Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Рецепт Мурашника без випічки з печивом і згущеним молоком в домашніх умовах

Коли немає часу і бажання возитися з тестом, можна приготувати Мурашник на покупному печиво. Знадобиться будь-пісочне печиво без добавок і яскраво вираженого смаку. Глазур для торта готується на основі кефіру.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Для торта:

  • Печиво – 500 г;
  • Горіхи грецькі – 150 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Варена згущене молоко – 500 г

Для глазурі:

  • Молоко – 50 мл;
  • какао Порошок – 2 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Масло вершкове – 60 р.

Процес приготування:

1. Поламати руками печиво невеликими шматочками по 0,5-1 см. А можна скласти всі печиво в щільний пакет і кілька разів провести по ньому качалкою.

2. Волоські горіхи прожарити на сковороді, зняти коричневу лушпиння, перетерши горіхи між руками. Порізати ножем на шматочки середнього розміру, підмісити до шматочків печива.

3. Вершкове масло заздалегідь витягнути з холодильника і залишити на столі на 1-1,5 години, щоб воно розм’якло. Якщо часу мало, можна порізати шматок масла на дрібні шматочки і розкласти по широкій тарілці, так воно швидше розтане.

4. Варену згущенку також дістати з холодильника мінімум за 1 годину до приготування, інакше масло в кремі може схопитися грудочками з-за різниці температур.

5. Збити масло і згущене молоко міксером до однорідності. Додати до суміші печива і горіхів і дуже добре все перемішати ложкою, щоб крем рівномірно розподілився.

6. Отриману масу викласти на блюдо, сформувати з неї руками гірку у вигляді мурашника.

7. Для глазурі влити в сотейник молоко, всипати туди какао, цукровий пісок, покласти масло і перемішати. Нагрівайте суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи, до розчинення масла і крупинок цукру.

8. Дану глазур прибрати в холод на 15-20 хв., і потім полити нею вже сформований торт. Рівномірно посипати зверху кокосовою стружкою або маком.

9. Прибрати готовий торт на холод на 11-12 годин, щоб він просочився і крем застиг.

Приємного апетиту!