Том ям з куркою і грибами
Щоб урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звернутися до екзотичної кухні. Пропонуємо вам спробувати чудовий тайський суп том ям з куркою і грибами. Завдяки спеціальним спецій і прянощів, бульйон виходить просто чарівним, ви раніше нічого подібного не пробували.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Бульйон курячий – 1 л
- Гриби консервовані – 180 гр.
- Корінь галангал – 1 шт.
- Перець чилі зелений – 1 шт.
- Перець чилі червоний – 1 шт.
- Лемонграс – 2 шт.
- Листя каффір лайма – 12 шт.
- Сік лайма – 20 мл
- Соус рибний – 2 ст. л.
- пальмовий Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кінза – 1 пучок.
- Молоко кокосове – 150 мл
Процес приготування:
1. Лемонграс роздушіть плоскою частиною ножа і наріжте, корінь галангала наріжте пластинками, перець чилі очистити від насіння і теж наріжте.
2. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло, прогрійте його. Потім викладіть лемонграс, перець чилі і галангал, обсмажте протягом 2 хвилин.
3. Потім додайте кокосове молоко і курячий бульйон. М’ясо наріжте тонкими пластинками і додайте в бульйон.
4. Мариновані гриби промийте і розріжте навпіл.
5. Додайте гриби в каструлю, також викладіть в бульйон листя каффір-лайма. Варіть суп на повільному вогні до готовності м’яса, не варіть бульйон, щоб кокосове молоко не згорнулося.
6. В кінці додайте сік лайма, пальмовий цукор і рибний соус, перемішайте. Спробуйте суп на смак, він повинен бути вершково-кисло-солодкий. Додайте подрібнену кінзу і розливайте том ям по тарілках.
Приємного апетиту!