Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком

Торт «Черепаха» зі згущеним молоком наче створений для початківців кулінарів. Процес приготування дуже простий, а результат виходить відмінний і кожен раз новий залежно від того, які інгредієнти будуть додані в крем. Зверху торт можна присипати товченими горіхами, дрібними цукатами, нарізаним мармеладом і т. д.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Борошно пшеничне в/с – 180 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Сметана – 200 мл
  • Згущене молоко – 150 мл

Для глазурі:

  • Цукор – 2 ст. л
  • Какао-порошок – 2 ст. л
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Шоколад – 50 гр.

Процес приготування:

1. В великій мисці збийте яйця з цукром до одержання густої пишної піни.

2. До них додати гашену соду і борошно.

3. Розподіліть тісто ложкою на папері для випічки, якої потрібно застелити велике деко. З тіста формуйте не один великий корж, а безліч маленьких коржиків.

4. Духовку нагрійте до 180 градусів, печіть коржики до рум’яності.

5. Для крему з’єднайте і збийте міксером зі сметаною згущене молоко.

6. Кожну корж-коржик добре умочіть в крем, а потім гірочкою формуйте з них панцир черепахи на великому блюді. Важливо, щоб всі шари торта були густо змащені кремом, інакше торт вийде сухим.

7. Дрібні коржі потрібні для формування хвостика, голови і ніжок черепахи, їх викладіть поруч з панциром, але кремом не насичують. На голові потім розтопленої глазур’ю намалюйте рот і очі черепахи.

8. Із зазначених інгредієнтів зваріть глазур, змішавши всі і довівши до кипіння на маленькому вогні, безперервно розмішуючи. Глазур’ю прикрасьте торт зверху.

9. Дайте Торту просочитися в холоді не менше 5-6 годин, а потім їжте його, запиваючи гарячим чаєм.

Приємного апетиту!