Томатна паста на зиму — 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Томатна паста через м’ясорубку на зиму

Томатна паста через м’ясорубку на зиму готується максимально просто і лише з двох інгредієнтів. Для томатного соусу використовують визрілі м’ясисті плоди. Таку пасту використовують для приготування заправок і соусів. Однорідна текстура нітрохи не гірше магазинних аналогів.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 700 мл.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3,5 кг
  • Сіль – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо м’ясисті екземпляри. Розрізаємо на частини, відразу ж вирізаючи плодоніжки. Прокручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу в товстостінну каструлю, кладемо сіль і ставимо на плиту. Чекаємо закипання.

Крок 2. Зверху розміщуємо сито. Тут буде збиратися сік. Таким чином, у мене зібралося 2 літри соку. Сік використовуємо для самостійної закрутки або, остудивши, відразу ж випиваємо.

Крок 3. Коли зібрали весь сік, залишається густа маса.

Крок 4. Масу перетираємо через сито, видаляючи насіння і шкірки. Томатне пюре уварюють півтори години, поки не досягнемо потрібної консистенції.

Крок 5. Коли консистенція нас влаштує, розкладаємо густу томатну пасту простерилизованным ємкостей і закриваємо стерильними кришками.

Крок 6. Гарячі заготовки укладаємо на бочок і загортаємо в плед для повільного остигання. Після повного охолодження переміщаємо туди, де складені зимові запаси. Приємного апетиту!