Як самостійно приготувати торт «Спартак» зі сметанним кремом?
Один з найбільш простих і швидких варіантів торта «Спартак» готується зі сметанним кремом. Десерт підійде для буденного чаювання в колі сім’ї та частування гостей на урочистому вечорі.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Вершки – 10 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ст. л
- Какао – 4 ст. л.
- Шоколад – для прикраси.
- Для крему:
- Пудра цукрова – 3-5 ст. л.
- Сметана – 500 мл
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор, збийте ці інгредієнти. Потім додайте мед, вершки і рослинне масло, перемішайте. Після цього всипте какао і борошно, замісіть тісто. У тісто додайте соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте.
2. Влийте тісто у форму, випікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.
3. Бісквіт остудіть і наріжте на кілька коржів. Збийте сметану і цукрову пудру до утворення густої маси. Коржі щедро промажте кремом.
4. Посипте Торт шоколадною крихтою і поставте в холодильник для просочення.
5. Торт «Спартак» виглядає дуже красиво і пахне просто чудово.
Приємного апетиту!