Простий і смачний рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком
Торт «Черепаха» зі згущеним молоком наче створений для початківців кулінарів. Процес приготування дуже простий, а результат виходить відмінний і кожен раз новий залежно від того, які інгредієнти будуть додані в крем. Зверху торт можна присипати товченими горіхами, дрібними цукатами, нарізаним мармеладом і т. д.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Борошно пшеничне в/с – 180 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
Для крему:
- Сметана – 200 мл
- Згущене молоко – 150 мл
Для глазурі:
- Цукор – 2 ст. л
- Какао-порошок – 2 ст. л
- Масло вершкове – 20 гр.
- Шоколад – 50 гр.
Процес приготування:
1. В великій мисці збийте яйця з цукром до одержання густої пишної піни.
2. До них додати гашену соду і борошно.
3. Розподіліть тісто ложкою на папері для випічки, якої потрібно застелити велике деко. З тіста формуйте не один великий корж, а безліч маленьких коржиків.
4. Духовку нагрійте до 180 градусів, печіть коржики до рум’яності.
5. Для крему з’єднайте і збийте міксером зі сметаною згущене молоко.
6. Кожну корж-коржик добре умочіть в крем, а потім гірочкою формуйте з них панцир черепахи на великому блюді. Важливо, щоб всі шари торта були густо змащені кремом, інакше торт вийде сухим.
7. Дрібні коржі потрібні для формування хвостика, голови і ніжок черепахи, їх викладіть поруч з панциром, але кремом не насичують. На голові потім розтопленої глазур’ю намалюйте рот і очі черепахи.
8. Із зазначених інгредієнтів зваріть глазур, змішавши всі і довівши до кипіння на маленькому вогні, безперервно розмішуючи. Глазур’ю прикрасьте торт зверху.
9. Дайте Торту просочитися в холоді не менше 5-6 годин, а потім їжте його, запиваючи гарячим чаєм.
Приємного апетиту!