Торт «П’яна вишня» — це десерт, в якому гармонійно поєднуються повітряні бісквітні коржі, ніжний крем і вишня, вимочений на міцному алкоголю. Це і надає десерту оригінальний смак. Існує безліч рецептів домашніх тортів, які користуються величезною популярністю. У кожного з них є своя родзинка. За зібраними у статті 8 рецептами у вас вийдуть чудові торти.
Класичний рецепт торта «П’яна вишня» радянського часу
Той «П’яна вишня» має таку назву тому, що до його складу начинки входить вишня, вимочений в міцному алкоголі. Торт виходить ароматним і соковитим.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для тіста:
- Яйце куряче 3 шт.
- Цукор-пісок 2 склянки
- Борошно пшеничне-3 склянки
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Масло рослинне 100 мл
- Окріп-1 склянка
- Какао 13 ст. л.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Сода харчова 2 ч. л.
- Для крему:
- Масло вершкове 250 гр.
- Згущене молоко 400 гр.
- Какао 3 ст. л.
- Коньяк 4 ст. л.
- Для глазурі:
- Темний шоколад 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукрова пудра-4 ст. л.
- Какао 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Коньяк 4 ст. л.
- Для прикраси:
- Вишня 3 ст. з кісточками
- Коньяк ⅔ ст.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «П’яна вишня» за класичним рецептом в домашніх умовах? Для початку необхідно приготувати «п’яну вишню». З вишні вийміть кісточки. Для прикраси кілька вишень залиште з кісточками.
- В одну баночку покладіть вишні з кісточками, в іншу – без кісточок. Залийте ягоди коньяком і залиште на 1-2 доби.
- Змішайте борошно, цукор, розпушувач для тіста, соду і какао. Отриману суміш просіяти через сито.
- В окремій мисці збийте яйця, додайте рослинне масло і молоко, перемішайте. Додайте сухі інгредієнти змішати до однорідності. Потім тонкою цівкою влийте окріп і швидко перемішайте тісто.
- Форму для запікання застелити пергаментним папером, викладіть тісто і відправте його в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте бісквіт 1,5 години. Трохи бісквіт остудіть, вийміть з форми і викладіть на решітку.
- Коли бісквіт повністю охолоне з нього необхідно зробити «коробочку». Гострим ножем зріжте верхівку бісквіта шириною близько 1,5 сантиметрів.
- Потім виріжте серцевину з бісквіту, залишаючи краю товщиною 1-1,5 сантиметра.
- М’якоть перекладіть в миску і подрібніть її в крихту.
- Вишню без кісточок відкиньте на сито, залиште рідину.
- Розм’якшене вершкове масло збийте міксером.
- Окреме змішайте 2/3 коньяку з-під вишні зі згущеним молоком. Цю суміш додайте в збите масло, додайте какао і перемішайте.
- Бісквітну крихту змішайте з вишнею та кремом.
- Наповніть бісквітну основу отриманою масою.
- торт Зверху накрийте зрізаною раніше верхівкою і злегка притисніть.
- Приготуйте глазур. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, додайте цукрову пудру і перемішайте. Потім додайте 1/3 коньяку з-під вишні і какао, перемішайте. Далі всипте крохмаль, ще раз добре перемішайте глазур.
- Після цього додайте розламаний на шматочки гіркий шоколад. Постійно помішуючи, доведіть шоколад до повного розчинення. Зніміть глазур з вогню і дайте їй трохи охолонути.
- Покрийте торт шоколадною глазур’ю, прикрасити цільними вишнями, дайте трохи настоятися. Потім можна насолоджуватися цим чудовим ласощами.
Приємного апетиту!
Торт «П’яна вишня» за рецептом бабусі Емми
Торт «П’яна вишня» гарний, соковитий і дуже смачний. Хоч його приготування займає досить тривалий період часу, результат перевершить всі ваші очікування.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 120 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 9 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Какао – 80 гр.
- Для крему:
- Масло вершкове – 300 гр.
- Молоко згущене – 400 мл
- Для начинки:
- Вишня без кісточок – 2,5 склянки
- Коньяк – 0,5 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Для глазурі:
- Вершки – 180 мл
- Шоколад гіркий – 150 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цукор – 25 гр.
Процес приготування:
1. За одну добу до приготування торта в миску покладіть вишню, додайте цукор і влийте коньяк, перемішайте і залиште при кімнатній температурі.
2. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збийте до утворення пишної піни, поступово всипте 90 грам цукру, перемішайте і приберіть в бік. В іншій мисці збийте жовтки з цукром.
3. Просійте в миску борошно, додайте какао і перемішайте. У збиті жовтки додайте половину білкової маси, змішайте їх повільними рухами. Потім додайте в миску борошно і какао, змішайте. Після цього введіть в тісто залишилися збиті білки й перемішайте.
4. Форму застелити пекарським папером, викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт при 180 градусах 50-60 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
5. Трохи остиглий бісквіт вийміть з форми, покладіть на решітку і повністю остудіть.
6. Через добу вишню відкиньте на друшляк, залишився коньяк зберіть.
7. Для крему збийте міксером вершкове масло, поступово введіть в нього згущене молоко і доведіть крем до однорідності.
8. З остиглого бісквіта зріжте верхівку завтовшки 1,5 сантиметра. Виріжте м’якоть, залишаючи краю по 1,5 сантиметра завтовшки. Дно і стінки бісквіта просочіть коньяком, який залишився після вишні.
9. У миску з кремом додайте вишню і м’якоть бісквіта, перемішайте. Отриману масу викладіть у бісквітну основу і накрийте зрізаною верхівкою. Поставте торт в холодильник.
10. Приступайте до приготування глазурі. У каструлю влийте вершки, додайте до них цукор і підігрійте цю суміш. В гарячі вершки додайте гіркий шоколад і перемішуйте лопаткою до повного розчинення шоколаду. Далі додати м’яке вершкове масло і доведіть глазур до однорідного стану.
11. Вийміть торт з холодильника, покрийте його шоколадною глазур’ю. Боки торта посипте шоколадною або бісквітної крихтою. Торт поставте на 3 години в холодильник для просочення. Потім подавайте торт «П’яна вишня» на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування торта «П’яна вишня» в шоколаді
Чудовий торт, який прикрасить ваш святковий стіл. Завдяки особливому способу складання та просочення «П’яна вишня» виходить соковитим і ароматним. А поєднання вишні і шоколаду – смак, перевірений роками.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйця курячі – 10 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Какао – 50 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Для крему:
- Какао – 50 гр.
- Масло вершкове – 600 гр.
- Молоко – 6 ст. л.
- Цукор – 2 склянки
- Яйця курячі – 4 шт.
- Для начинки:
- Вишня – 2,5 склянки
- Коньяк – 1,5 склянки
- Для глазурі:
- Шоколад – 100 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Молоко – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйця і цукор збийте на пару до утворення однорідної густої маси. Потім поставте ємність на стіл, продовжуйте збивати, поки яєчна маса не охолоне. Далі всипте просіяне борошно з розпушувачем і какао, змішайте інгредієнти лопаткою акуратними повільними рухами. Тісто викладіть у форму і випікайте бісквіт при 180 градусах 50-60 хвилин.
2. Для крему змішайте какао з невеликою кількістю цукру, влийте молоко і поставте суміш на вогонь. Нагрівайте, поки цукор не розчиниться і крем не закипить. Зніміть каструлю з вогню, крем охолодіть. Потім додайте цукор, що залишився, розм’якшене вершкове масло і яйця. Збивайте крем, поки весь цукор повністю не розчиниться.
3. З вишні вийміть кісточки, складіть ягоди в банку, залийте коньяком і залиште на 2 діб настоюватися. Перед приготуванням торта, відкиньте вишню на ситечко, коньяк злийте в окрему ємність.
4. Готовий бісквіт розріжте навпіл, з кожної половини виріжте м’якоть, залишаючи стінки товщиною в 1-1,5 сантиметра.
5. М’якоть бісквіта змішайте з ½ частиною вишні і 1/3 крему.
6. Половинки бісквіта змастіть кремом і викладіть в них масу з бісквіту, вишні і крему. Складіть половинки торта так, щоб начинка залишилася всередині.
7. На водяній бані розтопіть шоколад, додайте молоко і ванільний цукор. Шоколадом полийте торт і помістіть його на пару годин в холодильник. Після цього торт можна подавати до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Як приготувати домашній торт «П’яна вишня» зі сметанним кремом?
Головний інгредієнт цього десерту – вишня, замоченная в міцному алкоголі, заготовити її краще за пару днів до приготування торта. Саме завдяки цьому інгредієнту десерт має таке цікаве назву і приємні нотки гіркоти в смаку.
Час готування: 4-5 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 8-10.
Склад:
- Для бісквіта:
- Яйця курячі – 9 шт.
- Цукор – 375 гр.
- Борошно – 375 гр.
- Какао – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для крему:
- Сметана 20 % – 450 мл
- Цукор – 400 гр.
- Вишня заспиртована без кісточок – 500 гр.
Процес приготування:
1. Білки відокремте від жовтків і збийте до утворення білої стійкої піни. Потім поступово введіть звичайний і ванільний цукор, продовжуйте збивати. Далі по одному додайте жовтки, перемішуйте.
2. Поле цього додайте просіяне борошно і какао, вимішуйте тісто лопаткою повільними рухами в одному напрямку.
3. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт при 180 градусах 40-60 хвилин.
4. Готовий бісквіт остудіть, зріжте з нього пласт шириною 1-1,5 сантиметра. З більшої частини виріжте м’якоть, залишаючи краю товщиною в 1 сантиметр.
5. Сметану збийте з цукром до отримання однорідної густого крему. Потім змішайте крем з м’якоттю бісквіта і частиною заспиртованою вишні. Отриману масу викладіть у велику частину бісквітної основи.
6. Помістіть на місце раніше зрізану частину бісквіта, прикрасьте торт на свій розсуд і поставте його в холодильник для просочення. Для прикраси можна використовувати решту вишню, крем або бісквітну крихту.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт «П’яної вишні» в мультиварці
Приголомшливий торт до чашечки ароматної кави. В торт «П’яна вишня» смачна начинка з проспиртованной вишні знаходиться всередині бісквіта. Не біда, якщо у вас немає духовки. Бісквіт для цього десерту можна спекти в мультиварці.
Час готування: 4-5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Вишня заспиртована – 1 л
- Борошно – 2 склянки
- Яйця курячі – 8 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 4 ст. л.
- Какао – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко згущене – 500 мл
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Глазур шоколадна – для прикраси.
Процес приготування:
1. Жовтки відокремте від білків. Окремо збийте білки разом з цукром.
2. Жовтки змішайте зі сметаною і ванільним цукром.
3. Потім з’єднайте ці дві маси і поступово всипте просіяне борошно і какао.
4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і обсипте борошном. Викладіть тісто в чашу.
5. Готуйте бісквіт в режимі «Випічка» 70 хвилин. Готового бісквіту обов’язково дайте повністю охолонути.
6. З остиглого бісквіта зріжте шар в 1-1,5 сантиметра завтовшки. З решти вийміть м’якоть, залиште стінки товщиною 1-1,5 сантиметра. Дно і стінки торта просочіть сиропом, в якому була вишня.
7. Приготуйте начинку для торта. Збийте розм’якшене вершкове масло і згущене молоко. Отриманий крем змішайте з вишнею та бісквітної крихтою.
8. На бісквітну основу викладіть начинку, накрийте її зрізаною частиною. Полийте Торт глазур’ю і прикрасити вишнями. Помістіть десерт в холодильник на кілька годин для просочення. Потім цим чудовим тортом можна пригощати близьких.
Приємного апетиту!
Торт «П’яна вишня» з заварним кремом в домашніх умовах
Це один з найсмачніших десертів, який можна приготувати в домашніх умовах. Шоколадний бісквіт наповнений начинкою з ніжного заварного крему з бісквітною крихтою і заспиртованою вишнею. Вхідні до складу торта ягоди і дали йому таку назву – «П’яна вишня».
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для замочування вишні:
- Вишня – 2,5 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Коньяк – 0,5 склянки
- Для бісквіта:
- Яйця курячі – 9 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Борошно – 130 гр.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- Какао – 80 гр.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для крему:
- Молоко – 1 л
- Цукор – 320 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Для глазурі:
- Вершки – 180 мл
- Цукор – 30 гр.
- Шоколад гіркий – 150 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. За добу до приготування торта вишню без кісточок змішайте з цукром і коньяком. Накрийте Миску харчовою плівкою і приберіть в холодильник на добу.
2. Замісіть тісто для бісквіту. Відокремте жовтки від білків. Збийте білки до побіління, потім введіть 90 грам цукру і продовжуйте збивати до стійких піків.
3. В окремій мисці збийте жовтки з цукром до побіління.
4. Окремо змішайте борошно, розпушувач для тіста і какао.
5. До збитим жовтків викладіть половину білкової маси, повільно змішайте їх круговими рухами в одному напрямку.
6. Потім білково-жовткову масу змішайте з сухими інгредієнтами. Коли суміш стане однорідною, додайте в неї другу частину білків. Тісто має вийде густим і текучим.
7. Дно форми застелити пекарської папером, бортики змастіть рослинною олією. Викладіть у форму тісто.
8. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів 60 хвилин. Готовий бісквіт трохи остудіть у формі. Потім вийміть його і покладіть на решітку до повного охолодження.
9. Приготуйте крем. У каструлю влийте молоко і всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь, нагрівайте її вміст, поки цукор повністю не розчиниться. У миску розбийте яйця і змішайте їх з борошном. Потроху додайте в миску половину гарячого молока і відразу ж перемішуйте інгредієнти міксером.
10. Отриману масу влийте в каструлю до решти гарячого молока і варіть крем на повільному вогні до загусання.
11. Зніміть крем з вогню, додайте в нього вершкове масло і ванільний цукор. перемішайте. Крему дайте повністю охолонути.
12. Остиглий бісквіт розрізати на дві частини. З коржів виріжте м’якоть, не пошкоджуючи стінок випічки.
13. З вишні злийте рідину. Нею можна просочити коржі зсередини. Так вони стануть ще соковитіше і ароматні.
14. Зберіть начинку для торта. У мисці змішайте заварний крем, вишню і бісквітну крихту. Начинку викладіть на бісквітну основу.
15. Накрийте торт другою частиною бісквіта.
16. Залишилося зварити шоколадну глазур. У каструлю влийте вершки, всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь, нагрійте її вміст до розчинення цукру. У миску покришіть шоколад, залийте його гарячими вершками і перемішайте до однорідності.
17. В глазур додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте до отримання однорідної маси.
18. Полийте Торт глазур’ю і прикрасьте на свій смак. Торт поставте в холодильник для просочення на кілька годин, потім подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний рецепт торта «П’яна вишня» без додавання алкоголю
Торт «П’яна вишня» містить алкоголь, тому деякі мами боятися готувати його для дитячих свят. Ми розповімо, як приготувати цей чудовий десерт без використання алкоголю і з не менш чудовим смаком.
Час готування: 5-6 годин.
Час приготування: 120 хв
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Какао – 6 ст. л.
- Цукор – 2 склянки
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Молоко – 1,5 склянки
- Яйця курячі – 3 шт.
- Вишня – 150 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Молоко згущене – 100 мл
- Для глазурі:
- Какао – 3 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Борошно просійте через сито.
2. Також просіяти какао, щоб не було грудок. Додайте цукор і розпушувач для тіста.
3. Окремо збийте яйця з молоком.
4. Змішайте сипучі інгредієнти з молочно-яєчною масою. Потім влийте склянку окропу і швидко перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
5. Форму застелити пергаментом і викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт при 180 градусах 60 хвилин.
6. Коли бісквіт повністю охолоне, зріжте з нього шапочку товщиною 1-1,5 сантиметра. З більшої частини маленькою ложкою або руками вийміть м’якоть, залишаючи стінки товщиною в 1 сантиметр.
7. Вишня для торта підійде як свіжа, так і заморожена. Головне, щоб вона була без кісточок. Вишню і сік з неї змішайте з бісквітною крихтою.
8. В окремій мисці збийте розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.
9. Потім змішайте вишню, бісквітну крихту і масляний крем. Отриману начинку викладіть на бісквітну основу. Зверху покладіть зрізану шапочку і поставте торт в холодильник.
10. Приготуйте глазур. У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь, додайте цукор і какао, варіть суміш до загустіння. Потім зніміть глазур з вогню, додайте в неї вершкове масло, змішати до однорідності. Глазур’ю полийте торт і прикрасити на свій розсуд. Таке виконання торта «П’яна вишня» сподобається дітям і дорослим.
Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний торт «П’яна вишня» з вершками
Приготування торта «П’яна вишня» досить довгий і трудомісткий процес. Але завдяки цим зусиллям ви отримаєте чудовий за смаком десерт, який буде танути в роті, залишаючи приємний післясмак.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6-8.
Склад:
- Вишня без кісточок – 500 гр.
- Горілка – 200 мл
- Яйця курячі – 5 шт.
- Какао – 2 ст. л.
- Борошно – 12 ст. л.
- Цукор – 3 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Вершки – 300 мл
- Шоколад білий – 100 гр.
- Шоколад чорний – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Стружка кокосова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Вишню викладіть в миску і залийте її горілкою, залиште на 6 годин. Замість горілки можна використовувати коньяк або інший міцний алкоголь.
2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте зі склянкою цукру. В результаті у вас повинна вийти світла пінна маса.
3. В іншій мисці збийте білки зі склянкою цукру.
4. Спочатку акуратно змішайте збиті білки і жовтки, потім просіяти борошно і какао, замісіть тісто для бісквіту.
5. Форму застелити пергаментом і викладіть в неї тісто.
6. Випікайте бісквіт при 200 градусах 40-60 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудіть.
7. Маленькою ложкою вийміть м’якоть з коржа, залишаючи стінки по 1 сантиметру товщиною. Просочіть основу зсередини сиропом, в якому маринувалася вишня.
8. Вершки збийте до стійкої білої піни. Змішайте їх з вишнею та бісквітної крихтою. Це буде служити начинкою для торта. Якщо маса здасться вам сухий, додайте до неї пару столових ложок молока.
9. Викладіть начинку на бісквітну основу, утрамбуйте її.
10. Білий і чорний шоколад розтопіть на водяній бані, додайте розм’якшене вершкове масло і перемішайте. Полийте цією сумішшю торт, прикрасьте його вишнею та кокосовою стружкою. Торт можна відразу подавати на стіл або дати йому пару годин на просочення.
Приємного апетиту!