Торт Три шоколаду – 7 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Муссовый торт «Три шоколаду» — це десерт, який буде справжнім святом для любителів шоколаду. Контраст темного, молочного та білого шоколадного мусу робить його насиченим і шалено смачним. Головне в цьому рецепті – використовувати якісний шоколад. Тоді у вас обов’язково вийде приготувати цей торт в домашніх умовах!

Муссовый торт «Три шоколаду» у домашніх умовах — класичний рецепт

Інгредієнти

  • Для шоколадного бісквіта:
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Борошно 85 гр.
  • Какао 15 гр.
  • Розпушувач 4 гр.
  • Сіль 1 гр.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Для мусу на темному шоколаді:
  • Молоко коров’яче 45 гр.
  • Темний шоколад 45 гр.
  • Вершки 60 гр. 33%
  • Желатин 1.5 гр.
  • Для мусу на молочному шоколаді:
  • Молоко коров’яче 38 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Молочний шоколад 38 гр.
  • Вершки 52 гр.
  • Желатин 1.8 гр.
  • Для мусу на білому шоколаді:
  • Молоко коров’яче 150 гр.
  • Білий шоколад 150 гр.
  • Вершки 195 гр.
  • Желатин 6.5 гр.
  • Ваніль ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати муссовый торт «Три шоколаду» за класичним рецептом в домашніх умовах? Для початку готуємо шоколадний бісквіт. У ємності збиваємо вінчиком борошно, какао, розпушувач і сіль до однорідності.
  2. У мисці збиваємо міксером яйця на середній швидкості, поки маса не збільшиться і придбає світлий колір. Поступово додаємо в суміш цукор, щоб він добре розчинився.
  3. Тепер додаємо в яєчну масу сухі інгредієнти, перемішуючи силіконової лопаткою або міксером на низьких обертах. Тісто має зберегти обсяг, тому намагайтеся перемішувати все акуратно.
  4. Далі додаємо до тіста розтоплене вершкове масло і перемішуємо з допомогою міксера на низьких обертах.
  5. Розігріваємо духовку до 180оС. Тісто заливаємо у форму діаметром 14 см і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо вона виходить з коржа сухий, то він готовий.
  6. Коли бісквіт спечеться, даємо йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Потім дістаємо і розрізаємо приблизно навпіл. Для торта знадобиться корж близько 1-1.5 см завтовшки.
  7. Наступний етап приготування мусу на темному шоколаді. Спочатку беремо лист желатину і замочуємо його в холодній воді.
  8. Далі наливаємо в каструльку молоко і доводимо його до кипіння. У високий стакан додаємо желатин і шоколад. Зверху заливаємо гарячим молоком. Пробиваємо Блендером все на низькій швидкості. Повинна вийти однорідна і блискуча маса. З допомогою термометра вимірюємо температуру ганаша. Вона повинна бути 30оС.
  9. Тепер вершки збиваємо блендером або міксером (можна одним разом збити їх для всіх трьох мусів), поки вони не будуть нагадувати злегка розтануло морозиво. Вони збільшаться в об’ємі приблизно в 2 рази.
  10. До ганашу додаємо потрібну кількість вершків і перемішуємо з допомогою силіконової лопатки.
  11. Готовий мус переливаємо в кільце, попередньо поставивши його на дощечку і натягнувши на неї плівку. Мус відправляємо в морозилку.
  12. Переходимо до приготування мусу на молочному шоколаді. Так само замочуємо желатин в холодній воді. Молоко змішати з жовтком в мисці і перемішуємо вінчиком.
  13. ставимо Миску на водяну баню і готуємо з маси крем. Він поступово почне густіти. Температура готового крему повинна бути 82оС. По-іншому готовність можна перевірити, опустивши лопатку в крем, а потім провести пальцем, розсовуючи його. Якщо від пальця залишається слід, то все готово.
  14. У великий стакан додаємо желатин з шоколадом і заливаємо все кремом. Суміш пробиваємо блендером і даємо охолонути.
  15. Все перемішуємо зі збитими вершками і виливаємо суміш зверху на мус з темного шоколаду. Відправляємо назад у морозилку.
  16. Переходимо до приготування останнього мусу. Желатин замочуємо в холодній воді. У сотейник наливаємо молоко і додаємо насіння половина стручка ванілі і сам стручок. Молоко доводимо до кипіння і даємо настоятися 5-10 хвилин. Потім дістаємо стручок ванілі з молока і доводимо до кипіння ще раз.
  17. У високий стакан додаємо желатин з білим шоколадом і заливаємо молоком. Пробиваємо все ретельно змішати. Даємо ганашу охолонути, а потім перемішуємо зі збитими вершками.
  18. Приступаємо до довгоочікуваної складання торта. Ми збирали торт у формі екліпс, але ви можете використовувати просту форму діаметром 14 див. Спочатку заливаємо у форму ¼ мусу і прибираємо його в морозилку на 10-15 хвилин, щоб шар злегка схопився.
  19. Виливаємо решту мусу і утапливаем шоколадний бісквіт в ньому. Зверху повинен бути мус на темному шоколаді. Торт прибираємо в морозилку на 5 годин як мінімум.
  20. Коли пройде час, необхідний дістаємо торт з морозилки і покриваємо його глазур’ю. У нашому випадку використовувалася дзеркальна глазур, але ви можете використовувати просту шоколадну глазур. Торт від цього не зіпсується. Приємного апетиту!

Торт «Три шоколаду» за рецептом Енді Шефа

Приготувавши торт «Три шоколаду» за цим рецептом, ви отримаєте вишуканий і ніжний торт високої якості. На відміну від інших рецептів, в цьому варіанті приготування використовується менше білого шоколаду.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 2 години.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Білок яєчний – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 85 гр.
  • Яйця – 75 гр.
  • Жовток – 30 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.

Для англійської крему:

  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Молоко 3.5% – 290 гр.
  • Жовток – 90 гр.
  • листової Желатин – 5 гр.

Для мусу:

  • Вершки 33% – 550 гр.
  • Сир сирно-вершковий – 160 гр.
  • Шоколад білий – 145 гр.
  • Шоколад молочний 33.6% – 165 гр.
  • Шоколад темний 54.6% – 175 гр.

Для шоколадної глазурі:

  • листової Желатин – 8 гр.
  • Вершки 33% – 105 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Вода – 125 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.

Процес приготування:

1. У зручній ємності збиваємо білок з цукровою пудрою (25 гр.) до м’яких піків. Потім окремо збиваємо жовтки, яйця і решту цукрову пудру до густої піни.

2. До суміші з жовтків додаємо какао і борошно. Масу акуратно перемішуємо силіконової лопаткою і переливаємо в ємність побільше.

3. Додаємо туди збиті білки і обережно перемішуємо до утворення однорідної маси.

4. Тісто виливаємо в кільце діаметром 16 або 18 див. Дно кільця застеляємо фольгою. Якщо у вас немає кільця, то можна запекти бісквіт в звичайній формі того ж діаметру, постеливши на дно пергамент. Корж запікаємо в розігрітій до 160со духовці 12-17 хвилин. Після приготування відразу дістаємо бісквіт з форми і накриваємо плівкою, щоб волога не випарувалася.

5. Переходимо до приготування Англійської крему. Замочуємо в холодній воді желатин. В окремій ємності змішуємо цукор з жовтком з допомогою віночка до однорідної маси.

6. У сотейнику розігріваємо молоко на середньому вогні. Після появи першого пара, частину молока виливаємо в жовтки, перемішуючи все віночком. Отриману суміш вливаємо назад до молока і ставимо на середній вогонь.

7. Крем постійно помішуємо силіконової лопаткою. Щоб перевірити готовність крему, опустіть в нього лопаточку і проведіть пальцем. Якщо слід залишається, то він готовий.

8. Знімаємо готовий крем з плити і додаємо желатин. Тримаємо його при кімнатній температурі, щоб не дати застигнути.

9. Переходимо до приготування мусу. Збиваємо вершки до м’яких піків і додаємо до них сирний сир. Маса повинна вийти однорідною і повітряної.

10. Починаємо з мусу на білому шоколаді. Для цього заливаємо білий шоколад гарячим Англійським кремом (100 гр). Якщо він повністю не розчиниться, то можна поставити масу в мікрохвильовку.

11. До шоколаду додаємо вершково-сирну суміш і перемішуємо силіконової лопаткою до однорідності.

12. Готуємо кільце діаметром 14 см, стінки якого злегка змащуємо водою. Зверху натягуємо харчову плівку і притискаємо її до бортів. Кільце ставимо на рівну поверхню.

13. На ацетатної плівки ставимо мітки за півтора сантиметра від краю. Завдяки плівці, шари з мусу будуть легко діставатися з кілець. Плівку встановлюємо всередині кільця.

14. Заливаємо шар з білого шоколаду до міток. Прибираємо в холодильник на 1-1.5 години, поки начинка не затвердіє.

15. Тепер розтоплюємо молочний шоколад, заливаючи його 112 грамами Англійської крему. Перемішуємо все лопаткою.

16. Тільки після готовності першого шару, додаємо до молочного шоколаду вершково-сирну суміш і перемішуємо до однорідності.

17. Дістаємо начинку з білого шоколаду з кільця. Готуємо кільце 16 см діаметром і робимо те ж, що і з першим шаром. Зарубка на ацетатної плівки повинна бути 3 див.

18. Заливаємо шар молочного шоколаду і прибираємо в морозилку на 1-2 години. Завдяки крижаній начинці з білого шоколаду знизу, процес охолодження пройде швидше.

19. Далі розтоплюємо темний шоколад і заливаємо в нього 210 гр. Англійської крему. Все перемішуємо і додаємо вершково-сирну суміш.

20. Після того, як начинка з молочного шоколаду теж замерзне, дістаємо її з кільця і переміщаємо в кільце 18 см діаметром. На ацетатної плівки робимо зарубку 4,5 див. Заливаємо все шаром з темного шоколаду.

21. Зверху можна покласти бісквіт. Він повинен бути товщиною 1-1.5 див. Прибираємо все в морозилку на 3-4 години.

22. Поки торт замерзає в морозилці, можна приготувати шоколадну глазур. Замочуємо желатин в крижаній воді. У сотейнику з’єднуємо вершки, воду, цукор і какао. Ставимо на плиту.

23. Як тільки доведемо до легкого кипіння, зменшуємо вогонь. Варимо протягом 10-15 хвилин, зрідка помішуючи. Маса повинна загуснути.

24. Знімаємо глазур з плити і додаємо желатин. Щільно накриваємо плівкою.

25. Торт дістаємо з морозилки. Знімаємо плівку і виймаємо з кільця. Ставимо його на решітку і добре поливаємо глазур’ю.

26. Для додаткового прикраси можна використовувати вафельну крихту або шоколадну стружку. Приємного апетиту!

Варіант приготування торта «Три шоколаду» від бабусі Емми

Варіант торта від бабусі Емми – це повітряний мус з трьох видів шоколаду та ніжного бісквіту. Приготування цього торта займе у вас якийсь час, але очікування того варте.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 2 години.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Борошно – 60 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Какао – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Для мусу з темного шоколаду:

  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Желатин – 2 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.

Для мусу з молочного шоколаду:

  • Шоколад молочний – 150 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Желатин – 4 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Для мусу з білого шоколаду:

  • Шоколад білий – 150 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Желатин – 4 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Процес приготування:

1. На форму діаметром 26 см викладаємо пергамент і змащуємо олією. В окремій ємності збиваємо на високій швидкості яйце, цукор і ванільний цукор. Повинна вийде світла пишна маса. Додаємо вершкове масло, не перестаючи збивати.

2. Окремо змішуємо разом борошно, какао і розпушувач. Просіваємо Через сито суміш до яєць з цукром. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.

3. Тісто заливаємо в заздалегідь підготовлену форму і розрівнюємо. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 o с духовці 10-15 хвилин.

4. Готовий корж дістаємо з духовки і даємо охолонути. Потім викладаємо його на решітку і відставляємо.

5. Переходимо до приготування мусу. Подрібнюємо темний шоколад розтоплюємо на водяній бані, періодично помішуючи.

6. Збиваємо вершки до м’яких піків і ставимо їх у холодильник. У крижаній воді замочуємо желатин.

7. В окрему ємність додаємо яйце, жовток, цукор і перемішуємо. Ставимо на водяну баню, не перестаючи помішувати. Маса повинна нагрітися до 57оС. Знімаємо з вогню і збиваємо масу міксером на високій швидкості. Додаємо желатин і збиваємо, поки температура не опуститься до 24оС.

8. Зменшуємо обороти на міксері і тонкою цівкою вливаємо шоколад.

9. Дістаємо з холодильника вершки і акуратно змішуємо їх з темним шоколадом. У форму діаметром 26 см кладемо бісквіт, зверху викладаємо мус і ставимо в морозильник.

10. За таким же принципом готуємо мус з молочного шоколаду. Дістаємо з морозилки форму і зверху заливаємо новим шаром. Відправляємо назад у морозилку.

11. Тепер готуємо мус з білого шоколаду. Дістаємо майже готовий торт з морозилки і заливаємо мус. Все акуратно розрівнюємо і ставимо виріб в холодильник на 10 годин.

12. Через 10 годин торт можна подавати до столу. При бажанні можна приготувати дзеркальну або шоколадну глазур і полити їй торт. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт торта «Три шоколаду» без випічки

Ніжний торт без випічки готується легко і швидко. Для основи використовується печиво, а в якості начинки виступить мус з темного, молочного та білого шоколаду.

Час приготування: 2 год 30 хв.

Час приготування: 2 години.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Печиво – 160 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Для мусу з білого шоколаду:

  • Шоколад білий – 120 гр.
  • Вершки 33% – 230 гр.
  • Желатин – 3 гр.

Для мусу з молочного шоколаду:

  • Шоколад молочний – 120 гр.
  • Вершки 33% – 230 гр.
  • Желатин – 3 гр.

Для мусу з темного шоколаду

  • Шоколад темний – 120 гр.
  • Вершки 33% – 230 гр.
  • Желатин – 3 гр.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо форму, в якій будемо готувати. Беремо кільце діаметром 18 см і кладемо його прямо на сервірувальне блюдо. Всередину ставимо ацетатную плівку.

2. Печиво перекладаємо в блендер і подрібнюємо до дрібної крихти. Так само можна помістити печиво в пакет і покришити його з допомогою качалки.

3. До печінкою додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо блендером.

4. Перекладаємо тісто у форму. Утрамбовуємо все ложкою. Потім беремо склянку і притискаємо печиво їм. Ставимо в основу холодильник.

5. Для приготування мусу заливаємо желатин водою, розмішуємо і залишаємо до набухання. Вершки розігріваємо в мікрохвильовці і поливаємо ними білий шоколад. Залишаємо на 1-2 хвилини і перемішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.

6. Набряклий желатин гріємо в мікрохвильовці 5-7 секунд і виливаємо в шоколад. Добре перемішуємо і залишаємо в бік.

7. Охолоджені вершки збиваємо до стану станув морозива.

8. На низьких обертах продовжуємо збивати вершки тонкою цівкою вливаємо охолоджений шоколад. Повинна вийти однорідна маса.

9. Дістаємо з холодильника основу і виливаємо на неї мус з білого шоколаду. Прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин або в морозильник на 10 хвилин.

10. Повторюємо всі попередні кроки для мусу з молочного і темного шоколаду. Дістаємо основу з підмерзлими шарами, заливаємо мус і відправляємо назад в холодильник. Після того як заллєте останній шар, залиште торт в холодильнику мінімум на 4 години для повного застигання.

11. Дістаємо торт з холодильника і знімаємо кільце. Отклеиваем ацетатную плівку і посипаємо торт зверху шоколадною крихтою. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний бісквітний торт «Три шоколаду»?

Напевно всім відомий муссовый варіант торта «Три шоколаду», проте в цьому рецепті вам пропонується його бісквітний варіант. Бісквітні коржі з різними видами шоколаду в поєднанні з масляним кремом нікого не залишать байдужим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Масло вершкове – 175 гр.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 5 ст. л.
  • Борошно – 175 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Шоколад білий – 50 гр.
  • Шоколад молочний – 50 гр.
  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Какао – 1 ст. л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 500 гр.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком.
  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Шоколад молочний – 100 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Збиваємо м’яке вершкове масло з цукром до утворення пишної маси.

2. По одному додаємо яйця і добре збиваємо.

3. Додаємо молоко і ретельно перемішуємо.

4. Просіваємо Через сито борошно, розпушувач і ванільний цукор. Все збиваємо міксером до однорідності. Отримане тісто ділимо на три рівні частини.

5. Ложкою набираємо невелику частину тіста і додаємо до білого розтопленого шоколаду. Ретельно перемішуємо і додаємо назад до тесту. Те ж саме робимо з молочним і темним шоколадом.

6. В молоко через сито просіваємо какао, перемішуємо і додаємо до частини тесту з темним шоколадом.

7. Розігріваємо духовку до 170 o с. Тісто для бісквітів розподіляємо за формами 16 см діаметром. Випікаємо 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

8. Приступаємо до приготування крему. Масло разом з вершковим сиром кімнатної температури збиваємо до однорідної маси з цукровою пудрою і ванільним цукром.

9. Ділимо крем на три частини і кожну з них змішуємо з розтопленим білим, молочним і темним шоколадом. У темний шоколад додаємо какао.

10. Переходимо до складання торта. Першим йде бісквіт з темним шоколадом. Зверху корж змащуємо кремом з гірким шоколадом. Зверху кладемо корж з молочним шоколадом і промазуємо його кремом. І останнім кладемо самий світлий корж і крем з білим шоколадом. Тепер вирівнюємо торт і прибираємо його в холодильник.

11. Залишився крем можна використовувати в якості декору. Перекладаємо його в кондитерський мішок і використовуємо будь-яку насадку для створення візерунків.

12. Перед подачею даємо торту добре настоятися і просочитися в холодильнику. Приємного апетиту!

Ніжний муссовый торт «Три шоколаду» з маскарпоне

По цьому рецепту торт «Три шоколаду» не буде нудною. А завдяки сиру маскарпоне муси набувають шовковисту текстуру і ніжний смак.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 2 години.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.

Для мусу з гіркого шоколаду:

  • Желатин – 6 гр.
  • Молоко – 70 мл
  • Шоколад гіркий – 150 гр.
  • Маскарпоне – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 40 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл

Для мусу з молочного шоколаду:

  • Желатин – 6 гр.
  • Молоко – 70 мл
  • Шоколад молочний – 150 гр.
  • Маскарпоне – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 40 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл

Для мусу з білого шоколаду:

  • Желатин – 6 гр.
  • Молоко – 70 мл
  • Шоколад білий – 150 гр.
  • Маскарпоне – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 40 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл

Для просочення:

  • Бейліс – 40 мл
  • Молоко – 40 мл

Для декору:

  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування бісквіта відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо з половиною цукру до отримання м’яких піків.

2. Окремо збиваємо жовтки з цукром, поки маса не посвітлішає.

3. З’єднуємо білки з жовтками з допомогою силіконової лопатки. Просіваємо Через сито борошно і какао. Все акуратно перемішуємо до однорідності.

4. Розігріваємо духовку до 180оС. Тісто викладаємо у застелену пергаментом форму діаметром 21 див. Випікаємо 20-25 хвилин. Після готовності даємо бісквіту охолонути, а потім дістаємо з форми для повного охолодження. Перекладаємо бісквіт в кільце. По краях робимо борт з пергаменту або ацетатної плівки. Просочуємо корж бейлісом з молоком.

5. Переходимо до приготування мусу. Желатин замочуємо в молоці до набухання. Розтоплюємо на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Також можна використовувати мікрохвильову піч. Темний шоколад розтоплюємо на водяній бані.

6. До шоколаду додаємо желатин і перемішуємо все віночком до однорідності.

7. До размягченному маскарпоне додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером на низьких обертах.

8. Додаємо шоколадну масу до маскарпоне і ретельно перемішуємо.

9. Холодні жирні вершки збиваємо до м’яких піків.

10. Додаємо збиті вершки до шоколадної суміші і перемішуємо.

11. Одержаний мус викладаємо на бісквіт і розрівнюємо лопаткою. Ставимо в холодильник, щоб він трохи прихватился.

12. За такою ж технологією готуємо мус з молочного шоколаду. Викладаємо отриману масу на шар темного мусу і ставимо в холодильник. Те ж саме робимо з білим шоколадом і відправляємо торт в холодильник на кілька годин.

13. Для декору розтоплюємо на водяній бані шоколад і вершкове масло. Робимо патьоки з шоколаду. Зверху можна посипати шоколадною стружкою. Приємного апетиту!

Неймовірно смачний торт «Три шоколаду» з додаванням агар-агару

У цій варіації рецепту торт «Три шоколаду» ви побачите тільки шари з мусу без пісочної або бісквітної основи. Йому не потрібна випічка, а в якості згущувача виступить агар-агар.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 14.

Інгредієнти:

Для мусу з білого шоколаду:

  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Молоко – 450 мл
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Агар-агар – 15 гр.
  • Цукор пісок – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цедра лимона або апельсина – за смаком.

Для мусу з молочного шоколаду:

  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Молоко – 450 мл
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Агар-агар – 13 гр.
  • Цукор – пісок- 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цедра лимона або апельсина – за смаком.
  • Кориця – 1 щіпка.

Для мусу з темного шоколаду:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Молоко – 450 мл
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Агар-агар – 12 гр.
  • Цукор пісок – 130 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цедра лимона або апельсина – за смаком.
  • Кориця – 1 щіпка.

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном наливаємо молоко. Додаємо в нього агар-агар, цукор і цедру апельсина або лимона. Все добре перемішуємо і ставимо в бік.

2. В окрему ємність виливаємо вершки і збиваємо до м’яких піків. Можна збити відразу все і пізніше розділити на три частини. Збиті вершки відправляємо в холодильник.

3. Молоко з агар-агаром ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кип’ятимо ще 1-2 хвилини, щоб агар-агар почав діяти як загусник. Суміш потрібно постійно помішувати з допомогою дерев’яної лопатки.

4. До гарячої суміші додаємо білий шоколад з дрібкою солі і інтенсивно розмішуємо до повного розчинення. З шоколаду виймаємо цедру.

5. Гаряче молоко виливаємо до збитим вершкам, одночасно перемішуючи все з допомогою міксера. Потім перемішуємо суміш ложкою, щоб зібрати вершки зі стінок ємності. Все треба робити дуже швидко, так як при такій температурі маса почне застигати.

6. Як тільки вершки з’єднаються з шоколадом, виливайте масу в підготовлену форму. Розрівнюємо ложкою суміш. У холодильнику торт буде застигати близько 30 хвилин.

7. Ту ж саму процедуру проводимо з молочним і темним шоколадом. Тільки до молока ще додаємо дрібку кориці. Заливаємо шари по одному і відправляємо все в холодильник.

8. Приступаємо до приготування глазурі. На водяній бані або на невеликому вогні розтоплюємо темний шоколад з вершковим маслом.

9. Через півгодини дістаємо торт з холодильника і поливаємо глазур’ю. Зверху можна прикрасити шматочками шоколаду. Приємного апетиту!