утворитися «шапочка».
3. В окрему ємність розбиваємо 2 яйця, додаємо рослинне масло і сіль. Все добре збиваємо з допомогою виделки або віночка.
4. Тепер додаємо яєчну суміш до борошна з вже почали бродіння дріжджами і починаємо замішувати тісто, рухаючись від центру до країв.
5. Коли виходить ком, дістаємо тісто з миски і відбиваємо його об стіл. Так воно стане більш м’яким і однорідним. Після цього тісто готове до подальшого приготування. Додаємо начинку з картоплі і обсмажуємо на рослинному маслі. Приємного апетиту!