Торт «Рафаелло» — дуже смачний десерт для любителів кокоса і кокосових цукерок. У процесі приготування торта ви навчитеся пекти пишне бісквітне тісто, готувати легкий, повітряний і ніжний крем. Пропонуємо ознайомитися з особливостями кожного торта і перейти до процесу приготування.
Кокосовий торт «Рафаелло» в домашніх умовах
В якості основи для класичного кокосового торта ми приготуємо ніжний ванільний бісквіт на гарячому молоці. Він добре ріжеться й досить швидко просочується. Готується торт досить швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів і готового десерту.
Інгредієнти на
8 порц.
- Яйце куряче 3 шт.
- Борошно пшеничне 170 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Ванільний цукор 15 гр.
- Молоко коров’яче 170 мл
- Масло вершкове 60 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для крему:
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Сметана 25% 400 мл
- Білий шоколад 100 гр.
- Кокосова стружка 100 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Ванілін на кінчику ножа
- Для прикраси:
- Кокосова стружка 100 гр.
- Цукерки Рафаелло 5 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «Рафаелло» з кокосовою стружкою в домашніх умовах? На середній вогонь ставимо підігріватися каструльку з молоком і вершковим маслом. Як тільки масло розтопиться, потрібно вимкнути.
- Паралельно з цим з’єднуємо яйця з сіллю і збиваємо до збільшення суміші в об’ємі. Поступово вводимо кристалічний і ванільний цукор, просіяне з розпушувачем борошно і продовжуємо вимішувати за допомогою силіконової лопатки. Важливо розбити всі грудочки.
- До цієї маси вливаємо молоко і знову перемішуємо. Тісто для коржів готове.
- Дно і краї форми змащуємо вершковим маслом, застеляємо пергаментним папером і наповнюємо тестом. Випікаємо коржі в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. За цей час бісквіт повинен встигнути піднятися і підрум’янитися. Даємо бісквіту охолонути, потім загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на ніч. На ранок дістаємо бісквіт і ділимо уздовж на три рівні частини. Бажано використовувати спеціальний ніж для нарізування бісквіта, щоб коржі не кромсались.
- В цей же час готуємо крем. Змішуємо сметану, цукор-пісок, яйце, ванілін і борошно. Відправляємо суміш на водяну баню і доводимо до загустіння, не забуваючи помішувати. Сюди ж додаємо подрібнену плитку білого шоколаду, кокосову стружку і розм’якшене вершкове масло. Маса виходить кремоподібної структури. Її також залишаємо в холодильнику на ніч.
- Коржі поливаємо молочної просоченням, для якої розчиняємо 2 столові ложки цукру 50 мл молока. Потім коржі змащуємо кремом, з’єднуючи разом.
- Після того, як торт остудилося на протязі 4-5 годин, можна приступити до декорування. Традиційно посипаємо кокосовою стружкою і прикрашаємо маленькими цукерками «Рафаелло». Торт готовий.
Приємного вам чаювання!
Простий і швидкий рецепт торта «Рафаелло» без випічки
Часто влітку зовсім не хочеться використовувати духовку і щоб не відмовляти собі в легкій і смачний десерт, ми пропонуємо скористатися рецептом торта «Рафаелло», який не передбачає випічку коржів. Щоб приготувати величезний торт, вам знадобиться невеликий набір інгредієнтів, а покроковий рецепт з фото прискорить і спростить процес приготування.
Час приготування: 30 хв.
Час готування: 60хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Печиво пісочне – 500 гр.
- Молоко – 1 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- кокосова Стружка – 100 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – 8 гр.
Процес приготування:
1. Молоко поділяємо на дві частини по 300 і 700 мл Більшу частину відправляємо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
2. В окрему ємність до яєчних жовтків додаємо борошно, цукор-пісок, ванільний цукор і картопляний крохмаль. Добре перемішуємо до отримання однорідної маси і вливаємо молоко, що залишилося. Стежимо, щоб не утворювалося грудок.
3. Однорідну масу порційно вливаємо до закипевшему молока, не припиняючи помішувати. Продовжуємо тримати на вогні до загусання. Крем повинен вийти в міру рідким.
4. Поки готовий крем буде остуджуватися при кімнатній температурі, розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого кольору і поступово додаємо до остившему крему. Все ретельно перемішуємо.
5. Тепер нам знадобиться роз’ємна форма, в яку ми будемо викладати шарами наші інгредієнти. Дно застеляємо пергаментним папером і викладаємо печиво в один шар, верх промазуємо кремом.
6. Продовжуємо також по черзі викладати шари, поки не використовуємо всі печиво. Верхній шар рясно посипаємо кокосовою стружкою. Готовий десерт залишаємо в холодильнику на дві години.
7. Дістаємо торт з форми і запрошуємо близьких на частування.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування торта «Рафаелло» з сиром
Цікава особливість приготування кокосового торта на основі сирного бісквіта полягає у формуванні тесту на невеликі кульки, з яких виходять смачні і легкі коржі. Тонкі сирні коржі добре просочуються і відмінно поєднуються з іншими компонентами. А за рахунок сиру торт виходить ситним і поживним.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
Для крему:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 500 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
- Стружка кокосова – 40 гр.
Процес приготування:
1. Збиваємо міксером яйця, поступово додаючи цукор, протягом двох хвилин. Додаємо перетертий сир, сіль, соду і продовжуємо збивати.
2. Як тільки маса стане однорідною, порціями всипаємо просіяне борошно. Добре перемішуємо з допомогою ложки. Ділимо тісто на п’ять рівних частин, формуючи шість кульок, і відправляємо в такому вигляді в холодильник на одну годину.
3. Перейдемо до приготування крему: у мисці збиваємо яйця, цукор-пісок і ванільний цукор. Всипаємо просіяне через сито борошно і продовжуємо ретельно перемішувати. У суміш вливаємо молоко і відправляємо в каструлю на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
4. Розм’якшене масло збиваємо міксером до пишноти. До збитого масла поступово додаємо дві столові ложки крему і добре перемішуємо. Обов’язкова умова: масло і крем повинні бути кімнатної температури. В однерідну масу додаємо кокосову стружку і продовжуємо ретельно збиваємо.
5. На пергаментним папері малюємо коло діаметром приблизно 25 см і рівномірно розподіляємо тісто по колу. Бажано вологими руками.
6. П’ять коржів по черзі випікаємо протягом п’яти хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готові сирні коржі охолодити при кімнатній температури, рясно змащуємо кокосовим кремом і накладаємо один на одного.
7. Верхній шар посипаємо кокосовою стружкою. І відправляємо в холодильник. Процес приготування завершено.
Бажаємо приємного чаювання!
Ніжний торт «Рафаелло» з кремом із згущеного молока
Напевно ви теж звернули увагу на незвичайне оформлення класичного торта «Рафаелло». Глазур застигла з білого шоколаду в поєднанні з ніжним кремом із згущеного молока потребує окремої уваги, і завдяки нашим рецептом ви без проблем впораєтеся з її приготуванням.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 30-40 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце – 6 шт.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
Для крему:
- Сир м’який з вершків – 500 гр.
- Молоко згущене – 380 гр.
Для просочення:
- Молоко згущене – 2 ст. л.
- Молоко – 6 ст. л.
Для начинки і прикраси:
- Мигдаль – 40 гр.
- Шоколад білий — 170 гр.
- Вершки (33%) – 300 мл
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- Стружка кокосова – 80 гр.
- Цукерки «Рафаелло» – 6 шт.
Процес приготування:
1. Найважливіше в успішному приготуванні торта спекти смачний і м’який бісквіт. У глибокому посуді змішуємо яйця, пакетик ваніліну, цукор-пісок і активно збиваємо протягом десяти хвилин, поки маса не стане пишною і білосніжною.
2. Просіваємо Через сито борошно, продовжуючи легкими рухами помішувати лопаткою, щоб маса не опустилася. На цьому етапі важливо зберегти обсяг і легкість.
3. Дно і краї форми застеляємо пергаментним папером і рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні. Розігріваємо духовку до 180 градусів і засікаємо 30-40 хвилин, щоб тісто встигло добре пропектися і підрум’янитися.
4. У цей час обсмажуємо мигдаль протягом декількох хвилин і подрібнюємо.
5. Перевіряємо готовність бісквіта. Важливо, щоб дерев’яна шпажка при проколюванні залишалася сухою.
6. Для просочення коржів до згущеного молока додаємо звичайне молоко і добре перемішуємо.
7. Для крему збиваємо м’який вершковий сир і потім додаємо банку згущеного молока. Не припиняємо збивати міксером, поки не утвориться пишна маса.
8. Бісквіт охолов і тепер акуратно великий корж розрізаємо на три рівні частини. Беремо блюдо для подачі торта і викладаємо перший корж, який поливаємо сиропом і змащуємо частиною крему. Просочений корж посипаємо горіхами. Ці ж маніпуляції повторюємо з другим коржем. Останній корж тільки просочуємо, не змащуючи кремом.
9. Торт загортаємо в харчову плівку і прибираємо охолоджуватися мінімум на три години.
10. А поки приступаємо до приготування глазурі. Плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані або іншим зручним для вас способом. До розтопленого шоколаду додаємо вершки і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Залишаємо остигати глазур при кімнатній температурі.
11. Найтерплячіші підібралися до завершального етапу. Знімаємо харчову плівку і змащуємо торт з усіх боків залишилися кремом. Поливаємо торт постигла глазур’ю. Верх рясно посипаємо кокосовою стружкою. Бажано залишити на годину в холодильнику до застигання глазурі.
12. Прикраси для торта пропонуємо приготувати наступним чином. Максимально жирні вершки збиваємо міксером протягом 1-2 хвилин. Потім додаємо цукрову пудру і на високій швидкості продовжуємо збивати до стійких піків. За допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою прикрашаємо торт збитими вершками і цукерки «Рафаелло». Сподіваємося, що ви отримали задоволення в процесі приготування і готові насолодитися неповторним смаком тортика.
Приємного вам апетиту.
Як приготувати торт «Рафаелло» з білим шоколадом в домашніх умовах?
Класичний рецепт кокосового торта Рафаелло розбавимо прошарком легкого, як повітря, і хрусткого безе з яскраво вираженим смаком мигдалю. А маслянистий крем на основі білого шоколаду і згущеного молока акцентує увагу на витриманою молочної солодощі десерту, яка залишає приємний післясмак.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кокосова стружка – 60 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Для безе:
- Яєчні білки – 100 гр.
- Цукор-пісок – 120гр.
- Мигдаль – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Для крему:
- Молоко згущене – 380 гр.
- Шоколад білий – 100 гр.
- Масло вершкове – 450 гр.
Для просочення:
- Морозиво пломбір – 300 гр.
Для прикраси:
- Стружка кокосова – 60 гр.
- Цукерки «Рафаелло» – 8 шт.
Процес приготування:
1. Щоб готовий десерт порадував вас результатом, нам потрібно спекти бісквіт і приготувати безе за добу до складання торта. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з’єднуємо з сіллю і збиваємо до отримання легкої піни. Не припиняючи роботу міксера, порціями всипаємо цукор. В результаті піна повинна вийти щільним і глянсовою на вигляд.
2. У получившеюся масу вводимо жовтки і збиваємо на низькій швидкості протягом хвилини. Важливо, щоб до цього збиті білки не осіли.
3. В цю ж ємність просіваємо через сито борошно і ванілін. Ретельно перемішуємо тісто легкими рухами ложки знизу вгору.
4. До однорідної маси додаємо кокосову стружку, акуратно перемішуємо і виливаємо в підготовлену форму для випікання.
5. Корж печемо протягом 40 хвилин в розігрітій духовці. Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою. На вигляд він виходить рум’яним і досить пористим. Остиглий бісквіт замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на добу.
6. Мигдаль моєму і заливаємо окропом на 20 хвилин і очищаємо від оболонки.
7. Після цього обов’язково потрібно просушити і підсмажити в духовій шафі до отримання золотистого відтінку.
8. До подрібненого на досить великі шматочки мигдалю, додаємо борошно, ванілін і цукор.
9. Окремо збиваємо білки сполучені з дрібкою солі спочатку до утворення легкої піни, а потім у більш щільну, поступово всипаючи цукор-пісок. Білкова піна повинна вийти ніжною і стійкою по консистенції.
10. З’єднуємо білкову і горіхову суміші, не поспішаючи, перемішуючи легкими рухами.
11. У форму, застелену пергаментним папером, викладаємо получившеюся масу.
12. Безе відправляємо сушитися в розігріту до 150 градусів духовку на протязі двох годин до легкої позолоти. Готовий корж залишаємо підсихати на решітці протягом доби.
13. На наступний день готуємо крем: до згущеного молока додаємо тертий білий шоколад і підігріваємо на водяній бані до однорідності. Охолоджуємо суміш при кімнатній температурі.
14. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишноти і поступово з’єднуємо з молочно-шоколадною сумішшю. Виходить дуже легкий і пишний крем з гладкою текстурою. Щоб крем не встиг застигнути, поспішаємо перейти до наступного етапу.
15. Бісквітний корж поділяємо уздовж на дві частини і просочуємо заздалегідь розтопленим пломбіром.
16. Перший шар рясно змащуємо кремом, наверх кладемо корж безе, який промазуємо товстим шаром крему і накриваємо другою частиною бісквіта.
17. Готовий торт повністю змащуємо кремом, щедро посипаємо кокосовою стружкою і зверху прикрашаємо цукерки «Рафаелло». Відправляємо в холодильник на кілька годин і готуємося до приходу гостей.
Приємного чаювання!
Дуже смачний домашній торт «Рафаелло» з готових бісквітних коржів
Завдяки цим рецептом у вас вийде заощадити пристойну частину часу, але і разом з тим ви не упустите можливість порадувати смачним ласощами себе і своїх близьких. Від вас буде потрібно трошки зусиль, щоб приготувати крем і просочити їм готові покупні коржі.
Склад:
- Готовий бісквіт — 1 шт.
- Мигдаль – 80 гр
Для крему:
- Маскарпоне – 400 гр.
- Молоко згущене – 300 гр.
Для просочення:
- Молоко – 3 ст. л.
- Молоко згущене – 1 ст. л.
Для прикраси:
- Шоколад білий — 150 гр.
- Вершки (35%) — 75 гр.
- кокосова Стружка – 100 гр.
Процес приготування:
1. Для ганаша вершки заливаємо в каструлю і на повільному вогні доводимо майже до кипіння. Теплими вершками заливаємо шматочки шоколаду і залишаємо на пару хвилин. Після того, як шоколад розтанув, перемішуємо суміш до однорідності. Текучу масу остуджуємо і охолоджуємо в холодильнику мінімум годину.
2. Для приготування крем нам знадобиться сир маскарпоне і згущене молоко кімнатної температури. З’єднуємо разом два компоненти і збиваємо міксером до отримання пишної маси. Далі перекладаємо в кондитерський пакет і також відправляємо в холодильник.
3. Просочення для коржів готуємо з простого і згущеного молока. Перемішуємо до однорідності.
4. Перед тим як підсмажити мигдаль, горіхи заливаємо водою і доводимо на маленькому вогні до кипіння. Далі залишаємо на три хвилини і пізніше промиваємо холодною водою. Знімаємо піну, підсушуємо і висипаємо на суху сковорідку. Підсмажуємо на протязі п’яти хвилин і крупно нарізаємо.
5. Готовий бісквіт розрізаємо на два коржі.
6. Викладаємо перший корж, поливаємо сиропом і обмазуємо кремом з маскарпоне. Зверху посипаємо подрібненим мигдалем і накриваємо іншим коржем, щільно з’єднуючи один з одним. Повторюємо ті ж дії, що і з першим млинцем. Просочений і змащений кремом торт відправляємо в холодильник мінімум на три години.
7. Охолоджену суміш для ганаша збиваємо до пишної світлої маси і перекладаємо в кондитерський мішок з насадками.
8. Крем наносимо по всьому периметру торта, рівняючи за допомогою лопатки або великого ножа. Щедро посипаємо кокосовою стружкою. При бажанні можете прикрасити горіхами, шоколадом або цукерки «Рафаелло».
Ніжний вершковий торт «Рафаелло» з маскарпоне і кокосовою стружкою
Вам напевно знайома ніжний солодко-вершковий смак маскарпоне, завдяки якому десерти набувають особливу вишуканість. А чи знаєте ви, що цей сир родом з Італії насичений вітаміни і корисні мікроелементи, які надають позитивний вплив на організм.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Вода – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 100 гр.
- Стружка кокосова – 40 гр.
Для крему:
- Сир вершковий сир – 400 гр.
- Молоко згущене – 150 гр.
- Мигдаль – 60 гр.
- Цукерки «Рафаелло» – 14 шт.
Процес приготування:
1. Повільно починаємо збивати міксером яйця, цукровий пісок і воду кімнатної температури, поступово збільшуючи швидкість. Як тільки утворюється щільна, стійка піна, до неї просіваємо борошно з розпушувачем і картопляний крохмаль. Продовжуємо перемішувати з допомогою віночка або лопатки, вмішуючи в тісто кокосову стружку.
2. Готове тісто заливаємо в заздалегідь підготовлену форму і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.
3. Поки тісто випікається, приступимо до приготування крему з маскарпоне. Подрібнюємо мигдальний горіх до дрібних крупинок і підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору приблизно протягом чотирьох хвилин.
4. До вершкового сиру поступово додаємо згущене молоко і збиваємо до однорідної консистенції.
5. Готові коржі охолодити і акуратно розрізаємо вздовж на три рівні частини. Краще використовувати ніж з зубчастим лезом.
6. Основні етапи виконані, перейдемо до складання торта. Вершковим кремом промазуємо корж і посипаємо підсмаженою мигдальним горіхом. Те ж саме робимо і з другим, і з третім коржами, з’єднуючи їх разом. Залишилися змащуємо кремом боки і верх торта. Лопаткою вирівнюємо верхівку торти, посипаючи кокосовою стружкою і прикрашаючи цукерки «Рафаелло». Відправляємо просочуватися торт у готовому вигляді в холодильник на 12 годин.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний рецепт домашнього торта «Рафаелло» з заварним кремом
Заварний крем можна віднести до універсальної прошарку для різного виду десертів. Адже, незважаючи на те, що при варінні він загусає, самі сухі коржі, просочені їм, стають соковитими і не вимагають додаткової просочення. А вершковий і ніжний смак дозволяє танути десерту в роті.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40-50 хв
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце – 5 шт.
- Борошно рисова – 350 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Кефір – 250 мл
- кокосова Стружка – 100 гр.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
Для крему:
- Молоко сухе – 100 гр.
- Молоко – 500 мл
- кокосова Стружка – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Білки будемо використовувати пізніше, а жовтки збиваємо до утворення пишної піни.
2. До збитим жовтків вливаємо кефір і перемішуємо. Потім додаємо сипучі інгредієнти (цукор-пісок, кокосову стружку, рисову муку і розпушувач). Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.
3. У тісто повільно вводимо білки і намагаємося перемішувати зверху вниз.
4. Тісто готове до випікання. Дно і краї форми для випічки застеляємо пергаментом і заповнюємо тістом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
5. Коржі виходить ніжними, потрібно з особливою акуратністю діставати з форми. Даємо бісквіту охолонути і переходимо до приготування заварного крему.
6. У сотейнику з’єднуємо молоко, кукурудзяний крохмаль, кокосову стружку, цукор-пісок і сухе молоко. Злегка перемішавши, ставимо на маленький вогонь.
7. Варимо крем до загустіння, не забуваючи помішувати. В цей же час ділимо остиглі коржі на пару рівних по товщині частин і перемазываем заварним кремом.
8. Переходимо до етапу декорування. Тут ви можете проявити фантазію або послідувати нашому раді. Поверх крему посипаємо кокосовою стружкою і викладаємо фрукти по периметру торта. Перед подачею торт повинен просочитися мінімум чотири години.
Приємного вам апетиту!