Рецепт Мурашника радянського часу з вареним згущеним молоком
Тут доведеться трохи повозитися з тестом, але воно того варто. Вийде хрустке печиво за рахунок відсутності в тесті яєць. Його можна формувати руками, а можна перекрутити через м’ясорубку.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 460 м;
- Цукровий пісок – 110 г;
- Сметана – 160 г;
- Масло вершкове – 400 г;
- Розпушувач – 1,5 ч. л.;
- Варена згущене молоко – 1 банка;
- Шоколад молочний або чорний – 45 р.
Процес приготування:
1. Масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури і размягчилось. Масло не можна замінювати спредом або маргарином, також небажано купувати продукт жирністю нижче 82,5 %. З самого жирного масла вийде максимально смачне тісто з вершковим присмаком.
2. В окремій мисці з’єднати 200 г розтопленого і охолодженого вершкового масла (решта залишиться для крему) і цукор. Перемішати активно виделкою, щоб цукор з’єднався з маслом. Не потрібно чекати розчинення цукру, він не може розчинитися в жирах.
3. Викласти до продуктів жирну сметану і розмішати до однорідності.
4. В інший посуд просіяти борошно з розпушувачем і перемішати їх.
5. Підмішуючи потроху борошняну суміш до масляної суміші, замісити м’яке пластичне тісто. Загорнути його в пакет або харчову плівку, придавити рукою в корж і залишити охолоджуватися в холодильнику на 1 годину.
6. Прокрутити тісто через м’ясорубку, відриваючи від нього шматочки розміром з невелике яблуко.
7. Рівномірно розкласти прокручене тісто по листу, застеленному пергаментом для випічки. Духовку поставити розігріватися до 180 градусів. Випікати печиво близько 20 хвилин до золотистого кольору.
8. Печиво остудити і поламати його руками на невеликі шматочки.
9. М’яке вершкове масло (200 г) з’єднати з вареним згущеним молоком і збити міксером до однорідності.
10. Всипати в крем шматочки печива, розмішати, щоб крем рівномірно розподілився по масі.
11. На блюдо викласти масу з печива з кремом, сформовать з неї гірку.
12. На дрібній тертці потерти шоколад з холодильника прямо на торт.
Приємного апетиту!