Торт Графські руїни – десерт для прикраси будь-якого столу і його смак багатьом знайомий з далекого дитинства. Основою торта є бісквітний корж або, що рідше, безе. Креми для торта готують на вершковому маслі, згущеному молоці або сметані, адже варіантів багато. «Графські руїни» відрізняє нескладне приготування, красиве оформлення і ніжний смак, що не поступається популярним «Червоному оксамиті» або «Молочної дівчинці».
Класичний рецепт торта Графські руїни з безе
Класичний варіант торта «Графські руїни» – це хрустке безе на бисквитном фундаменті, доповнене вершково-згущеним кремом і декороване глазур’ю з шоколаду. Крем часто доповнюють різними горіхами і ароматичними добавками. Безе краще приготувати з вечора, щоб воно охололо і висохло, тоді буде хрустким.
Інгредієнти на
10 порц.
- Яйце куряче 7 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Цукор-пісок 100 гр. для бісквіта
- Борошно ¾ склянки
- Розпушувач ½ ч. л.
- Вершки 200 мл
- Вершки 20 мл
- Темний шоколад 40 гр.
- Згущене молоко ½ банки
- Горіхи за смаком
Процес приготування:
- Класичний торт Графські руїни легко можна приготувати в домашніх умовах. Почніть з випічки повітряного безе, що краще зробити ввечері. Охолоджені 4 яйця розділити на білки і жовтки. Потім білки перелийте в посуд для збивання, насипте до них стакан цукру і на середній швидкості збийте міксером до стійких піків. Решту жовтків можна використовувати для будь-якої іншої страви.
- Деко застеліть папером для випічки. За допомогою кондитерського мішка або ложкою, білкову масу осадіть на деко у вигляді невеликих і однакових виробів. Готуйте безе в духовці при 110°С протягом 2 годин. За цей час безе повинна добре просохнути.
- Спечене безе остудіть на деку і потім перекладіть на блюдо. У вас повинно вийти близько 50 шт.
- Ранок можете приступати до приготування самого торта. Готуємо бісквіт. 3 яйця (вже кімнатної температури) розділіть на білки і жовтки у дві ємності. До них насипте по 50 грам цукру і окремо збийте міксером до однорідного стану.
- У посуд для замішування тіста перелийте збиті білки і жовтки, ложкою перемішайте. Потім насипте через сито 2/3 склянки пшеничного борошна розпушувач тіста. Знову збийте міксером бісквітне тісто, щоб вийшло гладким і однорідним.
- З замішаного тіста випікати корж тим способом, який для вас зручний в духовці при 180°С, в мультиварці протягом 50 хвилин або в диво-пічці.
- Бісквіт остудіть, не виймаючи з форми, і ножем зріжте горбок в середині, щоб корж вийшов рівним.
- Потім приготуйте крем для торта. 180 мл вершків 33% жирності збийте міксером з половиною банки згущеного молока. До крему можете додати свій смак, подрібнені горіхи або ароматизатори. Збитий крем повинен у вас вийти густим і однорідним.
- Для формування торта візьміть плоске блюдо і укладіть на нього бісквітний корж. На корж рівним шаром нанесіть частина крему.
- Потім компактно на крем укладіть безе в один шар. З безе бажано зробити 3-4 шари, тому їх відразу розділіть. Всі безе промазуємо знизу кремом. Викладаємо їх гіркою, а проміжки між безе також заповнюємо кремом.
- Для декорування «Графські розвалини» приготуйте шоколадний ганаш. Для цього розтопити темний шоколад і збийте його віночком з 20 мл вершків, тільки не холодних.
- Кондитерським шприцом нанесіть будь-який малюнок поверх торта. Можете додатково прикрасити його мигдалем. Торт на кілька годин поставте в холодильник і потім можете подавати до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Графські руїни зі сметаною і згущеним молоком
Торт «Графські руїни» – випічка непроста, але витрачені зусилля компенсуються бездоганним смаком і ніжністю десерту. Торт із кремом зі сметани і згущеного молока, готується не на основі безе, а на бісквіті і бажано 2-кольоровому. Нарізаний шматочками бісквіт виступить в ролі «зруйнованих конструкцій замку». Бісквіт замішуємо на сметані, тоді він вийде пружним і не розкисне від крему.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Сметана 20% – 900 р.+ 4 ст. л.
- Молоко згущене – 300 гр.
- Цукор – 200 р.+ 2 ст. л.
- Борошно – 300 гр.
- Масло – для змазування форми.
- Яйце – 3 шт.
- какао Порошок – 4 ст. л.
- Сода – 1.5 ч. л.
- Горіхи мелені – 1 склянка
Процес приготування:
1. У глибокий посуд розбийте яйця (вони повинні бути кімнатної температури), насипте до них 200 г цукру і збийте міксером у пишну піну.
2. Потім насипте до збитим яйця, соду і додайте 300 г сметани. Ложкою перемішайте, зачекайте пару хвилин, щоб сода почала працювати, і міксером збийте цю масу до однорідного стану.
3. Потім до цієї рідкої основі бісквіта, через густе сито насипте потрібну кількість борошна. Замісіть тісто також міксером, і важливо, щоб не було грудочок борошна. Замішане тісто повинне вийти консистенції густої сметани.
4. Третю частину тіста перелийте в роз’ємну форму для випічки, змастивши її вершковим маслом. Цей світлий корж випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин.
5. Спечений корж перекладіть на тарілку для формування торта, перевернувши на інший бік, тоді його горбиста поверхня від випічки стане рівною.
6. В решту тіста насипте 3 ст. л. какао-порошку, додайте 2 ложки сметани, перемішайте і випікайте в рознімної формі протягом 20-25 хвилин при 180°С.
7. Спечений темний корж потримайте в вимкненій духовці 15 хвилин, потім остудіть і вийміть з форми.
8. Остуджений темний корж наріжте гострим ножем однаковими кубиками величиною 2-3 див.
9. В окремому посуді збийте вінчиком 600 г сметани 300 г згущеного молока. Це буде крем для торта.
10. На світлий корж нанесіть рівний шар приготованого сметанного крему. Заздалегідь трохи обсмажте на сухій сковороді і подрібнені горіхи. Третьою частиною горіхів посипте шар крему.
11. Шматочки темного бісквіту вмочайте в крем і компактно укладіть поверх світлого, формуючи красиву гору. Укладіть їх в 2-3 шари, пересипаючи кожен горіховою крихтою.
12. Поверх гірки укладіть залишки крему і посипте її горіхами.
13. З 2 столових ложок сметани і цукру і ложки какао зваріть глазур. Її остудіть.
14. Потім глазур’ю декоруйте торт, потримайте його кілька годин у холодильнику і можете подати до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Як приготувати Графські руїни з чорносливом і горіхами
За класичним рецептом «Графські руїни» формують на основі меренги (безе) і масляного крему. У цьому рецепті вам пропонується доповнити крем чорносливом, горіхами та шоколадом, що додасть десерту несподівану кисло-солодку гармонію смаку.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 1 год.
Порції: 6.
Склад:
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце (білок) – 4 шт.
- Чорнослив без кісточки – 200 гр.
- Волоський горіх – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Молоко згущене – ½ банки.
- Шоколад – 1 плитка.
Процес приготування:
1. Яйця для торта візьміть холодні. Їх розділити на білки і жовтки. Білки помістіть в глибоку чашу і з допомогою міксера і на середній швидкості збийте в гладку та ніжну масу. Решту жовтків можна використовувати для будь-якої іншої страви. Цукор підсипати в процесі збивання порційно, тоді він краще розчиниться.
2. Деко для випічки застелити спеціальним папером. Потім на нього за допомогою ложки або кондитерського мішка викладіть збиті з цукром білки у формі невеликих і однакових грудочок. Випікайте безе в духовці, розігрітій до 100°С протягом 2 годин. Потім їх повністю остудіть. Це можна зробити заздалегідь, наприклад, ввечері.
3. Для торта приготуйте масляний крем. Масло кімнатної температури спочатку розітріть виделкою. Потім додайте згущене молоко, варену або звичайну, як подобається, і віночком збийте крем до однорідного стану. Крем обов’язково охолодіть протягом 30 хвилин.
4. За цей час підготуйте горіхи і чорнослив. Горіхи обсмажте на сухій сковорідці до появи особливого горіхового аромату. Потім подрібніть їх будь-яким способом в крихту.
5. Чорнослив залийте на 10 хвилин окропом, потім промийте і обсушіть серветкою. Чорнослив наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
6. Плитку будь-якого шоколаду наріжте маленькими кубиками.
7. У вас всі інгредієнти для торта готові. Можете приступати до його складання на красивому блюді. Умочіть в крем кілька штук безе і компактно викладіть рівним шаром на блюдо. Верхівки їх можна трохи розчавити, щоб вони наповнилися кремом з добавками.
8. Поверх їх укладіть горіхи, чорнослив і шоколад, заповнюючи проміжки навколо безе.
9. Потім в 2-3 шари, таким же чином, укладіть інші безе з кремом та посипкою, формуючи зруйнований замок.
10. Верх торта декоруйте залишилися шоколадом, горіхами і чорносливом. Торт на ніч поставте в холодильник. За цей час крем застигне, але безе залишиться хрустким.
Вдалою і смачної випічки!
Торт Графські руїни з бісквітом в домашніх умовах
Цей торт досить затребуваний і подобається не тільки дорослим, але й дітям. Його люблять за ніжний смак, легкість бісквіта і незвичайний зовнішній вигляд. Готувати торт на основі бісквіта простіше, ніж класичний з безе. Такого торту потрібно кілька годин для просочення кремом.
Час готування: 1.5 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Для бісквіта:
- Борошно – 1.5 склянки
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – 1 трісок.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 700 мл
- Цукор – 1 склянка
- Для глазурі:
- Молоко – 3 ст. л.
- Шоколад гіркий – 1 плитка.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування бісквітного тіста розбийте яйця, витримані при кімнатній температурі. До них насипте склянку цукру і збийте міксером в густу яєчну масу. Потім додайте щіпку ванільного цукру. Борошно просійте через сито разом з розпушувачем і за три прийоми пересипте до цієї маси, акуратно замішуючи тісто кописткою, щоб воно не впало.
2. Будь-яку форму для випічки трохи змастіть маслом і присипте борошном. Потім перелийте тісто у форму. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 160°С, як ви зазвичай печете бісквіт. Корж зручно спекти в мультиварці на програмі «Випічка» протягом 60 хвилин.
3. Випечений бісквіт вийміть з форми і повністю остудіть. Потім його наріжте гострим ножем кубиками розміром до 3 см.
4. В окремому посуді збийте міксером сметану з цукром. Це буде у вас крем для торта.
5. Для формування десерту візьміть плоске блюдо. Шматочки бісквіта повністю вмочайте в крем і викладіть їх на блюдо шарами.Шматочки бісквіта для першого шару кремом можна не просочувати.
6. Сформуйте з бісквітних шматочків з кремом красиву гору – «Графські руїни».
7. Для глазурі розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані шоколадну плитку з трьома ложками молока і її добре перемішайте.
8. Торт декоруйте глазур’ю, наносячи її ложкою або шприцом. Потім торт поставте на кілька годин у холодильник, щоб бісквіт просочився кремом. Торт «Графські руїни» з бісквітом готовий. Можете подавати до столу і радувати своїх близьких цим чудовим десертом.
Вдалою і смачної випічки!
Простий і смачний рецепт торта Графські руїни з фруктами
Додавання до торту «Графські руїни» фруктів – це новітня версія класичного торта. Фрукти надають цьому десерту приємну кислинку і особливий смак. Готується торт на основі бісквітних коржів двох кольорів та сметанного крему. Кількість фруктів і їх склад можна змінювати за своїм смаком. Рецепт нескладний і своїми смаковими і естетичними якостями не поступається класики.
Час готування: 1.5 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 1.5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 1.5 склянки
- Какао – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Банан – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Ківі – 2 шт.
- Шоколад – 50 гр.
- Кокосова стружка – за смаком.
Для крему:
- Сметана – 750 мл
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування тіста розбийте три яйця кімнатної температури. Насипте до них цукор і віночком збийте в пишну масу.
2. Потім до збитим яйцям покладіть 1,5 склянки сметани і розм’якшене вершкове масло. Ці інгредієнти добре перемішайте віночком.
3. Борошно просійте через сито, змішайте з розпушувачем і пересипте до рідкій основі тесту. Замісіть тісто до однорідного стану. Його консистенція повинна бути, як у густої сметани.
4. Потім половину замішаного тіста перелийте в інший посуд, додайте до нього порошок какао і перемішайте.
5. Будь-яку форму для випічки, краще роз’ємну, змастіть рослинним маслом і присипте борошном. У неї перелийте світле тісто. Потім додайте до нього тісто з какао і ложкою трохи перемішайте круговими рухами.
6. Випікайте корж в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Корж можна спекти і в мультиварці.
7. Потім корж остудіть, акуратно вийміть з форми і ножем розріжте на 2 частини, одну залишивши тонкою, що буде підставою торта. Другу частину наріжте або розламайте невеликими шматочками.
8. Приготуйте крем для торта, змішавши в окремій чаші 750 мл сметани зі склянкою цукру.
9. Фрукти для торта очистіть від шкірки і наріжте банан гуртками, ківі півкільцями і апельсин невеликими шматочками.
10. На плоскому блюді сформуйте «Графські руїни» в формі акуратною гірки. На корж нанесіть шар крему. Потім поверх його пошарово укладіть шматочки коржа, вмочивши їх у крем. Між шарами укладіть фруктову нарізку.
11. Верх торта змастіть кремом, декоруйте подрібненим шоколадом і кокосовою стружкою. Торт поставте в холодильник на кілька годин для просочення і потім можете подавати до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Домашній торт Графські руїни з ананасом
«Графські руїни» з ананасом буде у вас бісквітним варіантом цього популярного торта з фруктами. Саме консервований ананас надає торту неповторний ніжний смак та приємну кислинку. Готуємо торт на бисквитном тесті і просочуємо його сметанним кремом.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Борошно – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Какао – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для крему:
- Сметана жирна – 1000 мл
- Цукрова пудра – 180 гр.
- Ананаси консервовані – 300 гр.
- Волоські горіхи – 120 гр.
Для глазурі:
- Шоколад – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У посуді для замісу тіста міксером при поступовому збільшенні його швидкості збийте 4 яйця з порційним додаванням цукру. Збивайте не менше 5-7 хвилин. Змішайте в окремій чаші просіяне борошно з розпушувачем і порошком какао. Цю суху суміш також порційно підсипати до яєчної маси. Замішане тісто перекладіть в змащену маслом форму для випічки. Випікайте корж в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Готовність кора перевірте дерев’яною паличкою.
2. Поки корж печеться, приготуйте крем для торта. Сметана для нього повинна бути жирною і холодною. Її заздалегідь можна дати на складеною в кілька шарів марлі, тоді частина рідини стече. Потім підготовлену сметану збийте міксером з цукровою пудрою.
3. Випечений бісквітний корж остудіть і розріжте гострим ножем на дві частини. Одну тонку частину помістіть на дно рознімної форми (вона більш підходить для формування такого торта) і нанесіть на неї шар сметанного крему. Другу, більшу частину коржа наріжте однаковими шматочками. Їх вмочайте в крем і пошарово (в 2-3 шари) укладіть у форму. Кожен шар бісквіта перекладайте нарізаними шматочками консервованими ананасами і пересипайте подрібненим волоським горіхом.
4. Потім полийте торт шоколадною глазур’ю і на 5-6 годин помістіть в холодильник. Після закінчення цього часу торт «Графські руїни» звільніть від форми і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Покроковий рецепт торта Графські руїни на кефірі
Вам пропонується ще один, полегшений варіант торта «Графські руїни». Готується він на бісквіті і тісто замішується на кефірі. Технологія приготування така ж, як звичайного торта на бісквіті з формуванням красивою гірки. Бісквіт можна зробити одного або двох кольорів. Декорується торт глазур’ю і горіхами. Заміс тесту на кефірі і заміна сметани в кремі натуральним йогуртом зробить торт і низькокалорійним.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Борошно – 1 склянка
- Кефір знежирений – 180 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1шт.
- Цукор – 1 склянка
- Какао – 30 гр.
- Цукор ванільний – 2 пак.
- Сода – 10 гр.
Для крему:
- Йогурт натуральний – 750 гр.
- Цукрова пудра – 1 склянка
Для глазурі:
- Шоколад гіркий – 75 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Молоко – 30 мл
Процес приготування:
1. В окремому посуді змішайте всі рідкі інгредієнти для тіста (кефір, яйце і масло). Потім в цій суміші розчиніть склянку цукру. Кефір трохи підігрійте. Борошно просійте через сито, додайте до неї какао, соду і ванільний цукор і перемішайте.
2. Потім з’єднайте рідку і суху основи і міксером замісіть тісто. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин, щоб набухла клейковина борошна і соди вступила в реакцію з кефіром.
3. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Перелийте в неї замішане тісто і випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 170°С протягом 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
4. Поки випікається бісквіт, приготуйте крем для торта. В окремій чашці збийте до пишного стану натуральний йогурт зі склянкою цукрової пудри.
5. Відразу приготуйте глазур для торта. Розтопіть в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і гіркий шоколад. Додайте молоко і добре перемішайте.
6. Випечений бісквіт гострим ножем або виделкою розрізати на три коржі.
7. Один корж викладіть на плоске блюдо і рясно намажте кремом. Інші коржі розрізати на шматочки. Потім їх добре вмочайте в крем і компактно укладіть поверх першого коржа, формуючи гірку.
8. Далі торт декоруйте малюнком із шоколадної глазурі і поставте його на 3-4 години в холодильник для просочення. Торт «Графські руїни» на кефірі готовий. Можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Дуже смачний торт Графські руїни з заварним кремом
Досвід кулінарів показує, що на основі класичної рецептури торт «Графські руїни» можливі й інші вдалі варіанти цього десерту. Одним з них буде застосування для просочення заварного крему. Десерт виходить хрусткий і повітряний. Готуємо на основі безе і його можна спекти заздалегідь.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 1 год.
Порції: 6.
Склад:
Для безе:
- Білок яєчний – 4 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Лимон – 1 зубчик.
Для заварного крему:
- Жовток яєчний – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Какао – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- будь-які Горіхи – 100 гр.
Процес приготування:
1. Посуд для збивання білків змастіть часточкою лимона. У неї помістіть білки і міксером при поступовому додаванні цукрової пудри, збийте їх до стійких піків.
2. Застеліть деко папером для випічки. Двома чайними ложками викладіть на деко білкову масу у вигляді невеликих однакових грудочок. Деко з безе поставте на 1 годину в духовку, розігріту до 120°С.
3. Потім приготуйте заварний крем для торта. Поставте на плиту молоко і доведіть його до кипіння. В окремому посуді добре перемішайте у вказаній в рецепті кількості яєчні жовтки з цукром, крохмалем, порошком-какао і ваніллю.
4. Цю суміш залийте в закипаюче молоко і швидко перемішайте. На невеликому вогні при безперервному помішуванні доведіть крем до загустіння і зніміть з плити. Крем обов’язково остудіть до кімнатної температури, і періодично перемішуйте, інакше він покриється скоринкою. В охолоджений крем додайте розм’якшене вершкове масло і все протягом хвилини збийте міксером. Крем готовий.
5. В розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажте горіхи. Їх остудіть і ножем дрібно нарубаєте. Через годину випікання безе зменшіть температуру духовки до 100°С і потримайте їх ще одну годину. Потім добре охолодіть.
6. Для формування торта візьміть гарне блюдо, змастіть його ложкою крему і компактно укладіть один шар безе. Посипте їх подрібненими горіхами.
7. На безе нанесіть трохи крему і укладіть інший шар. Таким чином, сформуйте гірку з безе, крему і горіхів. Торт поставте на 1 годину в холодильник і потім можете подавати до чаю.
Вдалою і смачної випічки!