Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Ароматний торт Мурашник з горіхами

торт Мурашник можна додавати різні добавки. Тут крем збагачений медом, а також додані горіхи і родзинки. Торт виходить з незвичайним смаком, а горіхи приємно хрустять в роті.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 6.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Борошно пшеничне – 20 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Молоко – 6 ст. л.;
  • Вершкове масло розтоплене – 5-6 ст. л.;
  • Сода, гашене оцтом, ‑ 1 ч. л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 120 г;
  • Варена згущене молоко – 1 банка;
  • Мед рідкий – 6 ст. л.;
  • Горіхи – 0,5 склянки;
  • Родзинки – 0,5 склянки.

Процес приготування:

1. Змішати яйця з цукром і збити їх до хорошої міцної піни.

2. Влити в яєчну суміш молоко і розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідності.

3. Соду погасити оцтом і влити в суміш.

4. Поступово порціями додати просіяне борошно. Добре вимісити тісто. Розірвати тісто руками на багато маленьких шматочків і викласти на обробну дошку.

5. Прибрати шматочки тіста в морозильну камеру приблизно на 1 годину.

6. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки, духовку розігріти до 180 градусів.

7. Діставати з морозилки по 1 шматочку тесту, натирати на крупній тертці і викласти рівномірно велику стружку на деко. Те ж саме проробити з усіма іншими шматочками тіста.

8. Запікати тісто в духовці близько 7-10 хв. до рум’яного стану.

9. Злегка остудити готове печиво і ще теплим, розламати його до стану великої крихти.

10. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати туди ж варене згущене молоко і продовжувати нагрівати.

11. Влити в масу мед і постійно помішувати, щоб не пригоріло (не доводити до кипіння). Варити близько 30 сек. на слабкому вогні.

12. Горіхи обсмажити на сковороді і крупно порубати ножем.

13. Ізюм залити окропом, перемішати і дати постояти близько 1 хв., сполоснути холодною водою і віджати.

14. Змішати родзинки, горіхи і пісочну крихту. Додати крем і мокрими руками ретельно перемішати всю масу, щоб крем рівномірно розподілився.

15. Мокрими руками сформувати на блюді з маси гірку.

16. Прибрати в холодне місце для застигання і просочення на 4-5 годин або на ніч.

Приємного апетиту!