Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Рецепт Мурашника радянського часу з вареним згущеним молоком

Тут доведеться трохи повозитися з тестом, але воно того варто. Вийде хрустке печиво за рахунок відсутності в тесті яєць. Його можна формувати руками, а можна перекрутити через м’ясорубку.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 460 м;
  • Цукровий пісок – 110 г;
  • Сметана – 160 г;
  • Масло вершкове – 400 г;
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • Варена згущене молоко – 1 банка;
  • Шоколад молочний або чорний – 45 р.

Процес приготування:

1. Масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури і размягчилось. Масло не можна замінювати спредом або маргарином, також небажано купувати продукт жирністю нижче 82,5 %. З самого жирного масла вийде максимально смачне тісто з вершковим присмаком.

2. В окремій мисці з’єднати 200 г розтопленого і охолодженого вершкового масла (решта залишиться для крему) і цукор. Перемішати активно виделкою, щоб цукор з’єднався з маслом. Не потрібно чекати розчинення цукру, він не може розчинитися в жирах.

3. Викласти до продуктів жирну сметану і розмішати до однорідності.

4. В інший посуд просіяти борошно з розпушувачем і перемішати їх.

5. Підмішуючи потроху борошняну суміш до масляної суміші, замісити м’яке пластичне тісто. Загорнути його в пакет або харчову плівку, придавити рукою в корж і залишити охолоджуватися в холодильнику на 1 годину.

6. Прокрутити тісто через м’ясорубку, відриваючи від нього шматочки розміром з невелике яблуко.

7. Рівномірно розкласти прокручене тісто по листу, застеленному пергаментом для випічки. Духовку поставити розігріватися до 180 градусів. Випікати печиво близько 20 хвилин до золотистого кольору.

8. Печиво остудити і поламати його руками на невеликі шматочки.

9. М’яке вершкове масло (200 г) з’єднати з вареним згущеним молоком і збити міксером до однорідності.

10. Всипати в крем шматочки печива, розмішати, щоб крем рівномірно розподілився по масі.

11. На блюдо викласти масу з печива з кремом, сформовать з неї гірку.

12. На дрібній тертці потерти шоколад з холодильника прямо на торт.

Приємного апетиту!