Торт «Спартак» – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як самостійно приготувати торт «Спартак» зі сметанним кремом?

Один з найбільш простих і швидких варіантів торта «Спартак» готується зі сметанним кремом. Десерт підійде для буденного чаювання в колі сім’ї та частування гостей на урочистому вечорі.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вершки – 10 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л
  • Какао – 4 ст. л.
  • Шоколад – для прикраси.
  • Для крему:
  • Пудра цукрова – 3-5 ст. л.
  • Сметана – 500 мл

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор, збийте ці інгредієнти. Потім додайте мед, вершки і рослинне масло, перемішайте. Після цього всипте какао і борошно, замісіть тісто. У тісто додайте соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте.

2. Влийте тісто у форму, випікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

3. Бісквіт остудіть і наріжте на кілька коржів. Збийте сметану і цукрову пудру до утворення густої маси. Коржі щедро промажте кремом.

4. Посипте Торт шоколадною крихтою і поставте в холодильник для просочення.

5. Торт «Спартак» виглядає дуже красиво і пахне просто чудово.

Приємного апетиту!