Ароматний торт Мурашник з горіхами
торт Мурашник можна додавати різні добавки. Тут крем збагачений медом, а також додані горіхи і родзинки. Торт виходить з незвичайним смаком, а горіхи приємно хрустять в роті.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Борошно пшеничне – 20 ст. л.;
- Цукровий пісок – 1 склянка;
- Молоко – 6 ст. л.;
- Вершкове масло розтоплене – 5-6 ст. л.;
- Сода, гашене оцтом, ‑ 1 ч. л.
Для крему:
- Масло вершкове – 120 г;
- Варена згущене молоко – 1 банка;
- Мед рідкий – 6 ст. л.;
- Горіхи – 0,5 склянки;
- Родзинки – 0,5 склянки.
Процес приготування:
1. Змішати яйця з цукром і збити їх до хорошої міцної піни.
2. Влити в яєчну суміш молоко і розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідності.
3. Соду погасити оцтом і влити в суміш.
4. Поступово порціями додати просіяне борошно. Добре вимісити тісто. Розірвати тісто руками на багато маленьких шматочків і викласти на обробну дошку.
5. Прибрати шматочки тіста в морозильну камеру приблизно на 1 годину.
6. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки, духовку розігріти до 180 градусів.
7. Діставати з морозилки по 1 шматочку тесту, натирати на крупній тертці і викласти рівномірно велику стружку на деко. Те ж саме проробити з усіма іншими шматочками тіста.
8. Запікати тісто в духовці близько 7-10 хв. до рум’яного стану.
9. Злегка остудити готове печиво і ще теплим, розламати його до стану великої крихти.
10. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати туди ж варене згущене молоко і продовжувати нагрівати.
11. Влити в масу мед і постійно помішувати, щоб не пригоріло (не доводити до кипіння). Варити близько 30 сек. на слабкому вогні.
12. Горіхи обсмажити на сковороді і крупно порубати ножем.
13. Ізюм залити окропом, перемішати і дати постояти близько 1 хв., сполоснути холодною водою і віджати.
14. Змішати родзинки, горіхи і пісочну крихту. Додати крем і мокрими руками ретельно перемішати всю масу, щоб крем рівномірно розподілився.
15. Мокрими руками сформувати на блюді з маси гірку.
16. Прибрати в холодне місце для застигання і просочення на 4-5 годин або на ніч.
Приємного апетиту!