Томатна паста через м’ясорубку на зиму
Томатна паста через м’ясорубку на зиму готується максимально просто і лише з двох інгредієнтів. Для томатного соусу використовують визрілі м’ясисті плоди. Таку пасту використовують для приготування заправок і соусів. Однорідна текстура нітрохи не гірше магазинних аналогів.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 700 мл.
Інгредієнти:
- Помідори – 3,5 кг
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо м’ясисті екземпляри. Розрізаємо на частини, відразу ж вирізаючи плодоніжки. Прокручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу в товстостінну каструлю, кладемо сіль і ставимо на плиту. Чекаємо закипання.
Крок 2. Зверху розміщуємо сито. Тут буде збиратися сік. Таким чином, у мене зібралося 2 літри соку. Сік використовуємо для самостійної закрутки або, остудивши, відразу ж випиваємо.
Крок 3. Коли зібрали весь сік, залишається густа маса.
Крок 4. Масу перетираємо через сито, видаляючи насіння і шкірки. Томатне пюре уварюють півтори години, поки не досягнемо потрібної консистенції.
Крок 5. Коли консистенція нас влаштує, розкладаємо густу томатну пасту простерилизованным ємкостей і закриваємо стерильними кришками.
Крок 6. Гарячі заготовки укладаємо на бочок і загортаємо в плед для повільного остигання. Після повного охолодження переміщаємо туди, де складені зимові запаси. Приємного апетиту!