Том ям класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Том ям з куркою і грибами

Щоб урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звернутися до екзотичної кухні. Пропонуємо вам спробувати чудовий тайський суп том ям з куркою і грибами. Завдяки спеціальним спецій і прянощів, бульйон виходить просто чарівним, ви раніше нічого подібного не пробували.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 1 л
  • Гриби консервовані – 180 гр.
  • Корінь галангал – 1 шт.
  • Перець чилі зелений – 1 шт.
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Лемонграс – 2 шт.
  • Листя каффір лайма – 12 шт.
  • Сік лайма – 20 мл
  • Соус рибний – 2 ст. л.
  • пальмовий Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Молоко кокосове – 150 мл

Процес приготування:

1. Лемонграс роздушіть плоскою частиною ножа і наріжте, корінь галангала наріжте пластинками, перець чилі очистити від насіння і теж наріжте.

2. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло, прогрійте його. Потім викладіть лемонграс, перець чилі і галангал, обсмажте протягом 2 хвилин.

3. Потім додайте кокосове молоко і курячий бульйон. М’ясо наріжте тонкими пластинками і додайте в бульйон.

4. Мариновані гриби промийте і розріжте навпіл.

5. Додайте гриби в каструлю, також викладіть в бульйон листя каффір-лайма. Варіть суп на повільному вогні до готовності м’яса, не варіть бульйон, щоб кокосове молоко не згорнулося.

6. В кінці додайте сік лайма, пальмовий цукор і рибний соус, перемішайте. Спробуйте суп на смак, він повинен бути вершково-кисло-солодкий. Додайте подрібнену кінзу і розливайте том ям по тарілках.

Приємного апетиту!